Szabadidő

A világ legbámulatosabb vasútvonalai
Legyen szó akár egy túráról a svájci Alpokban, akár egy kirándulásról a misztikus Ázsiában, az ember hamar rájön, hogy nem a cél a fontos, hanem az út, amelyen eljutunk odáig.

Rovos Rail - Luxusvonat Afrikában

A luxusvonat kabinjaiból Afrika legszebb tájai tárulnak az utazó elé. A Rovos Railen ülve mintha egy afrikai szafarin vennénk részt, melyen számos útirány közül választhatunk.

A rövidebb Johannesburg-Durban szafari útvonalat három, az Afrikát kelet-nyugati irányban átszelő Lobito-Dar Es Salaam közötti 4300 kilométert tizenöt feledhetetlen nap alatt tehetjük meg, útközben számos megállóval, programmal, lélegzetelállító látnivalóval. A vonat minden kocsijának külön története van, a legrégebbi még 1911-ből maradt fenn. A járat középső részén kényelmes nappali és egy ajándékbolt várja az utazókat, ahol kedvük szerint tölthetik az idejüket. Az éttermekben igazi gasztronómiai élményre számíthatnak, itt ugyanis a legjobb séfek ételkreációi várják a vendégeket. A rövidebb utakra az olcsóbb jegyek 2 ezer, a hosszabbakra 13 ezer amerikai dollárba kerülnek. Fejenként természetesen. Ha esetleg a királyi lakosztályra vágyunk, utazásunk akár 23 ezer dollárba is belekerülhet.

Eastern & Oriental Expressz a misztikus Ázsiában

Buja esőerdők, rizsföldek és napfényben úszó hegyek. Az Eastern és Oriental Expressz kalandos útján megismerkedhetünk Ázsia jellegzetesen szép tájaival. A vonat Szingapúr és Bangkok között közlekedik. Az út során olyan rejtett kincsekkel találkozhatunk, melyek kizárólag vonattal fedezhetők fel igazán.

Rocky Mountaineer, Kanada

Aki egyszer utazott rajta, azt mondta, felejthetetlen. Többek között a BBC is szerepeltette azon listáján, amelyen összegyűjtötte azt az 50 dolgot, amit mindenképpen ki kell próbálnunk életünk során. A lenyűgöző nyugat-kanadai körút lélegzetelállító sziklás hegységek szirtjei között vezet végig. A vonat eredeti útvonala Vancouvertől Calagaryig tart.

Glacier Expressz, Svájc

Az alpesi vonat 1930-ban indult első útjára. Sokak szerint ez a világ leglassabb expressze, ugyanis 8 óra alatt teszi meg a 300 km-es utat. A 8 órás kaland során több mint 91 alagúton, 291 hídon és érintetlen alpesi legelőkön, valamint gleccsereken halad át a vonat, ami bőven kárpótolja az embert a lassú tempóért. Az utazás csúcspontja az Oberalp Pass-szakasz, a tengerszint felett 2033 méter magasan.

Great Southern Railway, Ausztrália

A Great Southern Railway járatainak jelenlegi nyomvonalán egykor afganisztáni tevék szállították az árut. Az új luxusszínvonalú Southern Spirit nevű járaton akár 12 napos utat is foglalhatunk, ennek során vadregényes sivatagi tájakat fedezhetünk fel, melyeket tágas kávézók, társalgószalonok és éttermek kényelméből élvezhetünk. A vonatjegy ára igencsak borsos, 7 ezer és 14 ezer dollár között mozog, cserébe a személyzet 24 órában a vendégek rendelkezésére áll.

szerző: Takács Ágnes Emília
Szabadidő 2022. JÚLIUS 4 elképesztő úszó város a Földön
Az emberiség lakóterülete egy bizonyos határon túl már nem növelhető. Egyesek szerint, előbb-utóbb eljön az az idő, amikor rákényszerülünk, hogy a tengerre építkezzünk.
Szabadidő 2022. JÚNIUS Ezek a legfurcsább házak a Földön!
Az ólomüveggel díszített kagylóháztól egészen a világ legkeskenyebb otthonáig, íme néhány a legkülönösebb lakóépületek közül!
Szabadidő 2021. NOVEMBER Lenyűgöző lombhotelek a Földön
Egyre többen választják ezt a szállásformát, melyben természet és ember tökéletes harmóniában él egymás mellett!
éppen olvassák
01
Szabadidő 2022. SZEPTEMBER Tök jó étel őszre
Az őszi időszak egyik legízletesebb és egyben legolcsóbb alapanyaga.
02
Szabadidő 2022. SZEPTEMBER 4 hiper-salaktalanító receptcsoda
Kényeztesd magad ínyenc, kímélő receptjeinkkel! Meglátod, szervezeted meghálálja a könnyebb fogásokat!
03
Szabadidő 2022. SZEPTEMBER 3 kirándulóhely a szikrázó őszi napsütésben
Színes falevelek, jó levegő, lenyűgöző panoráma – ezt kínálják szeptemberben ezek a különleges kirándulóhelyek.
Menu