Szabadidő

Lenyűgöző lombhotelek a Földön
Egyre többen választják ezt a szállásformát, melyben természet és ember tökéletes harmóniában él egymás mellett!

Costa Rica-i luxus

Zuhanyoztál már 100 éves fa árnyékában? A Costa Rica-i The Tree House Lodge hotelban megteheted. A hotel Puerto Viejo várostól délre, közvetlen az óceánparton található tíz hektáros park mélyén bújik meg, így kalandban semmiképp sincs hiány. Maga az épület a fenntartható ökoturizmus jegyében épült, a nyereség egy része pedig az Iguana Verde Alapítványhoz érkezik be, amelynek célja, hogy a manapság ritka zöld leguánokat megmentsék.

Afrika egy karnyújtásnyira, Zambia

Közvetlen közelről tapasztalhatja meg a szafarik különleges hangulatát, aki a Tongabezi Lodge lombhotelba érkezik. A Zambézi folyó partján, nem messze a híres Viktória-vízeséstől található nem mindennapi szálláshelyet előszeretettel ajánlják romantikus úti célként pároknak, nászutasoknak. A különleges helyszínnek és a természetes anyagokból épült hotel kialakításának köszönhetően szinte tapintható a romantika.

Tükörhotel, Svédország

A svéd Treehotelt úgy tervezték, hogy a lehető legteljesebben beleolvadjon a környezetébe. Ez olyannyira jól sikerült, hogy a tükörfalú kis kockaház szinte észrevehetetlenül bújik meg a fák között. A Harad melletti erdőben hatméteres magasságban épült "láthatalan" tükörkocka célja az volt, hogy az ember és a természet zavartalanul megférjen egymás mellett. A mikroméretű kuckó mellett azóta hat további különleges kialakítású és méretű lombház készült el, így megszállhatunk madárfészek, kúp vagy ufo formájú házakban is. A legnagyobb, száz négyzetméteresben akár egy hat fős társaság is kényelmesen elfér.

Egy szobában a természettel, Mexikó

A letisztult elegancia és a természetes szépség találkozása a fenntarthatósággal, a természet és a helyi közösség tiszteletével. Playa Viva egy különleges butikhotel Mexikó nyugati partján, ahol a természet még a szobába is beköltözött. A fenntarthatóság jegyében megálmodott mexikói üdülőhely nyolc lakosztálya közvetlenül a fehér homokos partra és a végtelen óceánra néz. A hotel kizárólag napenergiát használ működéséhez, és valamennyi villát helyi mesterek építették hagyományos kézműves technikával.

Lombhotel a paradicsomban, Malajzia

A trópusi Tioman-sziget buja lombkoronái között bújik meg a Japamala Resort, az ökoturizmus mintapéldánya. A hotel amellett, hogy gyönyörű környezetben található, még számos spa-lehetőséget is kínál. A vendégek előtt megannyi lehetőség kínálkozik, többek között halászhatnak, búvárkodhatnak, megkóstolhatják az indokínai és thai fogásokat, vagy egyszerűen kikapcsolódhatnak egy pihentető masszázs közben, mialatt az esőerdő szépségeit és élőlényeit csodálják.

szerző: M. Kovács Szilvia
Szabadidő 2021. SZEPTEMBER Észrevetted már? Malmok az Alföldön
A gőzmalok elterjedése előtt a szélmalmok hozzátartoztak az Alföld képéhez. Az egykori őrléstechnika néhány utolsó hírmondóját még ma is megcsodálhatod.
Pénzügyek 2021. MÁJUS Eső előtt köpönyeg: utasbiztosítás
Magyarországon csak minden harmadik utas köt utasbiztosítást külföldi útja előtt. Pedig rengeteg bosszúságtól és pénzkiadástól menthet meg minket.
Szabadidő 2019. DECEMBER Álomsziget: Zanzibár
Hófehér, lisztfinomságú homok és a kék ezernyi árnyalata, ameddig csak a szem ellát.
éppen olvassák
01
Pénzügyek 2022. NOVEMBER 6 testbeszéd trükk, amely sikeresebbé tehet!
A nonverbális kommunikáció, vagyis a testbeszéd az élet szinte minden területén kiemelt jelentőséget élvez.
02
Szabadidő 2022. NOVEMBER Szuper tippek, ha szereted a diót
Néhány édességen kívül nem sok mindenre használjuk a diót, pláne kevesen ismerik rendkívül kedvező élettani hatásait.
03
Szabadidő 2022. NOVEMBER Tökös finomságok - 4 különleges recept
Padlizsán, tök, cukkini, patisszon – mindegyikre egy-egy tuti recept, hogy tudd, mit kezdj ezekkel a csodás zöldségekkel!
Menu