Szabadidő

Szécsi Pál emlékkoncert
Születésének nyolcvanadik évfordulója alkalmából dalaival emlékezik a popszakma a bársonyos hangú énekesre, akinek csak néhány év jutott a rivaldafényből.

No de, ki az a Salgováczné?

A fiatalabb generáció bizonyára nem tudja a választ, de az idősebb nemzedék kapásból rávágja: az, aki túrós buktát sütöget! Nem másnak, mint a főhajszobrásznak, Gedeon bácsinak.

Payer András és S. Nagy István szerzeménye volt a Gedeon bácsi című táncdal, melyet Szécsi Pál énekelt a múlt század hetvenes éveinek első felében. Szinte mindenki kívülről fújta a számot humoros szövegével, fülbemászó dallamával. De népszerűségéhez kellett a bársonyos hangú, egyedi orgánumú, sármos énekes, Szécsi Pál előadása is, aki sorra vitte sikerre olasz és magyar szerzők slágereit: Egy szál harangvirág, Mint a violák, Kósza szél, Csak egy tánc volt, A távollét, Szeretni bolondulásig, Én édes Katinkám.

Mindössze 30 év jutott a tragikus sorsú Szécsi Pálnak: hányatott gyermekkor, viharos szerelmek, és egy szakítás az ország akkori legnépszerűbb színésznőjével, Domján Edittel, akinél tizenkét évvel volt fiatalabb.

Az énekesért hiába rajongtak milliók, s hallgatták a rádióban nap mint nap felcsendült dalait, életében mindössze két lemez jelent meg tőle. Népszerűségének bizonyítéka, hogy halála után még tíz lemezen szerepelt előadóként. Slágereit még ma is feldolgozzák napjaink ismert énekesei, színészei.

A szomorúság helyett azonban érdemes azokra az örömökre emlékezni, amelyeket az énekes adott hallgatóinak. Ezek felidézésére lesz lehetőség a Szécsi Pál 80. születésnapi emlékkoncerten a Papp László Budapest Sportarénában 2024. március 10-én. Együtt énekelhet a közönség olyan népszerű előadókkal, mint Miller Zoltán, Nagy Sándor, Pál Dénes és Serbán Attila, a Magyarul Szeretjük! zenekar kíséretében.

Bővebb információk és jegyek az esemény hivatalos weboldalán és facebook oldalán.

szerző: Ötvenentúl.hu
Szabadidő 2023. DECEMBER 4 lenyűgöző irodalmi kávéház Európában
Különleges kávéházak, ahol a friss kávéillat mellé patinás múlt jár.
Egészség 2023. ÁPRILIS Létezik a belső hang?
Sokszor minden látható ok nélkül megsejtünk valamit, és sejtésünk igazolódik. Belső hang, intuíció, sejtés vagy racionálisan magyarázható agytevékenység?
Szabadidő 2022. NOVEMBER Az öngyilkosok dalának legendája
Seress Rezső dala egészen különös utat járt be a világhírnévig. A Szomorú vasárnap legendája és szerzőjének tragikus sorsa.
éppen olvassák
01
Szabadidő 2024. ÁPRILIS Szuper tippek a tavaszi nagytakarításhoz
Valamit valamiért – tartja a mondás. Ha itt a mesés tavasz, eljön a nagytakarítás ideje.
02
Szabadidő 2024. ÁPRILIS Ismét Magyarországra jön Bryan Adams
Ha valamelyik dalát játssza a rádió, azonnal felismerjük jellegzetes rekedt, erőteljes hangját. Ha rockos számot énekel, ha lírai hangvételű dalt.
03
Szabadidő 2024. ÁPRILIS Így mentsd meg a húsvéti maradékot!
4 tipp a maradék sonka és tojás új formába öntésére, hogy ne maradékként, hanem ínyencfalatként gondolj a húsvéti romokra.
Menu