Szabadidő

3 laktató, de karcsúsító recept
Szeretnél leadni néhány kilót, esetleg diétádhoz keresel finom ételeket? Receptjeink kalóriaszegények, de laktatnak, így anélkül fogyhatsz, hogy éheznél.

A legtöbb diétával, fogyókúrával az a legnagyobb baj, hogy az ember éhezik mellettük. Ma már rengeteg finom étel közül választhatsz, még a 30, 60 és 90 napos fogyókúrák is kellően változatosak ahhoz, hogy ne unj rájuk, a legtöbbjük azonban még mindig olyan kis adagokat tartalmaz, hogy alig lehet kibírni az étkezések közti időt.

A megoldás, ha alacsony kalóriatartalmú, ám laktató ételekkel próbálod leadni a rajtad lévő fölösleget. Akár csak néhány "karcsúbb" napról van szó, akár hosszan tartó fogyókúrádba szeretnél egy kis változatosságot vinni, az alábbi receptek biztosan segítenek ebben. Igazi ínyenceknek való, különleges falatokkal szolgálunk, melyek nem csak ízlelőbimbóidat kényeztetikel, de még régi nadrágodba is visszavarázsolnak. Ráadásul garantáltan nem maradsz éhes tőlük.

Töltött sajtrolád

Hozzávalók:
3 evőkanál ricotta,
1 evőkanál joghurt,

pár csepp citromlé,
só,
tabasco-szósz,
fél csokor vízitorma vagy kerti zsázsa,
8 vékony szelet sajt

A ricottát keverd el a joghurttal, és a citromlével, sóval, tabascoszósszal ízesítsd. A vízitormát mosd meg, leveleit tépkedd le, apróra vágva add a töltelékhez. A sajtszeleteket tekerd össze tölcsérformára, metélőhagymával kösd össze, és töltsd meg a ricottás töltelékkel. Ízlés szerint friss fűszerekkel és friss baguette-tel kínálhatod. Elkészítési idő: 15 perc 1 adag: 142 kcal.

Gouda-tatár

Hozzávalók:
30 dkg friss gouda,
1 csomag retek,

60 g kis kapribogyó,
1 csokor metélőhagyma,
frissen őrölt bors,
2-3 evőkanál fehérborecet,
3 evőkanál olaj

A sajtról vágd le a kérgét, és reszeld durvára. A retket mosd meg, 4 db-ot szeletelj fel, és tedd félre a díszítéshez. A többit vágd vékony csíkokra. A kapribogyót csepegtesd le. A megmosott metélőhagymát vágd apróra. A hozzávalókat keverd össze, borssal, olajjal és ecettel ízesítsd. A tatárt retekszeletekkel tálald. Friss, magos zsemlét adhatsz hozzá. Elkészítési idő: 30 perc 1 adag: 363 kcal

Sült ravioli padlizsán - rukkola salátával

Hozzávalók:
15 dkg feta sajt,
frissen őrölt bors,

1 csomag mirelit leveles tészta,
15 dkg rukkola,
2 db padlizsán,
1 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál olívaolaj,
só,
4 evőkanál világos balzsamecet,
5 evőkanál olaj,
olíva a díszítéshez

A sajtot morzsold szét, és borssal fűszerezd. A felengedett tésztát vékonyan nyújtsd ki, és vágd 12 db 8 x 8 cm-es kockára. A tészta közepére tegyél egy-egy evőkanál sajtot, majd háromszög alakban hajtsd össze. Széleit alaposan nyomd össze. A rukkolát és a padlizsánt mosd meg, csepegtesd le. Utóbbit szeleteld fel, és fokhagymával ízesített olajon süsd meg. Sóval, borssal fűszerezd, és locsold meg az ecettel. Keverd hozzá a rukkolát. Az olajat hevítsd fel, és süsd a raviolik mindkét oldalát aranybarnára benne. Papír törlőkendőn itasd fel róla az olajat, majd a salátára téve, olajbogyóval tálald. Elkészítési idő: 45 perc 1 adag: 270 kcal

szerző: Zoltán Annamária
Szabadidő 2024. MÁRCIUS 4 különleges halétel - nem csak finom, de egészséges is!
Szeretnél különlegesen finomat, és egyben egészségeset? Ne feledkezz meg a halakról! Receptekkel!
Egészség 2022. FEBRUÁR Miért együnk halat? - receptekkel
A tengeri halfogyasztás ma már kevésbé anyagi kérdés, mint akár néhány évtizeddel ezelőtt. Magyarországon mégis nagyon ritkán kerül az asztalra halétel, pedig szívügyünk lehetne – szó szerint.
Egészség 2022. JANUÁR 3 mennyei szívvédő recept
Unod már az egészséges, ám annál unalmasabb ételeket? Próbáld ki különleges receptjeinket, meglátod, az egész családod megnyalja mind a 10 ujját.
éppen olvassák
01
Szabadidő 2024. ÁPRILIS Szuper tippek a tavaszi nagytakarításhoz
Valamit valamiért – tartja a mondás. Ha itt a mesés tavasz, eljön a nagytakarítás ideje.
02
Szabadidő 2024. ÁPRILIS Ismét Magyarországra jön Bryan Adams
Ha valamelyik dalát játssza a rádió, azonnal felismerjük jellegzetes rekedt, erőteljes hangját. Ha rockos számot énekel, ha lírai hangvételű dalt.
03
Szabadidő 2024. ÁPRILIS Így mentsd meg a húsvéti maradékot!
4 tipp a maradék sonka és tojás új formába öntésére, hogy ne maradékként, hanem ínyencfalatként gondolj a húsvéti romokra.
Menu