Szabadidő

Télből a nyárba! Indulhatunk?
Influenza, depresszió, nem múló köhögés, sápadtság – hosszan sorolhatnánk, mire gyógyír egy téli nyaralás. A napfény, a tenger, a szabadabb öltözék, a séta és persze maga az élmény testünket-lelkünket pillanatok alatt meggyógyítja, mi több, ellenállóvá teszi.

Miami és a Karib-tenger megunhatatlan úti célja az itthoni hűvösebb napokból a nyárba vágyóknak! Találtunk néhány igazán jó tippet!

A napsütés és a narancsligetek földje

Amerika legdélibb állama nemcsak a világ talán leghíresebb üdülőparadicsoma, hanem a különleges nemzeti parkok vidéke, a zamatos narancsok termőterülete, a varázslatos tengerpartok végtelenje, az élet napos oldala. Florida nem véletlenül népszerű az idősebb korosztályban: itt könnyebben megy a barátkozás, mint a nagyvárosokban, nem kell pénzt költeni fűtésre, olcsóbb a ruházkodás, az élelem, és bármikor lehet egy jót csavarogni a látnivalókban gazdag környéken.

Utazz november végén Miamiba, magyar idegenvezetővel, használd ki az igazi Black Friday-t és tölts el egy hetet a világ egyik legnagyobb óceánjáróján! Részletekért kattints!

Beszédes, ahogyan az amerikaiak Floridát becézik: a Napfény Állama. A közel két magyarországnyi félsziget olyan hosszan nyúlik a Mexikói-öbölbe, hogy legdélebbi pontjától Kuba mindössze háromszáz kilométer távolságra fekszik.

Legnépesebb városa – egyben az Egyesült Államok legnagyobb spanyolajkú közösségének otthona – Miami, a Karib-térség és Dél-Amerika forgalmas csomópontja, kikötőiben a világ legnagyobb luxus óceánjárói horgonyoznak. Ha csak egy dolgot emelünk ki, amiért érdemes idejönni, az Miami Beach! A napimádók és a fürdőzők fehér fövenyes tengerpartja, háttérben a csillogó luxushotelekkel. Fantasztikus épületek, teraszos éttermek, kávézók, üzletek, elegáns szórakozóhelyek végtelen sora az Atlanti-óceán homokos partján.

Az igazi Black Friday

Az Egyesült Államokban a fekete péntek jelenti a karácsonyi vásárlási szezon kezdetét, amikor egy teljes napig hatalmas kedvezményekkel várják a boltba betérő vásárlókat. A kedvezmények itt tényleg óriásiak! Nem ritka, hogy az eredeti ár tizedéért juthatunk hozzá márkás holmikhoz, a ruházattól kezdve a műszaki cikkeken át, a konyhai eszközökig. A Black Friday a Hálaadás ünnepét követő péntek, amikor a hatalmas kedvezmények tömegeket csábítanak az üzletekbe.


Ha tehetjük, időzítsük utazásunkat erre az időszakra. Nem csak elképesztő kedvezményekkel szerezhetjük be a karácsonyi ajándékokat, hanem gazdagabbak leszünk egy hamisítatlan amerikai Black Friday élménnyel. Ha pedig ténylegesen ekkor intézzük a nagybevásárlást, a megtakarításokból kijöhet akár az utazásunk költsége. Sőt! Még egy karib-tengeri hajóút is.

Trópusi kalandok

Nincs jobb, mint a nyüzsgő metropoliszt és a vásárlás fáradalmait egy trópusi hajóúton kipihenni. Miami kikötőjében már vár ránk a hatalmas tengerjáró, az Oasis of the Seas. A gigantikus kikötőben is eltéveszthetetlen luxushajó, a 230 ezer tonnás úszó város. A fedélzetre lépve szó szerint magunk mögött hagyjuk a kontinenst és a karácsonyi nagybevásárlás fáradalmait – elkezdődik egy kalandos, 7 éjszakás tengeri utazás.

Csaknem 400 méter hosszú hajón vagyunk, medencékkel, pubokkal, kávézókkal, éttermekkel, fitnesz központtal, színháztermekkel, sőt jégpályával, óriáscsúszdákkal, mászófallal, szörfszimulátorral… felsorolni is lehetetlen a rendelkezésre álló helyeket és szabadidős szolgáltatásokat. Ez a több mint 6000 utas befogadására képes úszó város önmagában annyi felfedeznivalóval szolgál, ami kitölthetné az egyhetes utat.

November végén magyar idegenvezetővel indul csoportos út Miamiba! Használd ki a Black Friday-t és pihenj egy teljes hetet a világ egyik legnagyobb óceánjáróján. Részletekért kattints! Indulhatunk? 

Könnyű belefeledkezni a fedélzeten kínált sok száz élménybe, egy hajós utazás valójában ennél többről szól. Az útvonal lenyűgöző: Haiti, Jamaika, Mexikó, amelyeket a legkényelmesebb módon fedezhetünk fel, hiszen nem mi utazunk egyik szállodától a másikig, hanem a szálloda utazik velünk. Az út elején kipakoljuk a bőröndjeinket, kényelmesen belakjuk kabinunkat, közben pedig újabb és újabb csodálatos látnivalókhoz visz bennünket az óceánon úszó város.
szerző: Ötvenentúl.hu
Pénzügyek 2021. MÁJUS Eső előtt köpönyeg: utasbiztosítás
Magyarországon csak minden harmadik utas köt utasbiztosítást külföldi útja előtt. Pedig rengeteg bosszúságtól és pénzkiadástól menthet meg minket.
Szabadidő 2019. FEBRUÁR Utazás az álmok hajóján
Fényárban úszó terek, grandiózus látványvilág. Így fest a harmadik évezred technikai megoldásaival megálmodott legújabb óceánjáró, a Celebrity Edge.
Szabadidő 2018. DECEMBER Utazás az utolsó pillanatban. Vigyázz!
Tízezreket spórolhatsz meg, ha a last minute utak kínálatából választasz. Ha azonban nem kérdezel meg néhány apróságot, előfordulhat, hogy sokat veszítesz.
éppen olvassák
01
Szabadidő 2022. SZEPTEMBER Tök jó étel őszre
Az őszi időszak egyik legízletesebb és egyben legolcsóbb alapanyaga.
02
Szabadidő 2022. SZEPTEMBER 4 hiper-salaktalanító receptcsoda
Kényeztesd magad ínyenc, kímélő receptjeinkkel! Meglátod, szervezeted meghálálja a könnyebb fogásokat!
03
Szabadidő 2022. SZEPTEMBER 3 kirándulóhely a szikrázó őszi napsütésben
Színes falevelek, jó levegő, lenyűgöző panoráma – ezt kínálják szeptemberben ezek a különleges kirándulóhelyek.
Menu