Szabadidő

A legszebb tavaszi fürdőhelyek a Földön
A Föld számos csodálatos fürdőhelyet kínál, melyek hihetetlen természeti kincseket rejtenek, és tavasszal a legvarázslatosabbak! Szerencse, hogy álmodozni a legszigorúbb karanténhelyzetben is teljesen veszélytelen.

A tél végetértével mindenki megújulásra vágyik, ilyenkor a különböző gyógyító fürdőhelyek is nagy népszerűségnek örvendenek a világ minden pontján. Szerencsére, termálvizes fürdőkben hazánk igen gazdag, mai válogatásunkban azonban határon kívüli élmények után kutattunk, és a világ legfelkapottabb fürdőit válogattuk össze!

Pamukkale, Törökország

Pamukkale, a forró ásványanyagokkal teli gyógyfürdő, Törökország egyik legkülönlegesebb látványossága 19 km-re fekszik Deniziltől. Igazi fürdőparadicsom, melyet számos hófehér természetes mészkőmedence alkot, és amelyet a föld alól feltörő kalcium-hidrogénkarbonátban és szén-dioxidban gazdag forrásvíz hozott létre. Pamukkale környékén egyébként számos meleg vizes forrás található, éppen ezért a legtöbb turista főképp gyógyulás céljából keresi fel ezt a nem mindennapi helyet.

Népszerűségének átka, hogy az utóbbi időben a medencék vize elkezdett elszíneződni. Mivel a tudósok félnek, hogy a medencék néhány éven belül teljesen kiszáradnak, szigorú óvintézkedéseket vezettek be, így napjainkban csupán bizonyos medencéket lehet látogatni.

Kék lagúna, Izland

A geotermikus fürdő a leglátogatottabb látnivaló Izlandon. A kellemesen meleg, 40 fokos víz gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a szilícium-dioxid és a kén. Sokan azért keresik fel, mert számos bőrbetegség ellen nagyszerű gyógymódot jelenthet, mint például a makacs pikkelysömör. A különleges fürdő 47 km-re fekszik Reykjaviktól, gyógyító ereje mellett hihetetlen túlvilági szépsége teszi különlegessé. Még az 1980-as években a helyiek észrevették a Svartsengi Geotermikus Erőműből kiömlő és a láván összegyűlt, felhevült tengervíz jótékony hatású, és többféle bőrproblémát is gyógyít. Ennek a kiaknázására nyilvános fürdőt nyitottak.

Az itteni fürdőzésnek külön tradíciója van, az itt élők, mielőtt vízbe merészkednek, lezuhanyoznak, majd alaposan leradírozzák a bőrüket. Ezután jöhet a fehér iszappakolás, amely szintén jó hatással van nemcsak a pikkelysömörre, de az ekcémára is, végül pedig jöhet a fürdő.

Kurokava, Japán

Japán szinte minden régiójában előfordulnak fürdőhelyek, amelyek ügyesen kombinálják a vonzó városi külsőt az elegáns kültéri fürdőkkel. Kurokava egy apró, elfelejtett faluban található, ám ez az egyik legjobb hely az országban azoknak, akik a pihenésre és a feltöltődésre szeretnék szánni az időt. Kurokava igazi onsen-paradicsom. Az onsen japán specialitás, forró vulkanikus gyógyfürdő a természet lágy ölén. Misztikus légköre, egzotikus látványa mindenkit magával ragad. Manapság Japánban az onsen rendkívül népszerű, sokan akár naponta többször is felkeresik ezeket a hőforrásokat, azért hogy feltöltődjenek.

A fürdőzőknek előzőleg szappannal alaposan le kell mosakodniuk, majd meztelenül ülnek be a medencékbe, és relaxálnak, beszélgetnek, vagy csak gyönyörködnek a környező tájban. A medence vize 45 fokos. A fürdő jó hatással van a reumatikus panaszokra, csökkenti az ízületi és hátfájdalmakat, valamint javítja a vérkeringést, és bársonyossá varázsolja a bőrt.

Saturania, Olaszország

A Grosetto alatti hegyekben található ez a meleg vizes forrás, melyben a feltörő víz hőmérséklete 37 fokos, és a lezúduló víz természetes úton létrejött „kőkádakban” folyik lefelé, majd tűnik el a nádasban. Az olaszok évszázadok óta fürdenek itt, általában rendkívül zsúfolt hely, ezért aki ide látogat, érdemes korán érkeznie, hogy stoppolja helyet. A kénes víz lassan folyik lefelé, ezért nagyon finom masszírozó hatása van, emellett a vízben lévő anyagok és gázok javítják a vérkeringést, enyhítik a légzőszervi problémákat, és megoldást nyújthatnak az izomlázra, valamint a gyulladásokra.

szerző: Ötvenentúl.hu
Szabadidő 2024. JÚNIUS A Föld legforróbb helyei
Az idei nyár bővelkedik a kánikulai napokban. Bolygónkon azonban vannak olyan helyek, ahol egész évben szélsőségesen forró az időjárás.
Szabadidő 2024. ÁPRILIS Lenyűgöző lombhotelek a Földön
Egyre többen választják ezt a szállásformát, melyben természet és ember tökéletes harmóniában él egymás mellett!
Szabadidő 2023. MÁRCIUS 5 lenyűgöző szerencsehozó hely a Földön
Ha régóta nem mosolygott rád Fortuna, érdemes lehet ellátogatnod a most következő helyekre!
Szabadidő 2020. DECEMBER Utazás az utolsó pillanatban. Vigyázz!
Tízezreket spórolhatsz meg, ha a last minute utak kínálatából választasz. Ha azonban nem kérdezel meg néhány apróságot, előfordulhat, hogy sokat veszítesz.
Szabadidő 2020. JANUÁR Álomsziget: Zanzibár
Hófehér, lisztfinomságú homok és a kék ezernyi árnyalata, ameddig csak a szem ellát.
Szabadidő 2019. FEBRUÁR Utazás az álmok hajóján
Fényárban úszó terek, grandiózus látványvilág. Így fest a harmadik évezred technikai megoldásaival megálmodott legújabb óceánjáró, a Celebrity Edge.
éppen olvassák
01
Szabadidő 2024. JÚNIUS Olcsó és egyszerű tipp, hogy feldobd a fürdőszobádat
Ha egy egészen picit besüt a nap a fürdőszobádba, könnyedén felvirágoztathatod a helyiséget!
02
Szabadidő 2024. MÁJUS 11 dolog, amiért Haydn érdekes
215 éve halt meg a bécsi klasszika nagymestere, aki számtalan szállal kötődik Magyarországhoz. De vajon miért olyan fontos a zenetörténetben?
03
Szabadidő 2024. MÁJUS Unokáim szemében látom a csillogást
Nyugdíjas gépészmérnök vagyok, egész életemben Balatonfüreden éltem, szerintem nincs ennél szebb hely a világon. A hobbim sem véletlenül lett a hajómakettépítés. (x)
Menu