Szabadidő

Lenyűgöző lombhotelek a Földön
Egyre többen választják ezt a szállásformát, melyben természet és ember tökéletes harmóniában él egymás mellett!

Costa Rica-i luxus

Zuhanyoztál már 100 éves fa árnyékában? A Costa Rica-i The Tree House Lodge hotelban megteheted. A hotel Puerto Viejo várostól délre, közvetlen az óceánparton található tíz hektáros park mélyén bújik meg, így kalandban semmiképp sincs hiány. Maga az épület a fenntartható ökoturizmus jegyében épült, a nyereség egy része pedig az Iguana Verde Alapítványhoz érkezik be, amelynek célja, hogy a manapság ritka zöld leguánokat megmentsék.

Afrika egy karnyújtásnyira, Zambia

Közvetlen közelről tapasztalhatja meg a szafarik különleges hangulatát, aki a Tongabezi Lodge lombhotelba érkezik. A Zambézi folyó partján, nem messze a híres Viktória-vízeséstől található nem mindennapi szálláshelyet előszeretettel ajánlják romantikus úti célként pároknak, nászutasoknak. A különleges helyszínnek és a természetes anyagokból épült hotel kialakításának köszönhetően szinte tapintható a romantika.

Tükörhotel, Svédország

A svéd Treehotelt úgy tervezték, hogy a lehető legteljesebben beleolvadjon a környezetébe. Ez olyannyira jól sikerült, hogy a tükörfalú kis kockaház szinte észrevehetetlenül bújik meg a fák között. A Harad melletti erdőben hatméteres magasságban épült "láthatalan" tükörkocka célja az volt, hogy az ember és a természet zavartalanul megférjen egymás mellett. A mikroméretű kuckó mellett azóta hat további különleges kialakítású és méretű lombház készült el, így megszállhatunk madárfészek, kúp vagy ufo formájú házakban is. A legnagyobb, száz négyzetméteresben akár egy hat fős társaság is kényelmesen elfér.

Egy szobában a természettel, Mexikó

A letisztult elegancia és a természetes szépség találkozása a fenntarthatósággal, a természet és a helyi közösség tiszteletével. Playa Viva egy különleges butikhotel Mexikó nyugati partján, ahol a természet még a szobába is beköltözött. A fenntarthatóság jegyében megálmodott mexikói üdülőhely nyolc lakosztálya közvetlenül a fehér homokos partra és a végtelen óceánra néz. A hotel kizárólag napenergiát használ működéséhez, és valamennyi villát helyi mesterek építették hagyományos kézműves technikával.

Lombhotel a paradicsomban, Malajzia

A trópusi Tioman-sziget buja lombkoronái között bújik meg a Japamala Resort, az ökoturizmus mintapéldánya. A hotel amellett, hogy gyönyörű környezetben található, még számos spa-lehetőséget is kínál. A vendégek előtt megannyi lehetőség kínálkozik, többek között halászhatnak, búvárkodhatnak, megkóstolhatják az indokínai és thai fogásokat, vagy egyszerűen kikapcsolódhatnak egy pihentető masszázs közben, mialatt az esőerdő szépségeit és élőlényeit csodálják.

szerző: Czakó Letty
Szabadidő 2021. SZEPTEMBER Észrevetted már? Malmok az Alföldön
A gőzmalok elterjedése előtt a szélmalmok hozzátartoztak az Alföld képéhez. Az egykori őrléstechnika néhány utolsó hírmondóját még ma is megcsodálhatod.
Pénzügyek 2021. MÁJUS Eső előtt köpönyeg: utasbiztosítás
Magyarországon csak minden harmadik utas köt utasbiztosítást külföldi útja előtt. Pedig rengeteg bosszúságtól és pénzkiadástól menthet meg minket.
Szabadidő 2020. JANUÁR Álomsziget: Zanzibár
Hófehér, lisztfinomságú homok és a kék ezernyi árnyalata, ameddig csak a szem ellát.
éppen olvassák
01
Szabadidő 2024. MÁJUS Rózsákkal ébredek, rózsákkal álmodom
Boldog életem van. Tudom, manapság ezt nem divat csak úgy kijelenteni, de az én világom valóban kerek. És virágokkal van tele. (x)
02
Szabadidő 2024. MÁJUS A szerelem hálójában
Elmagányosodó világunkban egyre többen keresik a szerelmet is a világhálón: vajon meg lehet-e találni az igazit egy online társkereső oldalon?
03
Szabadidő 2024. MÁJUS A legfinomabb tavaszi leves: a minestrone
Ez a könnyű, de sűrű, forró és laktató leves teljes, ám egyáltalán nem hízlaló vacsora lehet, ami csupa-csupa tavasz.
Menu