Szabadidő

Otthon is tanulhatnak a diákok!
Egy magyar weboldal segíti a diákok otthoni tanulását az iskolabezárások alatt. Az Okos Doboz oldalon a többezer játékos feladat mellett hétfőtől a tanárok munkáját segítő módszertani kézikönyv is ingyenesen elérhető lesz.

A többek között matematika, környezetismeret, természetismeret, földrajz, biológia, kémia és fizika tantárgyból is rendelkezésre állnak ingyenes feladatok, amelyek az általános iskola nyolc osztályának, valamint a középiskola négy évfolyamának tananyagára épülnek, és a tanulás mellett gyakorlásra, ellenőrzésre is lehetőséget nyújtanak.

Az iskolai tanítás szüneteltetése miatt, hétfőtől az Okos Doboz weboldal újabb feladatsorokat tesz hozzáférhetővé, így összesen már 13 ezer interkatív feladat lesz ingyenesen elérhető az oldalon.

Az Okos Doboz weboldalt közel nyolcezer pedagógus és több mint százezer gyerek használja jelenleg is rendszeresen. A kényszerű iskolabezárások miatt nehéz helyzetbe került tanárokat és diákokat a most publikált tartalmakkal és módszertani útmutatóval kívánja segíteni az Okos Doboz, a hatékonyabban otthoni tanulás érdekében.

A weboldal tanári modulja olyan eszközt ad a pedagógusok kezébe, melyen keresztül távolról is nyomon tudják kísérni a diákok aktivitását és előrehaladását. Az Okos Doboz weboldal feladatainak elkészítésében 150 pedagógus és szakmai lektor vett részt, a feladatok pedig illeszkednek az alaptantervhez.

szerző: Ötvenentúl.hu
Pénzügyek 2020. JANUÁR Nyelvtanulás? Sosem késő
Bizonyos életkoron túl már nem lehet idegen nyelvet elsajátítani? Bizonyítsd be magadnak és környezetednek, hogy ez tévhit!
Szabadidő 2019. SZEPTEMBER 3+5 tipp, hogy konfliktusmentes legyen az iskolakezdés
Elkezdődött az iskola! Szeretnél segíteni a gyerekeknek úgy, hogy magadra is maradjon időd?
Pénzügyek 2019. MÁRCIUS Zöld háztartási tippek az öko-otthonért
Nem kell hozzá napenergia, néhány egyszerű módszerrel nem csak pénzt és energiát spórolhatsz, de környezetedet is megóvhatod!
éppen olvassák
01
Szabadidő 2020. ÁPRILIS Szuper tippek a tavaszi nagytakarításhoz
Valamit valamiért – tartja a mondás. Ha itt a mesés tavasz, eljön a nagytakarítás ideje.
02
Szabadidő 2020. ÁPRILIS Szökőkútcsodák a Földön
Az ember régóta épít szökőkutakat azért, hogy a köztereket hangulatosabbá tegye. Íme néhány a világ legimpozánsabb alkotásai közül, amelyeket fotóinkon most otthon ülve is megcsodálhatunk.
03
Szabadidő 2020. MÁRCIUS Dobd fel a konyhádat néhány szuper sűrítő módszerrel
Szinte semmibe nem kerül, de új ízeket varázsolhatsz az ételeidbe. Sűrítő tippek, ha már unod a lisztet.
Menu