Szabadidő

A legszebb tavaszi fürdőhelyek a Földön
A Föld számos csodálatos fürdőhelyet kínál, melyek hihetetlen természeti kincseket rejtenek, és tavasszal a legvarázslatosabbak! Szerencse, hogy álmodozni a legszigorúbb karanténhelyzetben is teljesen veszélytelen.

A tél végetértével mindenki megújulásra vágyik, ilyenkor a különböző gyógyító fürdőhelyek is nagy népszerűségnek örvendenek a világ minden pontján. Szerencsére, termálvizes fürdőkben hazánk igen gazdag, mai válogatásunkban azonban határon kívüli élmények után kutattunk, és a világ legfelkapottabb fürdőit válogattuk össze!

Pamukkale, Törökország

Pamukkale, a forró ásványanyagokkal teli gyógyfürdő, Törökország egyik legkülönlegesebb látványossága 19 km-re fekszik Deniziltől. Igazi fürdőparadicsom, melyet számos hófehér természetes mészkőmedence alkot, és amelyet a föld alól feltörő kalcium-hidrogénkarbonátban és szén-dioxidban gazdag forrásvíz hozott létre. Pamukkale környékén egyébként számos meleg vizes forrás található, éppen ezért a legtöbb turista főképp gyógyulás céljából keresi fel ezt a nem mindennapi helyet.

Népszerűségének átka, hogy az utóbbi időben a medencék vize elkezdett elszíneződni. Mivel a tudósok félnek, hogy a medencék néhány éven belül teljesen kiszáradnak, szigorú óvintézkedéseket vezettek be, így napjainkban csupán bizonyos medencéket lehet látogatni.

Kék lagúna, Izland

A geotermikus fürdő a leglátogatottabb látnivaló Izlandon. A kellemesen meleg, 40 fokos víz gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a szilícium-dioxid és a kén. Sokan azért keresik fel, mert számos bőrbetegség ellen nagyszerű gyógymódot jelenthet, mint például a makacs pikkelysömör. A különleges fürdő 47 km-re fekszik Reykjaviktól, gyógyító ereje mellett hihetetlen túlvilági szépsége teszi különlegessé. Még az 1980-as években a helyiek észrevették a Svartsengi Geotermikus Erőműből kiömlő és a láván összegyűlt, felhevült tengervíz jótékony hatású, és többféle bőrproblémát is gyógyít. Ennek a kiaknázására nyilvános fürdőt nyitottak.

Az itteni fürdőzésnek külön tradíciója van, az itt élők, mielőtt vízbe merészkednek, lezuhanyoznak, majd alaposan leradírozzák a bőrüket. Ezután jöhet a fehér iszappakolás, amely szintén jó hatással van nemcsak a pikkelysömörre, de az ekcémára is, végül pedig jöhet a fürdő.

Kurokava, Japán

Japán szinte minden régiójában előfordulnak fürdőhelyek, amelyek ügyesen kombinálják a vonzó városi külsőt az elegáns kültéri fürdőkkel. Kurokava egy apró, elfelejtett faluban található, ám ez az egyik legjobb hely az országban azoknak, akik a pihenésre és a feltöltődésre szeretnék szánni az időt. Kurokava igazi onsen-paradicsom. Az onsen japán specialitás, forró vulkanikus gyógyfürdő a természet lágy ölén. Misztikus légköre, egzotikus látványa mindenkit magával ragad. Manapság Japánban az onsen rendkívül népszerű, sokan akár naponta többször is felkeresik ezeket a hőforrásokat, azért hogy feltöltődjenek.

A fürdőzőknek előzőleg szappannal alaposan le kell mosakodniuk, majd meztelenül ülnek be a medencékbe, és relaxálnak, beszélgetnek, vagy csak gyönyörködnek a környező tájban. A medence vize 45 fokos. A fürdő jó hatással van a reumatikus panaszokra, csökkenti az ízületi és hátfájdalmakat, valamint javítja a vérkeringést, és bársonyossá varázsolja a bőrt.

Saturania, Olaszország

A Grosetto alatti hegyekben található ez a meleg vizes forrás, melyben a feltörő víz hőmérséklete 37 fokos, és a lezúduló víz természetes úton létrejött „kőkádakban” folyik lefelé, majd tűnik el a nádasban. Az olaszok évszázadok óta fürdenek itt, általában rendkívül zsúfolt hely, ezért aki ide látogat, érdemes korán érkeznie, hogy stoppolja helyet. A kénes víz lassan folyik lefelé, ezért nagyon finom masszírozó hatása van, emellett a vízben lévő anyagok és gázok javítják a vérkeringést, enyhítik a légzőszervi problémákat, és megoldást nyújthatnak az izomlázra, valamint a gyulladásokra.

szerző: Ötvenentúl.hu
Szabadidő 2024. JÚNIUS A Föld legforróbb helyei
Az idei nyár bővelkedik a kánikulai napokban. Bolygónkon azonban vannak olyan helyek, ahol egész évben szélsőségesen forró az időjárás.
Szabadidő 2024. ÁPRILIS Lenyűgöző lombhotelek a Földön
Egyre többen választják ezt a szállásformát, melyben természet és ember tökéletes harmóniában él egymás mellett!
Szabadidő 2023. MÁRCIUS 5 lenyűgöző szerencsehozó hely a Földön
Ha régóta nem mosolygott rád Fortuna, érdemes lehet ellátogatnod a most következő helyekre!
Szabadidő 2020. DECEMBER Utazás az utolsó pillanatban. Vigyázz!
Tízezreket spórolhatsz meg, ha a last minute utak kínálatából választasz. Ha azonban nem kérdezel meg néhány apróságot, előfordulhat, hogy sokat veszítesz.
Szabadidő 2020. JANUÁR Álomsziget: Zanzibár
Hófehér, lisztfinomságú homok és a kék ezernyi árnyalata, ameddig csak a szem ellát.
Szabadidő 2019. FEBRUÁR Utazás az álmok hajóján
Fényárban úszó terek, grandiózus látványvilág. Így fest a harmadik évezred technikai megoldásaival megálmodott legújabb óceánjáró, a Celebrity Edge.
éppen olvassák
01
Szabadidő 2024. MÁJUS Rózsákkal ébredek, rózsákkal álmodom
Boldog életem van. Tudom, manapság ezt nem divat csak úgy kijelenteni, de az én világom valóban kerek. És virágokkal van tele. (x)
02
Szabadidő 2024. MÁJUS A szerelem hálójában
Elmagányosodó világunkban egyre többen keresik a szerelmet is a világhálón: vajon meg lehet-e találni az igazit egy online társkereső oldalon?
03
Szabadidő 2024. MÁJUS A legfinomabb tavaszi leves: a minestrone
Ez a könnyű, de sűrű, forró és laktató leves teljes, ám egyáltalán nem hízlaló vacsora lehet, ami csupa-csupa tavasz.
Menu