Szabadidő

Élőben láthatod az ABBA zenekart!
A világ legjobb ABBA showja Győrben és Budapesten lesz látható, ahol az eredeti formációt kísérő egyik legendás zenész is fellép.

Az ABBA legendája negyvenöt éve, az Eurovíziós dalfesztiválon kezdődött. Waterloo című számukkal megnyerték a versenyt és egy csapásra világhírűek lettek. Dalaikkal ezután sorra a slágerlisták csúcsáig jutottak, évtizedeken át tartó sikerük legendává tette a négy énekest, és a popzene történetének második legtöbb lemezt eladó együttesévé, a Beatles után.

Természetesen az eredeti ABBA formáció már évtizedek óta nem turnézik, a svéd együttes legendáját a „THE SHOW – a tribute to ABBA” című koncertelőadás viszi tovább, mely a világ legjobb ABBA-emlékkoncertje. 

„Az ABBA tökéletes másának megalkotásakor az egyik legfontosabb szempontunk az volt, hogy olyan svéd énekeseket találjunk, akiknek jellegzetes akcentusával, újraalkothatjuk az igazi ABBA hangzást.” – nyilatkozta Kenneth Svoldgaard producer.


A show női énekesei megszólalásig hasonlítanak mind kinézetben, mind hangzásban Agnethára és Anni-Fridre.

A „THE SHOW” zenéjét a svéd Waterloo együttes játssza, amelyet a Londoni Nemzeti Filharmonikus Zenekar kísér a háttérben Matthew Freeman zenei igazgató vezényletével. Hogy még sikeresebben idézzék meg az eredeti hangzást, a korabeli ABBA formációban játszó egyik zenész is feltűnik a show-ban vendégelőadóként. Ez az, ami igazán különlegessé teszi ezt az ABBA-emlékkoncertet, hisz a közönség élőben láthatja a legendás szaxofonost, Ulf Anderssontt, aki egykoron az ABBA-val turnézott és az „I Do, I Do, I Do, I Do, I Do’” című slágert közösen szerezte Benny Andersson énekessel 1975-ben.

Az ABBA Show március 25-én Győrben, az Audi Arénában, majd egy nappal később, március 26-án Budapesten, a Papp László Sportarénában látható. Jegyek még korlátozott számban kaphatók az eventim weboldalán.

szerző: Ötvenentúl.hu
Szabadidő 2019. MÁRCIUS Legnépszerűbb dalaival tér vissza a világsztár
Sting a világ egyik legnépszerűbb előadója. Nyári európai turnéja keretében július másodikán lép fel újra Budapesten.
Szabadidő 2019. FEBRUÁR Tom Jones újra Budapesten!
Az élő legenda, aki a modern popzene hajnalán kezdte karrierjét, de a mai napig megújulásra képes előadóművészként, szenzációs új lemezekkel és felejthetetlen koncertekkel ámulatba ejti rajongóit. Júniusban visszatér Budapestre.
Szabadidő 2018. DECEMBER Családi élmények dinoszauruszokkal
A világ legismertebb dinoszaurusz showműsora filmszerű élményelemekkel meséli el a kétszáz millió éves evolúciós történetet kicsiknek és nagyoknak.
éppen olvassák
01
Szabadidő 2019. ÁPRILIS 5 kreatív tojásfestő módszer
A tojásdekorálás az egyik legélvezetesebb húsvéti hagyomány. Íme, öt látványos eredménnyel járó technika!
02
Szabadidő 2019. ÁPRILIS A felejthetetlen Deep Purple ismét Magyarországon!
A Deep Purple 1987-ben járt először Magyarországon, immáron tizenkettedik alkalommal térnek vissza. Koncerten hallani őket felejthetetlen élmény: hetven fölött is töretlen lelkesedéssel és energiával ontják magukból az örökzöldeket.
03
Szabadidő 2019. ÁPRILIS Idén is lesz Kávéházak Éjszakája
Különleges hangulatú éjszakára készülhetnek a kávézás szerelmesei. Közel hetven ingyenes kulturális programot kínál a második Kávéházak Éjszakája.
Menu