Pénzügyek

Üzleti siker és növekedés ötven fölött
Sokan, ha maguk elé képzelnek egy sikeres vállalkozót, egy harmincas éveiben járó, energikus személyiségre gondolnak. De miért ne lehetne a siker megtestesítője egy ötvenes vagy akár hatvanas éveiben járó vállalkozó? Számos példa mutatja, hogy nagyon is lehet! (x)

Nincs recept arra, hogy milyen életkorban érdemes vállalkozást indítani. A tapasztalat a magasabb életkor mellett szól, a terhelhetőség a fiatalabbaknak kedvez. Számos nemzetközi és hazai példa bizonyítja, akár ötven fölött is kipattanhat a nagy ötlet, eljöhet életünkben az a fordulat, ami miatt az addigi biztonságot nyújtó komfortzónát hátrahagyva valami egészen újba vágunk: elindítjuk, vagy jelentős növekedési pályára állítjuk működő vállalkozásunkat!

Adminisztrátorból kutyakozmetikus

Diana mindig is rajongott az állatokért, ám csak ötvenéves kora után vágott bele saját vállalkozásába, ahol végre hobbijának élhet. Húsz év építőipari vezető adminisztrátori munkakör után ma már egy kutyakozmetika büszke tulajdonosa!

A kép illusztráció

Saját kutyakozmetikájában a minőséget helyezi előtérbe, mert mint azt kiemelte: az ő korában, ha valamit csinál az ember, az csak minőségi szolgáltatás lehet. A legjobb szeretne lenni abban, amit csinál. Azt tapasztalta, az egészségügyi pályához hasonlóan ehhez a szakmához is elengedhetetlen a technikai, tárgyi tudás megléte mellett a megfelelő empátiakészség, valamint a folyamatos tanulás és persze a vállalkozás fejlesztése. Az új eszközök beszerzése nélkül vállalkozása nem maradhat versenyképes, nem tudja hosszú távon a vendégköre által megszokott magas minőséget biztosítani.

Fordulatos út vezetett a saját vállalkozásig

„Csak a változás állandó!” – vallja Enikő, aki bő tíz éve alapította meg fordító- és tolmácsirodáját. Hosszú és fordulatokban gazdag út vezetett a saját vállalkozás gondolatáig. Első diplomáját német−testnevelés szakon szerezte, de csak két évig tanított. Német nyelvtudását inkább nemzetközi cégeknél hasznosította, majd az egyik nemzetközi áruházlánc budapesti üzletének áruházvezető-helyetteseként ment gyesre. A gyes alatt elvégezett egy nemzetközi kommunikáció szakot. „Éjszaka tanultam: lefektettem a lányomat, aztán éjjel 1-től hajnal 5-ig bújtam a könyveket. Erőt próbáló volt ugyan, de minden percét örömmel csináltam végig.” – hozzáteszi, tanulási vágya azóta sem csökkent. Bár sokan óva intették a vállalkozói életmódtól, Enikő eldöntötte, hogy a saját lábára akar állni!

A kép illusztráció

 „Sokszor hallottam a családomtól, hogy végre megint szükségem lenne egy rendes állásra. Fix munkahelyre gondoltak, ahová mindennap bemegyek dolgozni, és ahol állandó fizetést kapok. Szerintük ez teremtette volna meg kiszámíthatóságot az életemben. Csak nehezen értették meg, hogy én ezt az utat választottam, és ma is ezt választanám.” – mondja. Enikő szerint a magánszférában a legnagyobb kincs az ügyfél bizalmának elnyerése, az egyik legfontosabb feladat pedig megőrizni azt. Ehhez pedig folyamatos fejlődésre és fejlesztésre van szükség.

A kisvállalkozások növekedésének partnere

Raiffeisen Bank olyan megoldásokat kínál kis- és középvállalkozó ügyfeleinknek, amelyek a növekedést segítik elő. Az NHP FIX azoknak a vállalkozásoknak ideális, ahol fix, kiszámítható, alacsony kamatozású hitelt keresnek az eszközpark bővítéséhez. A konstrukció előnye, hogy új, vagy használt tárgyi eszközök beszerzéséhez is felhasználható, de igénybe vehető akkor is, ha egy vállalkozás meglévő, bérelt vagy lízingelt eszközének finanszírozását alakítaná át, magát az eszközt korszerűsítené, vagy annak kapacitását bővítené.

A Növekedési Hitelprogram (NHP) új konstrukciója év elejétől elérhető NHP fix néven. Az NHP fix lehetővé teszi, hogy a vállalkozások kedvező és kiszámítható – fix max. 2,5% – kamatozású hitelből finanszírozzák a növekedésükhöz, a korszerűsítéshez szükséges beruházásokat.

Az NHP FIX-et belföldi székhelyű kis- és középvállalkozások, mikro és egyéni vállalkozók, a jogszabályban meghatározott kritériumoknak megfelelő őstermelők és családi gazdálkodók igényelhetik. Legfeljebb 2.5%-os kamatszint a teljes futamidő alatt garantált, a visszafizetés pedig havi, vagy negyedéves lehet. A futamidő 3 és 10 év között váltakozhat.

A tájékoztatás nem teljes körű. A hitelbírálat jogát fenntartjuk. Részletek: raiffeisen.hu/vallalkozas

szerző: Ötvenentúl.hu
Pénzügyek 2019. JÚNIUS Így váltsd valóra vállalkozói álmod
Pénzt fektetni egy cégbe nem kis kockázat. Feladni egy biztos állást egy álom megvalósításáért sokszor őrültségnek hangzik. Mégis vannak, akik fejest ugranak az ismeretlenbe és saját vállalkozást indítanak. Ahogy példáinkból kiderül, akár ötven fölött is. Mi a sikerük titka? (x)
Pénzügyek 2019. ÁPRILIS Ez a sikeres emberek titka!
A kemény munka mellett van néhány hétköznapi szokás, melyet pszichológusok szerint érdemes betartani, ha nem szeretnénk a kiégés tüneteivel találkozni!
Pénzügyek 2019. MÁRCIUS 6 testbeszéd trükk, amely sikeresebbé tehet!
A nonverbális kommunikáció, vagyis a testbeszéd az élet szinte minden területén kiemelt jelentőséget élvez.
éppen olvassák
01
Pénzügyek 2019. OKTÓBER Lehet, hogy sokba kerül a bankszámlád. Válts!
Évente akár több ezer forintot megspórolhatsz, ha tudod, melyik bank kínálja a szokásaidnak legmegfelelőbb lakossági folyószámlát.
02
Egészség 2019. OKTÓBER Mire számíts az óraátállítás után?
Az emberi szervezet a legapróbb változást is megérzi, a páratartalomtól a fényviszonyok módosulásáig. Ugyanígy hat ránk a nyári és téli időszámításra áttéréskor belső óránk kényszerű átállítása.
03
Pénzügyek 2019. OKTÓBER Vad és veszélyes találkozások
Az óvatosság persze sosem árt, de autóvezetőként jó, ha tudod, hogy októberben és novemberben történik a közutakon a legtöbb vadak által okozott gépjárműbaleset.
Menu