Szabadidő

Nyári színház Óbudán
A Színház Szerdák sorozat abszurd komédiával, bravúros Shakespeare előadással és különleges filmoperával is várja művészetkedvelő nézőit Óbuda szívébe.

A III. kerületi Fő téren található közösségi tér kulturális kínálata idén nyáron szabadtéri színházzal bővül: az előadások a különleges hangulatú, fákkal tagolt és gyönyörű esti fényekkel kivilágított belső udvaron lesznek láthatóak június végétől július végéig.

Szinte a lehetetlenre vállalkozik Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter párosa június 19-én az Esernyős udvarán felállított színpadon.

Az És Rómeó és Júlia előadásában számtalan karakter bőrébe bújnak, sőt még a híres jelenet erkélyét is ők személyesítik meg. Elmesélünk egy történetet azokkal a lehetőségekkel és szabadsággal, amelyet egy mesélői helyzet megenged” – foglalja össze Rudolf Péter szavait a színlap. – „Azzal a korlátlan fantáziával (játékosan mégis komolyan véve), ahogy az ember komolyan beszél a gyerekekkel szerelemről, halálról, tisztességről, barátságról. Azt hittem, bizonyos szerepek elmennek az ember mellett. Tévedtem. Csak utolértek. De hogy még dajka is leszek, ez váratlan meglepetés. De kellemes. A célunk az, hogy megszólaljon a darab mondanivalója, a Shakespeare által írt Rómeó és Júlia.”

Július 3-án egy szlovák abszurd komédiával folytatódik a sorozat, amely kihagyhatatlan mindazoknak, akik kedvelik Menzel vagy Hrabal világát, hiszen Táňa Kusá darabja a mindannyiunk számára ismerős kelet-közép európai tragikomikus mozaikokból épül fel. A Szőnyegbombázó előadása egy mennybéli hivatalról szól, amely angyalt küld a földre, hogy helyre hozzon egy elkoptatott szerelmet. Suba László nézőbarát rendezésében az érzelemgazdag és komikus elemekkel átszőtt viszonyok életre keltéséről Sipos Vera, Ballér Bianka és Hajduk Károly gondoskodik.

Csoma címen különleges színházi és zenei élménynek ígérkezik Szemző Tibor összművészeti oratóriumként aposztrofált előadása július 17-én.  A zarándok-tudós magyar vándorról, Kőrösi Csoma Sándorról készült produkció műfaja opera cinematique. A filmkockákon zajló történésnek legalább akkora szerepe lesz benne, mint a hangoknak. A kettő szerves egységben lesz jelen, hogy a közönségnek az legyen az érzete, hogy a zenei hangok, a zenészek hozzák létre azt a gigantikus képet, ami mögéjük van vetítve, így hozva létre a hegyeknek azt a különleges élményét, amely a magyar vándor sorsát meghatározta.

A Színház Szerdák sorozatának záróakkordjaként Háy János darabja kerül színre július 31-én, felvidéki színházi alkotók produkciójaként.

A Halottember egy szűk, zárt közösségről, igazi különvilágról szól, amelyben egy magányos asszony sorsát követheti végig a közönség megpróbáltatások, vágyak és emlékek felidézése során Varga Anikó egyszemélyes, átváltozásokkal teli előadásában. „Bár meglehetősen borús a történet,” – vallja a színésznő – de olyan nyelvi leleményekkel dolgozik az író, hogy tulajdonképpen számomra is meglepő volt, milyen jól működik ebben a kietlenségben is a darab különleges humora.”

szerző: Ötvenentúl.hu
Szabadidő 2019. MÁJUS Ötven év rockzene
Több mint 100 millió eladott lemez. Európa egyik legsikeresebb zenekara, a Scorpions novemberben újra Budapesten koncertezik.
Szabadidő 2019. ÁPRILIS A felejthetetlen Deep Purple ismét Magyarországon!
A Deep Purple 1987-ben járt először Magyarországon, immáron tizenkettedik alkalommal térnek vissza. Koncerten hallani őket felejthetetlen élmény: hetven fölött is töretlen lelkesedéssel és energiával ontják magukból az örökzöldeket.
Szabadidő 2019. MÁRCIUS Legnépszerűbb dalaival tér vissza a világsztár
Sting a világ egyik legnépszerűbb előadója. Nyári európai turnéja keretében július másodikán lép fel újra Budapesten.
éppen olvassák
01
Szabadidő 2020. SZEPTEMBER Légy turista itthon! Nyolcadik rész: természeti kincsek, amiket látnod kell!
A sokszínű őszi tájon a természetjárás, a túrázás igazi szellemi, fizikai feltöltődés, amihez lenyűgöző útvonalakat találhatsz itthon.
02
Szabadidő 2020. SZEPTEMBER Az ember legokosabb barátja
A "legokosabb állat" megtisztelő címre a főemlősök mellett a delfinek és a kutyák a legesélyesebbek. Az ember legjobb barátjának több ezer éves behozhatatlan előnye van.
03
Szabadidő 2020. SZEPTEMBER Légy turista itthon! Hetedik rész: 4 közeli kilátó, ahol jólesik a napfény
Ragyogó napsütés, kora őszi hangulat: gyorsan valami közelit, természeteset, szépet. Irány a budai hegyek!
Menu