Szabadidő

Ilyen a tökéletes nyaralás Ráckevén
Kiszabadulni a négy fal egyre nyomasztóbb szorításából, eltölteni néhány romantikus napot a ráckevei Duna-part ősfákkal ékesített különleges atmoszférájában, garantált feltöltődés testnek és léleknek. (x)

Szállodában nyaralni nagyszerű élmény, ugyanakkor mindig egy kicsit lutri is, ha új úti célt választunk. Vajon kényelmes lesz-e a szoba, sikerül-e majd elengedni magunkat, milyen lesz a wellness?

Ha a ráckevei Duna Relax Hotelt választjuk zavartalan romantikus napokra és igazi nyári kikapcsolódásra számíthatunk. A gyerekmentes szállodában új értelmet nyer a pihenés és számtalan közös új élménnyel gazdagíthatjuk kapcsolatunkat.

A foglalástól a kijelentkezésig megannyi apró gesztusra számíthatunk. A szobákban hangulatvilágítás és romantikus zenei válogatás, a wellness-részlegen páros nyugágyak, szaunaprogramok és különleges masszázsok biztosítják a tökéletes pihenést. Az esti órákban hangulatos gyertyafény mellett vehetjük igénybe ezeket a szolgáltatásokat, éjszakára pedig kibérelhetjük magunknak akár a teljes wellnessrészleget.

Egy igazi különlegesség: a római wellness

A fürdőterápia vagy balneológia a legősibb terápiás formák közé tartozik. A különböző fürdőházak a mai napig rendkívüli népszerűek szerte a világon, és ezeket a szolgáltatásokat az igényes szállodák szolgáltatásai között is megtaláljuk.

A módszer több tízezer éves, egészen az újkőkorig nyúlik vissza, amikor a nomád törzsek a természetes meleg forrásokban találtak menedéket a metsző hideg elől. Persze a balneológia nem csupán télen, de tavasszal és nyáron is remek kikapcsolódást ígér azoknak, akik a nyaralás ideje alatt leginkább gyógyulni, illetve szépülni szeretnének.

A fürdők a Római Birodalomból indultak valódi hódító útjukra, ahol makulátlan környezetet biztosítottak a fürdőzők számára, ahol a testtel együtt a lélek is megtisztulhatott.

Az antik római kor fürdőkultúráját idézi a Duna Relax Hotel wellness részlege: aromás fürdővel, illatos masszázzsal, szaunával és gőzfürdővel tehetjük még izgalmasabbá nyaralásunk napjait. Élvezhetjük a kellemes klímájú tepidáriumot, az aroma-gőzfürdőt (caldariumot), az izzasztóan meleg laconiumot és a hidegfürdőt (frigidariumot). Megmártózhatunk a medencék egyikében, lazíthatunk a pezsgőfürdőben, felfrissülhetünk a teabárban. Jól hangzik, igaz?

Szabadon a szabadban

Érthető, ha nyaralásunk alatt szeretnénk minél több időt a szabadban tölteni. Élvezzük a napsütést a szálloda gyönyörűen gondozott parkjában, a kényelmes napozóágyak egyikében vagy az élménymedence partján. Ha megunjuk az ejtőzést és inkább aktív kikapcsolódásra vágyunk, a környék számtalan lehetőséget kínál számunkra. Ráckevén a környezet, a Kis-Duna hangulata önmagában tökéletes helyszín egy kellemes sétához, de a településről több túraútvonal indul, amelyeket gyalog és kerékpárral is bejárhatunk.

Hívogató a Kis-Duna szelíd víztükre, hogy csónakkal, vagy kenuval fedezzük fel a tájat. Itt nem csak az idilli környezet szépsége csábít vízi kirándulásra, hanem a biztonság is, hiszen a Duna ezen szakasza mindkét végén zsilippel van lezárva, így egyáltalán nincs sodrása. A természet harmóniája mellett a városban és a környéken elérhető programok is segítik, hogy kizárólag egymásra figyelhessünk az itt töltött napok alatt – a sétától a sétarepülésig.

Június közepétől újra élvezhetjük a felnőttbarát Duna Relax Hotel különleges szolgáltatásait, külső és belső medencéit és páratlan római wellness részlegét.

szerző: Ötvenentúl.hu
Egészség 2019. NOVEMBER Ingyen van, élvezetes és nagyon egészséges
A séta olyan egyszerű és olcsó testmozgás, amely bizonyítottan kedvező hatást gyakorol a csontokra, az izmokra és az ízületekre.
Szabadidő 2019. OKTÓBER Észrevetted már? Malmok az Alföldön
A gőzmalok elterjedése előtt a szélmalmok hozzátartoztak az Alföld képéhez. Az egykori őrléstechnika néhány utolsó hírmondóját még ma is megcsodálhatod.
Szabadidő 2019. JÚNIUS Különleges várak: járd be őket akár egy hétvége alatt!
A Dél-Dunántúlon hét várat akár egy hétvége alatt is bejárhatsz: indulj a korai középkorból, és juss el a 18. századba.
éppen olvassák
01
Szabadidő 2020. SZEPTEMBER Légy turista itthon! Nyolcadik rész: természeti kincsek, amiket látnod kell!
A sokszínű őszi tájon a természetjárás, a túrázás igazi szellemi, fizikai feltöltődés, amihez lenyűgöző útvonalakat találhatsz itthon.
02
Szabadidő 2020. SZEPTEMBER Az ember legokosabb barátja
A "legokosabb állat" megtisztelő címre a főemlősök mellett a delfinek és a kutyák a legesélyesebbek. Az ember legjobb barátjának több ezer éves behozhatatlan előnye van.
03
Szabadidő 2020. SZEPTEMBER Légy turista itthon! Hetedik rész: 4 közeli kilátó, ahol jólesik a napfény
Ragyogó napsütés, kora őszi hangulat: gyorsan valami közelit, természeteset, szépet. Irány a budai hegyek!
Menu