Bátor Újrakezdők

hónap témái
Bátor Újrakezdők 2023. ÁPRILIS Újrakezdők a mozivásznon
A válságos helyzetekben nem kevés bátorság kell ahhoz, hogy átformáljuk az életünket. Ezt a tényt a hollywoodi álomgyár is felismerte!
Bátor Újrakezdők 2023. ÁPRILIS 5 tipp újrakezdőknek
A szakemberek szerint fontos, hogy az ember jól fontolja meg, mielőtt más pályára lép. Íme, néhány szempont, amit érdemes átgondolni!
hónap témái
Bátor Újrakezdők 2023. MÁRCIUS Újrakezdők ötven fölött
Ha valamihez pozitívan állsz hozzá, az sikerül. Ha nem is kizárólag ezen múlik a siker, a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy az ember hozzáállásán sok múlik. Most megmutathatod a saját történeted. Igen, ötvenen túl is!
Bátor Újrakezdők 2022. SZEPTEMBER 10 hiba, amit az újrakezdők elkövethetnek
Az újrakezdés sohasem könnyű. Íme néhány buktató, amit mindenképp kerülj el!
Bátor Újrakezdők 2022. AUGUSZTUS Az 50 pluszos modell
Munkahelyi és magánéleti válságát követően néhány éve még kilátástalanul tekintett a jövőbe József Janka. Ma már sikeres modell, és filmekben is láthatjuk.
Bátor Újrakezdők 2022. AUGUSZTUS Gyöngyfűzéstől gyöngycsibés mesékig
Sokan foglalkoznak a gyerekek fejlesztésével, de a módszerek többsége „papíralapú”. Hollenczerné Balogh Ilona viszont az alkotó tevékenységet helyezi a középpontba, így gyöngyfűzési ötletekkel segíti a kisgyerekes szülőket, pedagógusokat.
Bátor Újrakezdők 2022. AUGUSZTUS Az addiktológiai konzulens
Segíteni másokon – ez vált Csupor Anna hivatásává, melyet nem egy életpálya lezárásának, hanem folytatásának tekint.
Bátor Újrakezdők 2022. AUGUSZTUS Bélyegekkel festve
Czimer-Szendrei Judit Debrecenben él a családjával. Már harmincöt éve közgazdászként dolgozik Magyarország második legnagyobb városában. Művészi tevékenysége 2015-ben, ötvennégy éves korában indult.
Bátor Újrakezdők 2022. AUGUSZTUS Elvira szépségei…
Úgy kezdődött, hogy édesanyám szenvedélyét folytattam, ő imádott idehaza horgolni – meséli Kontra Elvira arról, hogy miért is tudott beleszeretni a horgolásba. A napernyő készítését már egy idős asszonynál ismerte meg, akitől elleste az ernyőhorgolást…
Bátor Újrakezdők 2022. AUGUSZTUS A selyemfestés varázslatos világa
Egész életemet végigkísérte az alkotás iránti vágy – vallja Kovács Zsóka. Álma az volt, hogy selyemfestő legyen, és szabadon, minden kötöttség nélkül alkothasson saját stúdiójában.
Bátor Újrakezdők 2022. AUGUSZTUS Hullámvölgyek és törések ellenére is
Folyamatosan képzi magát, tanul és dolgozik. „Küzdeni, küzdeni, küzdeni!” – vallja Kovács-Fridrik Lilla. Gyermekei már felnőttek: fia gépészmérnök, ikerlányai közgazdászok.
Bátor Újrakezdők 2022. AUGUSZTUS Egy kibontakozás története
Volt egyszer egy kisvárosban egy kislány, apja földműves, anyja bolti eladó. A kislány tanult, érettségizett, szülei tanácsára gyors- és gépírói szakmát szerzett, és közben a helyi művelődési ház színjátszó körébe járt. Titokban pedig írt.
hónap témái
Bátor Újrakezdők 2022. AUGUSZTUS Hála és boldogság
Két diplomával közel három évtizeden át dolgozott az egészségügyben, illetve iskolában oktatott. Megálmodója, létrehozója és tulajdonosa a Most jó Szalonnak. Minden szolgáltatását szenvedéllyel, teljes szívvel kínálja a hozzá fordulóknak.
Bátor Újrakezdők 2022. AUGUSZTUS Zavaros, mint az életünk?
Az ötvenen túli nők tudják csak igazán, hogy mit akarnak! Vagy nem! De legalább keresik, kutatják az útjukat… Egy láthatatlan és megfoghatatlan erő űzi őket, miközben érzik, valami még hiányzik az életükből, még nem értek semminek a végére.
Bátor Újrakezdők 2022. AUGUSZTUS Könyvben az álomvilág
2022 augusztusában töltötte be hetvenhatodik évét az egykori pedagógus, akinek a legnagyobb ajándék az volt, hogy nyáron megjelent Álomvilág című kötete, ez a sajátos önéletrajzi mű.
Bátor Újrakezdők 2022. JÚNIUS Világhíres újrakezdők
A siker sohasem jön könnyen. Még a legnagyobbaknak is meg kellett érte küzdeniük. Ők azok, akik egy-egy bukás után sem adták fel és újrakezdték. Világhíres újrakezdők. Ismerd meg őket!
Bátor Újrakezdők 2021. SZEPTEMBER A Patikakert rögös útján
Dr. Tkacsik Márta elméleti matematikusként végzett a kassai Safárik Egyetemen, egyedüli lányként a csoportjukban, és ez az elején komoly számkivetettséggel járt. Mégis, vagy csak azért is, már 21 évesen megszülte első lánygyermekét, és még nem volt 23, amikor ledoktorált matematikából. Majd nemsokára megszületett a második lánya is.
Bátor Újrakezdők 2021. SZEPTEMBER A szín- és stílustanácsadó
Elismert, a szakma által is magasan jegyzett szín- és stílustanácsadó Madarász Vica, aki több mint kétszáz ügyféllel büszkélkedhet. Ehhez azonban mernie kellett váltani és vállalkozni.
Bátor Újrakezdők 2021. SZEPTEMBER Aki utálja azt, hogy „de”
A „de” ellentétes kötőszó neki mentegetőzést jelent: magyarázkodást, hogy valaki valamit miért nem csinál. Róna Mártát viszont mindig az érdekli, miért igen!
Bátor Újrakezdők 2021. SZEPTEMBER Babot, bulgurt, vöröslencsét – ebből lesz a siker?
Magot árulni csomagolva, egyszerű kiszerelésben, mellé lekvárt vagy szörpöt, egészséges ételeket, akár kimérve is. Ez volt az újdonság, amit a nyíregyházi vállalkozó, Havacs Attila kifundált. A nejét is rábeszélte: feladtak mindent, azt az életet, amelyben a három gyermeküket sikeresen felnevelték!
Bátor Újrakezdők 2021. SZEPTEMBER Egy kárpitos evolúciója
A többdiplomás Pető Katalin régóta gondolkodott azon, mit is csinálna szívesen, ami már nem adminisztráció és nem szellemi munka. Mind a mai napig meggyőződése, hogy kétkezi munkára mindig szükség lesz, ezért egy két évig tartó képzést és szakmunkásvizsgát követően kárpitosműhelyt nyitott.
Bátor Újrakezdők 2021. SZEPTEMBER Közösségi örömtánc – az örök fiatalság titka
Nyugdíjba vonulása óta – egy rövid kitérőt követően – közösségi örömtáncoktatást tart. Több évtizeddel ezelőtt a korabeli Államigazgatási Főiskolán diplomázott, most Pécsett a művészeti alapfokú tánctagozat 1/d osztályának „kisiskolása”. Nagy Marikának mindeközben két fiú gyermeke van, és három unoka boldog nagymamája.
Menu