Egészség

Nem vagy egyedül, ha újra jön a járvány!
Információs vonal segíti a legveszélyeztetettebb korosztály felkészülését a koronavírus lehetséges második hullámára. A kezdeményezésben résztvevő egészségügyi szakemberek térítésmentesen biztosítanak személyre szabott tanácsokat hatvan év felettieknek.

A koronavírus-járvány terjedését megakadályozó szigorítások feloldásával az élet visszatér a normális – vagy legalábbis az ahhoz hasonló – keretek közé. Bár a koronavírus elleni vakcina, illetve a fertőzés gyógyítását szolgáló gyógyszeres terápia egyelőre nem érhető el, a vészhelyzet egyelőre elmúlt. Szakemberek szerint azonban a társadalomnak fel kell készülnie a fertőzés lehetséges újabb hullámaira.

Egy esetleges koronavírus fertőzés kimenetele, a betegség lefolyása elsősorban a beteg általános egészségi állapotától, immunrendszerének „kondíciójától” függ. A koronavírus egészségkárosító hatásának mérséklése, illetve a halálesetek megelőzése érdekében a megfelelő életvitellel tehetünk a legtöbbet. Különösen igaz ez a 60 év felettiek esetében, akik számára a fertőzés kiemelt kockázatot jelent.

A Proaktív 19 programot a legveszélyeztetettebb korosztály védelméért indította el a Pécsi Tudományegyetem Transzlációs Medicina Központja (Általános Orvostudományi Kar, Szentágothai Kutatóközpont és Klinikai Központ közös egysége), a Transzlációs Medicina Alapítvány és a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet. A díjmentesen hívható
06 80 442 642 telefonszámon várják a 60 év felettiek hívásait a programban részt vevő önkéntes egészségügyi szakemberek, akik a rizikófaktorok felmérését követően személyre szabott tanácsokkal látják el az érdeklődőket.

Egészségi állapotunk és arra ható életvitelünk nagyban meghatározhatja, hogy egy fertőzéssel miként tud megküzdeni a szervezetünk. A mentálhigiénia, a testsúly, testmozgás, táplálkozás, alkoholfogyasztás vagy dohányzás például nagyban befolyásolhatja ezt. A program előnye, hogy önkéntes egészségügyi szakemberek segítségével ezeken a területen is személyre szabott módon tudunk olyan tanácsokat adni, amit az ingyenes számunkra betelefonálók jó eséllyel meg is tudnak valósítani. – mondta el Dr. Hegyi Péter, orvosprofesszor, a program vezetője, a Pécsi Tudományegyetem Transzlációs Medicina Központ igazgatója.


A professzor kiemelte, a mostani helyzetben különösen fontos, hogy az egyéni helyzetünket figyelembe vevő és szakmailag megalapozott tanácsokat kövessünk, és ne a félrevezető, ellenőrizhetetlen forrásból származó, áltudományos módszereket, amelyek nem segítik, sőt gyengíthetik a fertőzéssel szembeni védekezést.

Annak érdekében, hogy a Proaktív 19 híre minél több embert elérjen, és így az érintett korosztály minél szélesebb körben szakemberektől kapjon felvilágosítást, a Richter Gedeon Nyrt. is a kezdeményezés mellé állt. Az együttműködés célja a közös tájékoztatás, illetve a később megrendezésre kerülő Richter Egészségvárosokon, valamint egyes nyugdíjas programokon való személyes tanácsadások biztosítása.

„A Richter felelős magyar gyógyszeripari vállalatként kiemelt feladatának tekinti, hogy az egészségtudatosság és az ellátórendszer támogatásával is elősegítse a hazai lakosság egészségügyi állapotának fejlesztését.” – emelte ki a Richter PR és kormányzati kapcsolatokért felelős vezetője. Beke Zsuzsa hozzátette, hogy ezt szolgálja a Richter Egészségváros programja, amelynek keretében a koronavírus elleni hazai küzdelemben is részt vállal a vállalat.

A Proaktív 19 program önkéntes szakemberei minden nap 8 és 20 óra között a díjmentesen hívható 06 80 442 642 zöldszámon várják a 60 év felettiek hívásait.

szerző: Ötvenentúl.hu
Egészség 2020. MÁJUS Rendhagyó díjátadó
Virtuális díjátadón, a legnagyobb közösségi oldalon hirdették ki a Richter Anna Díj győzteseit. Az öt díjazott összesen 20 millió forintot nyert el ötletei megvalósításához. (x)
Egészség 2020. ÁPRILIS Kórházakat támogat a legnagyobb magyar gyógyszercég
Hetven kórház és egészségügyi szakrendelő számára nyújt támogatást a Richter Gedeon Nyrt. A 140 millió forint összértékű, szabadon felhasználó hozzájárulással az intézmények koronavírus-járvány elleni küzdelmét kívánja segíteni a cég.
Szabadidő 2020. ÁPRILIS Egy film, amit látnod kell
Sajátos aktualitást ad a jelenlegi helyzet arra, hogy újra megnézzük Magyarország első modern gyógyszeripari vállalatának alapítójáról, Richter Gedeonról készült dokumentum-játékfilmet. A film ingyenesen elérhető az interneten. (x)
éppen olvassák
01
Egészség 2020. SZEPTEMBER Miért együnk halat? - receptekkel
A tengeri halfogyasztás ma már kevésbé anyagi kérdés, mint akár néhány évtizeddel ezelőtt. Magyarországon mégis nagyon ritkán kerül az asztalra halétel, pedig szívügyünk lehetne – szó szerint.
02
Egészség 2020. SZEPTEMBER Előzd meg a csontritkulást!
A fokozott kalciumbevitel mellett a legfontosabb az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás szabályainak betartása. Mintaétrendünk segít, hogy megelőzd a csontritkulást!
03
Egészség 2020. SZEPTEMBER Sütőtök, a belső napfény
Az ősz zöldsége véd, frissít és jótékonyan táplál: tudj meg róla mindent, és próbáld ki kedvenc receptjeinket!
Menu