Szépség

Van megoldás puffadt szemre
Nem csak esztétikai kérdés, más problémát is jelezhet, ha alvás után duzzadt szemmel ébredsz. Szépségtippek és életmódtanácsok, amiket érdemes megfogadni.

Hiába aludtad ki magad, másnap mégis úgy nézel ki, mintha rád férne egy kis pihenés? A duzzadt szemkörnyék legalább annyira bosszantó és zavaró, mint a szem körüli sötét karika. Ha csak néha tűnnek fel táskák a szem alatt, még nincs ok aggodalomra, ha viszont állandó a probléma, az akár komolyabb bajra is utalhat.

Mit jelent, ha duzzadt a szemed?

A duzzadt szemkörnyékért általában a vízvisszatartás felelős. Ezt okozhatja a túlzott alkohol- és sófogyasztás, lehetséges, hogy a párnád túl alacsonyan van, hogy kevés folyadékot, illetve nem megfelelőt fogyasztasz.

Érdemes jobban odafigyelni arra, mit iszol: kerüld a szénsavas üdítőket. Ne sózd túl az ételeidet, este ne egyél csipszet, sós rágcsálnivalót, magas sótartalmú készételeket. Próbáld ki, hogy két párnán alszol, hogy a fejed magasabban legyen, mint a tested. És nem baj, ha mérsékled az egy este elfogyasztott koktélok számát. Ha azonban nemcsak néha-néha fordul elő, hanem szinte minden reggel táskás szemmel ébredsz, akkor elképzelhető, hogy hormonális vagy veseproblémák állnak a háttérben, így nem árthat egy alapos kivizsgálás.

Amellett, hogy apró változtatásokat eszközölsz az életmódodban, és végleg elbúcsúzol a duzzadt szemtől, addig próbáld ki az alábbi praktikákat, hogy azonnal lehúzd a puffadást.

Hidegen ajánlott

A szem körüli duzzanat legjobb ellenszere egy kis hideg. Ha lehűtöd a szemkörnyéket, akkor nemcsak a duzzanatot húzhatod le, hanem a karikákat is eltüntetheted. A legegyszerűbb és legolcsóbb fogás, ha két kanalat teszel a hűtőbe- lehetőleg egy dobozkában, hogy ne telepedjen rájuk semmi-, és ezeket teszed a szemed alá. Ne nyomd erősen, mert a hideg fém megteszi a hatását. Lehet, hogy elsőre kellemetlen érzés, de kitűnő ébresztő is egyben.

A szemkörnyékápolódat is tarthatod a hűtőben, így nemcsak nem romlik meg, de a hűvös krém még jobban segít, hogy kisimuljon a szemkörnyék.

A szemránckrémek finom összetevői könnyen behatolnak a bőrbe. Ha azonban rendes arckrémet használsz a szemkörnyékre is, elképzelhető, hogy a finom bőr nem tudja beszívni, és ezért duzzad meg. Ha ezt tapasztalod, akkor ne használd a sima arckrémet a szemkörnyékre. A szemkörnyékápolók is kiválthatnak allergiát: ha új termék használata után tapasztalod a duzzanatot, akkor járj utána, hogy melyik összetevő válthat ki kellemetlen reakciót, és jó messzire kerüld el a krémet.

Jót tesz a pakolás

A szem körüli finom bőrnek is jár a kényeztetés. A tisztító, lehúzható maszkok kivételével a pakolást a szemkörnyékre is felkenheted. Mivel a bőr itt vékony és kevés benne a faggyúmirigy, könnyen kiszárad, így a tápláló kenceficék jót tesznek neki. Duzzanatok ellen használj hámozott, reszelt uborkát. Ez kitűnő hidratáló, és csökkenti a karikákat is.

A hideg fekete vagy zöld tea is remek lehet a szemkörnyékre. Akár magát a teafiltert is a szemed alá teheted, de vattakorongot is márthatsz teába, és teheted ezt is a bőrre. A teában található csersav összehúzó hatású, így csökkenti a duzzanatot.

Csodás profik

Ha kozmetikushoz látogatsz, azt teheted csak a szemkörnyéked szépsége érdekében is. Mivel, ahogy már említettük, itt a bőr igencsak érzékeny és vékony, elkél a külön kényeztetés. A szalonokban nemcsak a felhasznált, professzionális kozmetikumok segítenek, de a kezelő ujjai és a masszázs is. Ez megszabadít a puffadást okozó, felgyülemlett víztől, és javítja a keringést, ami segít eltüntetni a karikákat.

szerző: M. Kovács Szilvia
Egészség 2024. MÁJUS 11 szuper ötlet, amely megszépíti a napodat
Mire jó a reggeli rituálé? Néhány trükk segítségével a reggeli rohanást a nap fénypontjává varázsolhatod.
Szépség 2023. FEBRUÁR Avokádó, a zöld szépségbomba
Gondoltad volna? Eltünteti a ráncokat, puhává teszi a sarkat és szuperül táplálja a bőrt.
Szépség 2022. NOVEMBER Így szépít a banán
A legkedveltebb déligyümölcsöt sokféleképpen felhasználhatod a szépséged megőrzésére is.
éppen olvassák
01
Egészség 2024. MÁJUS 11 szuper ötlet, amely megszépíti a napodat
Mire jó a reggeli rituálé? Néhány trükk segítségével a reggeli rohanást a nap fénypontjává varázsolhatod.
02
Egészség 2024. ÁPRILIS A stresszhormon kettős arca
A kortizol éppolyan hasznos lehet, mint amennyi kárt okozhat. Szabályozd a szintjét!
03
Szépség 2024. MÁRCIUS Nézz ki 10 évvel fiatalabbnak! 7 egyszerű trükk
Szeretnéd felvenni a harcot a múló idővel? Fogadd meg egyszerű, de hatékony tanácsainkat!
Menu