Bátor Újrakezdők

hónap témái
Bátor Újrakezdők 2021. SZEPTEMBER A Patikakert rögös útján
Dr. Tkacsik Márta elméleti matematikusként végzett a kassai Safárik Egyetemen, egyedüli lányként a csoportjukban, és ez az elején komoly számkivetettséggel járt. Mégis, vagy csak azért is, már 21 évesen megszülte első lánygyermekét, és még nem volt 23, amikor ledoktorált matematikából. Majd nemsokára megszületett a második lánya is.
Bátor Újrakezdők 2021. SZEPTEMBER A szín- és stílustanácsadó
Elismert, a szakma által is magasan jegyzett szín- és stílustanácsadó Madarász Vica, aki több mint kétszáz ügyféllel büszkélkedhet. Ehhez azonban mernie kellett váltani és vállalkozni.
hónap témái
Bátor Újrakezdők 2021. SZEPTEMBER Aki utálja azt, hogy „de”
A „de” ellentétes kötőszó neki mentegetőzést jelent: magyarázkodást, hogy valaki valamit miért nem csinál. Róna Mártát viszont mindig az érdekli, miért igen!
Bátor Újrakezdők 2021. SZEPTEMBER Babot, bulgurt, vöröslencsét – ebből lesz a siker?
Magot árulni csomagolva, egyszerű kiszerelésben, mellé lekvárt vagy szörpöt, egészséges ételeket, akár kimérve is. Ez volt az újdonság, amit a nyíregyházi vállalkozó, Havacs Attila kifundált. A nejét is rábeszélte: feladtak mindent, azt az életet, amelyben a három gyermeküket sikeresen felnevelték!
Bátor Újrakezdők 2021. SZEPTEMBER Egy kárpitos evolúciója
A többdiplomás Pető Katalin régóta gondolkodott azon, mit is csinálna szívesen, ami már nem adminisztráció és nem szellemi munka. Mind a mai napig meggyőződése, hogy kétkezi munkára mindig szükség lesz, ezért egy két évig tartó képzést és szakmunkásvizsgát követően kárpitosműhelyt nyitott.
Bátor Újrakezdők 2021. SZEPTEMBER Közösségi örömtánc – az örök fiatalság titka
Nyugdíjba vonulása óta – egy rövid kitérőt követően – közösségi örömtáncoktatást tart. Több évtizeddel ezelőtt a korabeli Államigazgatási Főiskolán diplomázott, most Pécsett a művészeti alapfokú tánctagozat 1/d osztályának „kisiskolása”. Nagy Marikának mindeközben két fiú gyermeke van, és három unoka boldog nagymamája.
Bátor Újrakezdők 2021. SZEPTEMBER Gyerekek, tervek, sok szeretet
Akkor érezte Nagy Marianna, hogy kezdheti a saját dolgait is építeni, amikor a kisebbik gyereke elmúlt húszéves. Szerinte nincsenek olyan reménytelen helyzetek, amelyekből valamit ne lehetne összerakni. Viszont bárhol, bármikor vannak olyan helyzetek, amelyekből valamit ki lehet hozni.
Bátor Újrakezdők 2021. SZEPTEMBER Életvezetés – másfelé visz az út…
Ötvenévesen, hét és fél év után, nagyvállalati környezetből lépett ki Rákóczi Zsuzsa, jó presztízsű, elismert munkát hagyott ott… Egy nap mégis úgy érezte: elég volt a napi ingázásból, inkább régi, dédelgetett álmát szeretné megvalósítani: tréneri múltját felturbózva kezdte felépíteni felnőttképzéssel, tréningekkel foglalkozó cégét!
Bátor Újrakezdők 2021. SZEPTEMBER Összeszorított szájjal nem lehet élni
Hatvanévesen kezdett prózát írni Bálint Erika. Történeteket mesél. Öt év alatt két könyve jutott el az olvasókhoz, a harmadik és a negyedik regénye megjelenésre vár a Könyvmolyképző Kiadónál.
Bátor Újrakezdők 2021. SZEPTEMBER A varrósbarátnő
Saját bőrén tapasztalhatta meg Vajda Judit, hogy Magyarországon megszűnik a konfekcióipar. Tudását most mégis hasznosítani tudja. Igaz ehhez a digitális világ fortélyait is el kellett sajátítania.
Bátor Újrakezdők 2021. SZEPTEMBER Margo új élete
Egy 63 éves hölgy, aki nemcsak újra teremtette önmagát, hanem ma már nők százainak adja vissza önbizalmát! Szkrajcsics Margo egész életében keményen dolgozott, kereskedő vállalkozóként hétköznap és ünnepnapon. Ám egy napon elvettek tőle mindent… Azután megismerte Rytát, akinek a segítségével új életet teremtett.
Bátor Újrakezdők 2021. SZEPTEMBER Digitális zenepedagógus
Mivel életem során már többször kellett újra terveznem magam, így ötven év fölött is csupán a megszokott stratégiát követem – vallja be Géczy Andrea zenepedagógus, zeneterapeuta, aki volt már főiskolai tanár és virágkereskedelmi vállalkozó is.
hónap témái
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER Az iratoktól a macaronig
Több mint három évtizeden át dolgozott a közigazgatásban. Betöltötte az ötvenet, amikor egészen új munkát és életet kezdett. Többdiplomásként kitanulta a cukrász szakmát, hogy megvalósítsa álmát és Grill-ázs néven indítsa el saját süti workshopját.
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER A mosolyember
Minden évtizedben új vágányra állította életét, és egyszer sem bánta meg. Imádja a sportot, s akár színpadon, akár online-közvetítésben, minél több embert szeretne meggyőzni a mozgás fontosságáról. Kisugárzása másokat is magával ragad, ő pedig mosolygósan, vidám életszemléletével, ötvenen túl is harmincévesnek érzi magát.
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER Komoly játékosok
Már nem gyerekek, mégis játszanak mindig. Mostanság leginkább a hét unokájukkal, de ha valami véletlen folytán kettesben maradnak, akkor is. Sőt, nem csak játszanak, fejlesztenek. Kitalálnak, megcsinálnak, értékesítenek játékokat!
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER A folytonos változás harmóniája
Napközben hivatalnok, esténként és hétvégente sportedző. Kiadványt jelentetett meg életmódváltásról, és már azt is tudja, hogy életében mi lesz az a következő jelentős kihívás, mellyel ismét bátor újrakezdővé válik.
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER A selyemfestőművész
Amikor megmutatták neki a selyemfestést, egyből beleszeretett. Ma már ő tanítja másoknak, hogyan lehet egyszerűen szépet alkotni saját örömünkre, mások boldogságára. Emellett sálai, festményei iránt egyre nagyobb a kereslet mind belföldön, mind a határon túl.
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER Impresszárió belső utazáson
Hosszasan sorolja zenei pályája fordulatait és azt, miként jött rá, hogy a karrierje a tehetségek felismerésében, irányításában, pályára állításában teljesedhet ki, majd ez hogyan vezette őt Kaliforniába. Ott alapított családot, ott született meg a lánya, majd 33 évesen tért vissza Magyarországra.
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER Szalon az egészségnek
Délelőtt pedagógus, késő délutántól pedig saját vállalkozásban masszőr a házában kialakított szalonjában. A Tambaszalon megálmodója arról mesél, hogyan is kezdődött életében egy teljesen új szakasz.
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER Hogyan tudok önmagam lenni?
Kilóg a sorból. Bár ez mintha nem is volna meglepő, sőt: a története még dióhéjban sem fér bele egy dió héjába! Tele van ötletekkel. Nem egyszerűen bátor újrakezdő. Egy lelkes bátor újrakezdő.
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER Amire meghív az élet
Az igazi „ötvenpluszos”, bátor újrakezdő az apám volt, nem én – szögezi le, és nevet. Nevet a hangja is. Világéletében tanult, közben sportolt, három gyereket nevelt és nevel. Megszokta, hogy mindig változtatnia kell, hiszen az életet magát folytonos változásként éli meg.
Bátor Újrakezdők 2020. SZEPTEMBER Az El Caminótól a jógastúdióig
Ötvenkilenc évesen valahogy nem érezte jól magát a világban. Nem sokkal korábban vonult nyugdíjba, előtte vállalkozóként brókerként, biztosítási tanácsadóként dolgozott. Hirtelen űrt érzett maga körül.
Menu