Bátor Újrakezdők

hónap témái
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER Az iratoktól a macaronig
Több mint három évtizeden át dolgozott a közigazgatásban. Betöltötte az ötvenet, amikor egészen új munkát és életet kezdett. Többdiplomásként kitanulta a cukrász szakmát, hogy megvalósítsa álmát és Grill-ázs néven indítsa el saját süti workshopját.
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER A mosolyember
Minden évtizedben új vágányra állította életét, és egyszer sem bánta meg. Imádja a sportot, s akár színpadon, akár online-közvetítésben, minél több embert szeretne meggyőzni a mozgás fontosságáról. Kisugárzása másokat is magával ragad, ő pedig mosolygósan, vidám életszemléletével, ötvenen túl is harmincévesnek érzi magát.
hónap témái
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER Komoly játékosok
Már nem gyerekek, mégis játszanak mindig. Mostanság leginkább a hét unokájukkal, de ha valami véletlen folytán kettesben maradnak, akkor is. Sőt, nem csak játszanak, fejlesztenek. Kitalálnak, megcsinálnak, értékesítenek játékokat!
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER A folytonos változás harmóniája
Napközben hivatalnok, esténként és hétvégente sportedző. Kiadványt jelentetett meg életmódváltásról, és már azt is tudja, hogy életében mi lesz az a következő jelentős kihívás, mellyel ismét bátor újrakezdővé válik.
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER Impresszárió belső utazáson
Hosszasan sorolja zenei pályája fordulatait és azt, miként jött rá, hogy a karrierje a tehetségek felismerésében, irányításában, pályára állításában teljesedhet ki, majd ez hogyan vezette őt Kaliforniába. Ott alapított családot, ott született meg a lánya, majd 33 évesen tért vissza Magyarországra.
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER A selyemfestőművész
Amikor megmutatták neki a selyemfestést, egyből beleszeretett. Ma már ő tanítja másoknak, hogyan lehet egyszerűen szépet alkotni saját örömünkre, mások boldogságára. Emellett sálai, festményei iránt egyre nagyobb a kereslet mind belföldön, mind a határon túl.
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER Hogyan tudok önmagam lenni?
Kilóg a sorból. Bár ez mintha nem is volna meglepő, sőt: a története még dióhéjban sem fér bele egy dió héjába! Tele van ötletekkel. Nem egyszerűen bátor újrakezdő. Egy lelkes bátor újrakezdő.
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER Amire meghív az élet
Az igazi „ötvenpluszos”, bátor újrakezdő az apám volt, nem én – szögezi le, és nevet. Nevet a hangja is. Világéletében tanult, közben sportolt, három gyereket nevelt és nevel. Megszokta, hogy mindig változtatnia kell, hiszen az életet magát folytonos változásként éli meg.
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER Szalon az egészségnek
Délelőtt pedagógus, késő délutántól pedig saját vállalkozásban masszőr a házában kialakított szalonjában. A Tambaszalon megálmodója arról mesél, hogyan is kezdődött életében egy teljesen új szakasz.
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER Az El Caminótól a jógastúdióig
Ötvenkilenc évesen valahogy nem érezte jól magát a világban. Nem sokkal korábban vonult nyugdíjba, előtte vállalkozóként brókerként, biztosítási tanácsadóként dolgozott. Hirtelen űrt érzett maga körül.
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER Futás színháztól színházig
Futni indul éppen. Könnyű neki: gyerekkorában atletizált, most persze előbb negyed kör, aztán fél kör, hamarosan egész kör… Fut. Mindig is futott. Amikor ideig-óráig állni látszott körülötte az idő, ő akkor is versenyzett. Merthogy valójában saját magával versenyez.
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER Egy kis testi-lelki összhangzattan
Hosszú éveken át teljesítményorientált nőként hajtott, egyedülállóként nevelte a gyermekeit, de saját magára nem figyelt. Később verseket írt, és amikor betöltötte a hatvanat, ismét lett diákigazolványa. Még most is mindennap sportol.
hónap témái
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER Kíváncsi, kísérletező, kreatív
Három évtizeden át számtalan munkahelyen tette próbára képességeit alkalmazottként a két fiát egyedül nevelő asszony. Ötvenévesen ajándékozta meg magát a vállalkozásával.
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER Középkori harcosok fotósa
Hét közben közgazdászként egy minisztériumban dolgozik, de hétvégente ott van a középkori harci viseletekben űzött sportversenyek hazai és nemzetközi versenyein és világbajnokságain, hogy kamerájával megörökítse a legizgalmasabb pillanatokat.
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER Egy „őrült” ötlet bűvöletében!
Ötvenhárom éves, és két felnőtt fia van. Az elmúlt két évben képzéseken, workshopokon vett részt, tanulta a vállalkozóvá válást, hogy megvalósíthassa álmát. A saját dekorációs termékeit, illetve esküvői, ünnepi dekorációhoz bérelhető kellékeit kínáló Vintage Spirit Design-t.
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER Számok mellől ruhacsodák közé…
Ötvenkét éves vagyok, két felnőtt gyermek édesanyja, közgazdász az alapvégzettségem – írta magáról Kiss Evelin, Veszprémből. A 90-es években kezdett önálló vállalkozóként könyveléssel foglalkozni. Rendkívül monotonnak érezte ezt a munkát. Mást akart, belefáradt, felőrölte.
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER Megálmodta, megvalósult: áll a hospice-ház!
Miután felgyógyult súlyos betegségéből, küldetésének tekintette, hogy Majosházán és környékén kialakítsa a hospice-hálózatot, és szülőhelyén, szinte a semmiből, felépítse a hospice-házat.
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER Mert szép az újrakezdés
Az elmúlt tizennyolc évben az egyik győri elitiskolában dolgozott. Azt mondja, nem lesz pályaelhagyó. Három éve a szabadidejében ajándék- és lakberendezési tárgyakat készít, és a virtuális téren kívül az offline világban is felvállalta a közösségépítést a sokdiplomás mesterpedagógus.
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER A bátor, a merész és a vakmerő
Sipos Ágota szerint a korosztálya sok képviselője nem képes megújulni, pedig sosem késő elmélyedni az önismeretben, megvalósítani az elfelejtett álmokat. Az élethosszig tartó tanulásban hisz. Új iskolába jár ő is, olyan akadémiára, ahol az érzelmi intelligencia és a személyiség fejlesztéséről tanul.
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER A minibölcsiért mindent!
Az érettségi után korán férjhez ment, azután sorra jöttek a csemeték. Már a kezdetektől fogva élt benne a vágy, hogy pedagógiai végzettséget szerezzen. Most egy saját minibölcsi megnyitásán dolgozik.
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER Menne a henna
Testfestéssel foglalkozik, Henna Shanti művésznéven. Nyáron azt hitte, hogy a „mi leszek, ha nagy leszek?” kérdésre ötvennégy évesen végre megtalálta a választ. Álmának megvalósítása a pandémia miatt várat magára, de megtanulta, hogy minden A terv mellett kell lennie egy B tervnek is.
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER A karriernek sosincs vége
Húsz éven keresztül a divatszakmában dolgozott, világmárkákat hozott Magyarországra saját márkaüzleteket működtetett a kilencvenes években fénykorát élő Váci utcában. Aztán egy napon arra ébredt, hogy minden összeomlott körülötte. Újra kellett kezdenie az életét.
Menu