Még nincs nálunk fiókod?
Regisztrálj itt!Szabadidő
A legtöbb diétával, fogyókúrával az a legnagyobb baj, hogy az ember éhezik mellettük. Ma már rengeteg finom étel közül választhatsz, még a 30, 60 és 90 napos fogyókúrák is kellően változatosak ahhoz, hogy ne unj rájuk, a legtöbbjük azonban még mindig olyan kis adagokat tartalmaz, hogy alig lehet kibírni az étkezések közti időt.
A megoldás, ha alacsony kalóriatartalmú, ám laktató ételekkel próbálod leadni a rajtad lévő fölösleget. Akár csak néhány "karcsúbb" napról van szó, akár hosszan tartó fogyókúrádba szeretnél egy kis változatosságot vinni, az alábbi receptek biztosan segítenek ebben. Igazi ínyenceknek való, különleges falatokkal szolgálunk, melyek nem csak ízlelőbimbóidat kényeztetikel, de még régi nadrágodba is visszavarázsolnak. Ráadásul garantáltan nem maradsz éhes tőlük.
Töltött sajtrolád
Hozzávalók:
3 evőkanál ricotta,
1 evőkanál joghurt,
pár csepp citromlé,
só,
tabasco-szósz,
fél csokor vízitorma vagy kerti zsázsa,
8 vékony szelet sajt
A ricottát keverd el a joghurttal, és a citromlével, sóval, tabascoszósszal ízesítsd. A vízitormát mosd meg, leveleit tépkedd le, apróra vágva add a töltelékhez. A sajtszeleteket tekerd össze tölcsérformára, metélőhagymával kösd össze, és töltsd meg a ricottás töltelékkel. Ízlés szerint friss fűszerekkel és friss baguette-tel kínálhatod. Elkészítési idő: 15 perc 1 adag: 142 kcal.
Gouda-tatár
Hozzávalók:
30 dkg friss gouda,
1 csomag retek,
60 g kis kapribogyó,
1 csokor metélőhagyma,
frissen őrölt bors,
2-3 evőkanál fehérborecet,
3 evőkanál olaj
A sajtról vágd le a kérgét, és reszeld durvára. A retket mosd meg, 4 db-ot szeletelj fel, és tedd félre a díszítéshez. A többit vágd vékony csíkokra. A kapribogyót csepegtesd le. A megmosott metélőhagymát vágd apróra. A hozzávalókat keverd össze, borssal, olajjal és ecettel ízesítsd. A tatárt retekszeletekkel tálald. Friss, magos zsemlét adhatsz hozzá. Elkészítési idő: 30 perc 1 adag: 363 kcal
Sült ravioli padlizsán - rukkola salátával
Hozzávalók:
15 dkg feta sajt,
frissen őrölt bors,
1 csomag mirelit leveles tészta,
15 dkg rukkola,
2 db padlizsán,
1 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál olívaolaj,
só,
4 evőkanál világos balzsamecet,
5 evőkanál olaj,
olíva a díszítéshez
A sajtot morzsold szét, és borssal fűszerezd. A felengedett tésztát vékonyan nyújtsd ki, és vágd 12 db 8 x 8 cm-es kockára. A tészta közepére tegyél egy-egy evőkanál sajtot, majd háromszög alakban hajtsd össze. Széleit alaposan nyomd össze. A rukkolát és a padlizsánt mosd meg, csepegtesd le. Utóbbit szeleteld fel, és fokhagymával ízesített olajon süsd meg. Sóval, borssal fűszerezd, és locsold meg az ecettel. Keverd hozzá a rukkolát. Az olajat hevítsd fel, és süsd a raviolik mindkét oldalát aranybarnára benne. Papír törlőkendőn itasd fel róla az olajat, majd a salátára téve, olajbogyóval tálald. Elkészítési idő: 45 perc 1 adag: 270 kcal