Bátor Újrakezdők

hónap témái
Bátor Újrakezdők 2024. JÚNIUS Újrakezdők a mozivásznon
A válságos helyzetekben nem kevés bátorság kell ahhoz, hogy átformáljuk az életünket. Ezt a tényt a hollywoodi álomgyár is felismerte!
Bátor Újrakezdők 2024. JÚNIUS 5 tipp újrakezdőknek
A szakemberek szerint fontos, hogy az ember jól fontolja meg, mielőtt más pályára lép. Íme, néhány szempont, amit érdemes átgondolni!
hónap témái
Bátor Újrakezdők 2024. JÚNIUS Az életközepi válság jelei
Életed feléhez érve gyakori a életközepi krízisnek nevezett jelenség. Szorongás, bizonytalanság, depresszió keríthet hatalmába.
Bátor Újrakezdők 2024. MÁJUS Újrakezdők ötven fölött
Ha valamihez pozitívan állsz hozzá, az sikerül. Ha nem is kizárólag ezen múlik a siker, a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy az ember hozzáállásán sok múlik. Most megmutathatod a saját történeted. Igen, ötvenen túl is!
Bátor Újrakezdők 2023. JÚNIUS Lovardát nem lehet home office-ban csinálni
Imádja a lovakat, s megvalósította gyermekkori vágyát: lovak között él, dolgozik a saját maga teremtette Cavallo Lovasudvarban.
Bátor Újrakezdők 2023. JÚNIUS Mezítlábas életstílus
Az 55 éves Milkovic Gabriella végleg elkötelezte magát a barefoot, más néven mezítlábas cipők mellett. Újrakezdése egyfelől egészségügyi, másfelől egzisztenciális jellegű. Ráadásul beszámolóját egy nem mindennapi módon kezdődött, és még szokatlanabbul folytatódó barátság története is színezi.
Bátor Újrakezdők 2023. JÚNIUS Stüble Vendégházak
Ha valakinek kétsége van afelől, hogy lehet-e újra kezdeni 50 éves kor felett, annak mindenképpen el kell olvasnia Nemes Viki és Csató Attila történetét.
Bátor Újrakezdők 2023. JÚNIUS Anyukám, te ezt meg tudod csinálni!
Többszörösen bátor és többszörösen újrakezdő ember. Hatgyermekes édesanyaként, négyszeres nagymamaként, 54 évesen egy különleges sportág különleges képviselője. Közben egy alapítvány munkatársaként dolgozik, könyvet ír, fest, tervez, és néha meglátogatja nagy szerelmét, a tengert.
Bátor Újrakezdők 2023. JÚNIUS Holnemvolt Porta
Ez a sztori nem egy vállalkozás sikertörténete, sokkal inkább egy utazásról szól, ami úgy kezdődik: egyszer volt Holnemvolt... A befejezés nagyon messze van, de Judit és Gábor mindketten hiszik, hogy az utazás legalább annyira fontos, mint a megérkezés. A lényeg az, ami az állomások között van.
Bátor Újrakezdők 2023. JÚNIUS Gabi kötött csipkecsodái
Titton Gabriella legnagyobb vágya, hogy egy majdnem igazi orenburgi kendőt kössön. Addig stólákat és kendőket készít, csipkemintásakat, gyönyörű moherselyem fonalból.
Bátor Újrakezdők 2023. JÚNIUS Tiszta Forrás
László Bea 53 éves bölcsődei kisgyermeknevelő. Úgy érzi, az övé a legszebb hivatás, s már egy éve a legjobb munkahely is. A gyerekek iránti szeretete, elkötelezettsége motiválta mindvégig előző munkahelyén is, de többet szeretett volna nyújtani annál, amire intézményi keretek között lehetősége volt.
Bátor Újrakezdők 2023. JÚNIUS Luszi Food: csak azért is!
A Luszi Food, azaz Lukács Elvira sztorija kézzelfogható példája annak, hogy érdemes belefogni 50 felett egy álom megvalósításába, még akkor is, ha nem áll rendelkezésre elegendő tőke. Nem csak ezen múlik ugyanis a siker, viszont a szenvedély, az elhivatottság és a lendület elengedhetetlen.
hónap témái
Bátor Újrakezdők 2023. JÚNIUS Aki újra felépítette önmagát
Balogh Zoltán Szabó T. Anna Lüktetés című versének néhány sorát választotta, nem csupán cikkünk, de második életének mottójául is. Azért, mert számára a legmagasabb közlési forma a vers. És azért is, mert ebben a néhány sorban ott lüktet a saját sorsa.
Bátor Újrakezdők 2023. JÚNIUS Virtusból született könyvek
46 év könyvtárosi munka után ment nyugdíjba. Mindenki más talán gondtalanul örült volna a kiérdemelt pihenőnek, a megnőtt szabadidőnek, a tisztes nyugdíjnak, Kószó Andrásné, Gyöngyi azonban rögtön egy új pályát választott: írni kezdett. Ráadásul egy egészen különleges témát talált magának: a repülést.
Bátor Újrakezdők 2023. JÚNIUS A gyógyulás erő a változásra
Világéletemben szerettem azt, amivel foglalkoztam, csak így tudtam hitelesen csinálni bármit is, de most egyszerűen rajongok a munkámért – mondja Bander Csilla, a Pont Most Kreatív Műhely megálmodója.
Bátor Újrakezdők 2023. JÚNIUS Mindennap tanulom önmagamat
Sok mindenre lehetne büszke az életében: akár az anyaságára, akár a sikeres vállalkozására is. Laza Ildikó mégis a bátorságát tartja a legfontosabbnak, amivel 50 évesen újrakezdte az életét.
Bátor Újrakezdők 2023. JÚNIUS Élete a sport
Az ötvenhárom éves Ispán Erika a különböző távolságú és nehézségi szintű Spartan akadályverseny-sorozaton az elmúlt négy évben negyvenhárom hazai és nemzetközi versenyen mindig az első három között végzett. Ötvenegy évesen Európa második legjobb versenyzője lett.
Bátor Újrakezdők 2023. JÚNIUS Hímzett Igricek
Ötven év, legalább öt pálya- és életmódosítás. Martinka Krisztina mégsem tartja soknak, mert minden váltás valami újat, valami mást hozott számára, s az önsajnálatba soha nem szabad belesüppedni – ötven fölött sem.
Bátor Újrakezdők 2023. JÚNIUS Fél évente újrakezdés
Idén 50 esztendős; szinte egész eddigi élete tele volt újrakezdéssel, újat akarással.
Bátor Újrakezdők 2023. JÚNIUS Segíteni az embereknek
Évtizedekig alkalmazottként dolgozott, de mellette kiélte alkotni vágyását is. Megálmodója, létrehozója és tulajdonosa az egészségmegőrző termékeket és gyógyászati segédeszközöket üzletben és az interneten is forgalmazó Vitalmedshopnak.
Bátor Újrakezdők 2022. SZEPTEMBER 10 hiba, amit az újrakezdők elkövethetnek
Az újrakezdés sohasem könnyű. Íme néhány buktató, amit mindenképp kerülj el!
Bátor Újrakezdők 2022. AUGUSZTUS Az 50 pluszos modell
Munkahelyi és magánéleti válságát követően néhány éve még kilátástalanul tekintett a jövőbe József Janka. Ma már sikeres modell, és filmekben is láthatjuk.
Bátor Újrakezdők 2022. AUGUSZTUS Bélyegekkel festve
Czimer-Szendrei Judit Debrecenben él a családjával. Már harmincöt éve közgazdászként dolgozik Magyarország második legnagyobb városában. Művészi tevékenysége 2015-ben, ötvennégy éves korában indult.
Bátor Újrakezdők 2022. AUGUSZTUS Az addiktológiai konzulens
Segíteni másokon – ez vált Csupor Anna hivatásává, melyet nem egy életpálya lezárásának, hanem folytatásának tekint.
Bátor Újrakezdők 2022. AUGUSZTUS Gyöngyfűzéstől gyöngycsibés mesékig
Sokan foglalkoznak a gyerekek fejlesztésével, de a módszerek többsége „papíralapú”. Hollenczerné Balogh Ilona viszont az alkotó tevékenységet helyezi a középpontba, így gyöngyfűzési ötletekkel segíti a kisgyerekes szülőket, pedagógusokat.
Bátor Újrakezdők 2022. AUGUSZTUS Hullámvölgyek és törések ellenére is
Folyamatosan képzi magát, tanul és dolgozik. „Küzdeni, küzdeni, küzdeni!” – vallja Kovács-Fridrik Lilla. Gyermekei már felnőttek: fia gépészmérnök, ikerlányai közgazdászok.
Bátor Újrakezdők 2022. AUGUSZTUS Elvira szépségei…
Úgy kezdődött, hogy édesanyám szenvedélyét folytattam, ő imádott idehaza horgolni – meséli Kontra Elvira arról, hogy miért is tudott beleszeretni a horgolásba. A napernyő készítését már egy idős asszonynál ismerte meg, akitől elleste az ernyőhorgolást…
Bátor Újrakezdők 2022. AUGUSZTUS Egy kibontakozás története
Volt egyszer egy kisvárosban egy kislány, apja földműves, anyja bolti eladó. A kislány tanult, érettségizett, szülei tanácsára gyors- és gépírói szakmát szerzett, és közben a helyi művelődési ház színjátszó körébe járt. Titokban pedig írt.
Bátor Újrakezdők 2022. AUGUSZTUS A selyemfestés varázslatos világa
Egész életemet végigkísérte az alkotás iránti vágy – vallja Kovács Zsóka. Álma az volt, hogy selyemfestő legyen, és szabadon, minden kötöttség nélkül alkothasson saját stúdiójában.
Bátor Újrakezdők 2022. AUGUSZTUS Hála és boldogság
Két diplomával közel három évtizeden át dolgozott az egészségügyben, illetve iskolában oktatott. Megálmodója, létrehozója és tulajdonosa a Most jó Szalonnak. Minden szolgáltatását szenvedéllyel, teljes szívvel kínálja a hozzá fordulóknak.
Menu