Egészség

Potenciaproblémák? Ezt próbáld ki!
Mostanában gondjaid vannak az ágyban? Néhány dolgot érdemes kipróbálnod, mielőtt gyógyszerért nyúlsz!

A reklámok folyamatosan arról győzködnek, hogy a hálószobai segítőtárs csak egy receptnyire van tőlünk. Ugyanakkor egyáltalán nem biztos, hogy feltétlenül a gyógyszeres segítség mellett kell döntened. Hogyan javíthatsz szexuális életeden a kis kék tabletta nélkül?

Orvos helyett odafigyelés

Amerikában folyamatosan nő a középkorú férfiak érdeklődése a potencianövelő szerek iránt. Mintha a tabletta megoldaná a gondjaikat. Tény és való, hogy mindenki vágyik meghitt, sikeres együttlétre, a megoldás azonban nem minden esetben várható a tablettáktól, poroktól, illetve protézisektől. Dr. Mydlo az alábbiakat tanácsolta.

Hagyd abba a dohányzást!

„A cukorbetegség és a magas vérnyomás gátolja a vér péniszbe áramlását, ami merevedési zavarhoz vezet. De ha ezeket az állapotokat karbantartod, a következő lépés akkor is az, hogy hagyj fel a dohányzással. A dohányzás rontja a vérkeringést.” – emelte ki a szakember. Hozzátette, hogy a leszokás után még akár 12-24 hónapra is szükség lehet, mire az utolsó szál cigaretta után helyreáll a megfelelő működés.

Figyelj a koleszterinszintedre!

„A koleszterin is közrejátszhat a merevedési zavar kialakulásában. – Akinek 240 felett van a koleszterinszintje, kétszeres az esélye arra, hogy merevedési zavar alakuljon ki nála” – mondja Mydlo. A magas koleszterinszint miatt lerakódások keletkeznek a pénisz ereiben és az artériákban, amelyek akadályozzák a vérkeringést. Ha pedig a vér nem kering megfelelően, merevedés sincs. „Kezdj el edzeni, és írass fel orvosoddal koleszterincsökkentő gyógyszereket!” – tette hozzá.

Fogyj le!

Az elhízás nemcsak az önbecsülést befolyásolhatja negatívan, de a szexuális teljesítményt is. „A test zsírszövete a tesztoszteront ösztrogénné alakítja. Kisebb tesztoszteronszinttel nehezebb erekciót elérni, akárhány pirulát szedünk is be” – magyarázza dr. Mydlo. A fogyással javul a tesztoszteron–ösztrogén aránya, ezzel együtt pedig nő a libidó és a merevedés. A koleszterinszint is csökken, ami jó hatással van a vérkeringésre.

Tornáztasd a gátizmokat!

Hogy mit?! – kérdezik most sokan. A gátizom az az izomréteg, ami elölről a szeméremcsonttól hátrafelé a farokcsontig terjed. „Elsődleges feladatuk a kismedencei szervek védelme. A gátizmok speciális tornával fitten tarthatók, amely bizonyítottan javítja az erekció minőségét és tartósságát.”

Emellett gátizomtornával megelőzhető – vagy jelentősen javítható – az inkontinencia. A romló vizelettartási képességet ugyanis a gátizmok meggyengülése is okozhatja. A gátizomedzéshez hatékony gyakorlatokat találsz a kontinencia.hu oldalról egy kérdőív kitöltése után letölthető füzetben.

Nem mindegy!

A szervi eredetű, vagy a különböző műtétek után fellépő potenciaproblémák megoldására valóban mesterséges segítségre van szükség. A legtöbb férfi gondjai azonban lelki eredetűek, amelyek megfelelően nyílt kommunikációval, megértő partnerrel és jó hozzáállással megoldhatók, de legalábbis jelentősen javíthatók.

Az orvosok és urológusok csak egyetlen dologban nem segíthetnek: hogy megfelelő partnert találjunk magunknak. Ezt a feladatot bízzuk Ámorra. –”Azt hisszük, ha nem teljesítünk jól, senki sem akar majd minket. Az igazság azonban az, hogy ha nincs lelki kapcsolatunk a kedvesünkkel, minden hiábavaló.”

szerző: Futaki Balázs
Egészség 2023. ÁPRILIS 6 érv a rendszeres szex mellett
A szex nemcsak kellemes, de egészségünknek is jót tesz – ez ma már tudományos tény. De miért is?
Egészség 2019. MÁRCIUS A női szexualitás változásai
Akármilyen életkorban vagy is, a szex fontos része az életnek. Nőiséged változásával a szex is átalakul. Értsd meg tested jelzéseit!
Szabadidő 2018. DECEMBER Milyen a szex 50 fölött?
A szexualitás része az egyéniségünknek – korod előrehaladtával újabb és újabb lehetőségei tárulnak fel előtted, ha a helyükön kezeled a problémákat.
éppen olvassák
01
Egészség 2023. MÁRCIUS Így nem puffaszt - trükkök a konyhából
Száműzted étrendedből a káposztaféléket és a hüvelyes zöldségeket, mert kellemetlen panaszokat okoznak? Varázsold őket könnyen emészthetővé egyszerű módszerekkel!
02
Egészség 2023. MÁRCIUS 4 finom salátarecept
Szívesen ennél salátákat, csak éppen nem laksz jól velük, és mind ugyanolyannak tűnik? Ideje ennek véget vetni!
03
Egészség 2023. MÁRCIUS Elképesztő ötletek, fontos újítások
Ünnepélyes gálán adták át az idei Richter Anna Díjakat. Űrutazássá váló sugárterápia, különleges segítség az otthonápolásban, magzatfejlődési ismeretterjesztés az élményalapú labirintusban, közösségi média a véradás népszerűsítésében. Fantasztikus ötletek valósulhatnak meg a magyar gyógyszercég jóvoltából! (x)
Menu