Pénzügyek

Üzleti siker és növekedés ötven fölött
Sokan, ha maguk elé képzelnek egy sikeres vállalkozót, egy harmincas éveiben járó, energikus személyiségre gondolnak. De miért ne lehetne a siker megtestesítője egy ötvenes vagy akár hatvanas éveiben járó vállalkozó? Számos példa mutatja, hogy nagyon is lehet!

Nincs recept arra, hogy milyen életkorban érdemes vállalkozást indítani. A tapasztalat a magasabb életkor mellett szól, a terhelhetőség a fiatalabbaknak kedvez. Számos nemzetközi és hazai példa bizonyítja, akár ötven fölött is kipattanhat a nagy ötlet, eljöhet életünkben az a fordulat, ami miatt az addigi biztonságot nyújtó komfortzónát hátrahagyva valami egészen újba vágunk: elindítjuk, vagy jelentős növekedési pályára állítjuk működő vállalkozásunkat!

Adminisztrátorból kutyakozmetikus

Diana mindig is rajongott az állatokért, ám csak ötvenéves kora után vágott bele saját vállalkozásába, ahol végre hobbijának élhet. Húsz év építőipari vezető adminisztrátori munkakör után ma már egy kutyakozmetika büszke tulajdonosa!

A kép illusztráció

Saját kutyakozmetikájában a minőséget helyezi előtérbe, mert mint azt kiemelte: az ő korában, ha valamit csinál az ember, az csak minőségi szolgáltatás lehet. A legjobb szeretne lenni abban, amit csinál. Azt tapasztalta, az egészségügyi pályához hasonlóan ehhez a szakmához is elengedhetetlen a technikai, tárgyi tudás megléte mellett a megfelelő empátiakészség, valamint a folyamatos tanulás és persze a vállalkozás fejlesztése. Az új eszközök beszerzése nélkül vállalkozása nem maradhat versenyképes, nem tudja hosszú távon a vendégköre által megszokott magas minőséget biztosítani.

Fordulatos út vezetett a saját vállalkozásig

„Csak a változás állandó!” – vallja Enikő, aki bő tíz éve alapította meg fordító- és tolmácsirodáját. Hosszú és fordulatokban gazdag út vezetett a saját vállalkozás gondolatáig. Első diplomáját német−testnevelés szakon szerezte, de csak két évig tanított. Német nyelvtudását inkább nemzetközi cégeknél hasznosította, majd az egyik nemzetközi áruházlánc budapesti üzletének áruházvezető-helyetteseként ment gyesre. A gyes alatt elvégezett egy nemzetközi kommunikáció szakot. „Éjszaka tanultam: lefektettem a lányomat, aztán éjjel 1-től hajnal 5-ig bújtam a könyveket. Erőt próbáló volt ugyan, de minden percét örömmel csináltam végig.” – hozzáteszi, tanulási vágya azóta sem csökkent. Bár sokan óva intették a vállalkozói életmódtól, Enikő eldöntötte, hogy a saját lábára akar állni!

A kép illusztráció

 „Sokszor hallottam a családomtól, hogy végre megint szükségem lenne egy rendes állásra. Fix munkahelyre gondoltak, ahová mindennap bemegyek dolgozni, és ahol állandó fizetést kapok. Szerintük ez teremtette volna meg kiszámíthatóságot az életemben. Csak nehezen értették meg, hogy én ezt az utat választottam, és ma is ezt választanám.” – mondja. Enikő szerint a magánszférában a legnagyobb kincs az ügyfél bizalmának elnyerése, az egyik legfontosabb feladat pedig megőrizni azt. Ehhez pedig folyamatos fejlődésre és fejlesztésre van szükség.

Egy kisvállalkozás növekedéséhez forrásra van szükség

Ha a növekedés finanszírozása a vállalkozás saját erejéből nem megoldható, külső forrására lehet szükség. Lehetőség szerint kiszámítható, alacsony kamatozású hitelre, amely a tárgyi eszközök beszerzését, korszerűsítését, a kapacitások bővítését, vagy a meglévő finanszírozás átalakítását teszi lehetővé.

Egy vállalkozóbarát banki partner nem csak a hitelfelvétellel kapcsolatos szakmai tanácsokkal, adminisztratív támogatással segíti ügyfeleit, hanem szakértő referensei pénzügyi tanácsadóként segíti a vállalkozók üzleti tervezését is. Az ügyfél vállalkozását megismerve, közösen gondolkodva alakítják ki a legelőnyösebb konstrukciót. Ezt persze sok bank állítja magáról, ám érdemes a megfelelő tapasztalattal, nemzetközi háttérrel rendelkező pénzintézetet választani, amelynek országos fiók és tanácsadói hálózata van.

szerző: Ötvenentúl.hu
Pénzügyek 2022. NOVEMBER 6 testbeszéd trükk, amely sikeresebbé tehet!
A nonverbális kommunikáció, vagyis a testbeszéd az élet szinte minden területén kiemelt jelentőséget élvez.
Pénzügyek 2020. ÁPRILIS Ez a sikeres emberek titka!
A kemény munka mellett van néhány hétköznapi szokás, melyet pszichológusok szerint érdemes betartani, ha nem szeretnénk a kiégés tüneteivel találkozni!
Pénzügyek 2019. DECEMBER Így váltsd valóra vállalkozói álmod
Feladni egy biztos állást egy álom megvalósításáért sokszor őrültségnek hangzik. Mégis vannak, akik fejest ugranak az ismeretlenbe és saját vállalkozást indítanak. Ahogy példáinkból kiderül, akár ötven fölött is. Mi a sikerük titka?
éppen olvassák
01
Szabadidő 2023. MÁRCIUS 6 érdekes tény a mosolyról
Egy jól időzített, őszinte mosoly szinte minden bűnt eltöröl. Bearanyozza a napot, boldogsággal és szeretettel tölt el. Mégis mintha eltűnt volna...
02
Pénzügyek 2023. FEBRUÁR Vigyázz! Internetes csalók
Számtalan veszéllyel járhat az internetezés, de ha figyelmesek vagyunk, elkerülhetjük a csapdákat.
03
Pénzügyek 2023. JANUÁR Virtuális világ, valóságos kockázatok
Nem beszélhetünk eleget az internetes csalókkal szembeni óvatosságról!
Menu