Szabadidő

Nyaralás az unokával
Vége az otthoni oktatással terhelt iskolaévnek. Ilyenkor vissza lehet venni a tempóból, a mai gyerekeket sokszor nyomasztó túlszervezettséget, túlterhelést felválthatja az önfeledt játék, a nagyszülőkkel közös nyaralás élménye. (x)

Unokák és nagyszülők végre újra találkozhatnak, sőt újra együtt élvezhetik a nyári kikapcsolódást. Kisgyerekkel utazni persze gondos szervezést, megfelelő előkészítést igényel, hogy a pihenés örömteli, gyereknevetésben gazdag élmény lehessen.

Megkönnyíti az unokákkal közös nyaralás megszervezését, ha családbarát szállodát választunk. Ilyen az ősfás ligetekkel és ösvényekkel teletűzdelt parkban megbújó, négycsillagos Oxigén Family Hotel, Noszvaj többgenerációs pihenéshez ideális szállodája.

Amikor először jártunk az Oxigén Family Hotelben, a kertben éppen egy hatvanéves forma nagypapa játszott, két kisiskolás korú lányunokájával. A kislányok papírkoronával a fejükön száguldoztak fel s alá, a nagypapa pedig „úrnőimnek” szólította őket. A Dínó játszóházról néhány perc alatt kiderült, hogy az a királyi vár, a nagypapáról, hogy ő a királylányok hű lovagja, aki hol tortát sütött képzeletbeli alapanyagokból, hol pedig kardjával – ami egy faág volt – vívott meg a hétfejű sárkánnyal.

A játékból sem a gyerekek, sem a nagypapa nem estek ki egy pillanatra sem. Az ebédidőre szóló felszólítás sem a megszokott módon hangzott el: a „lovag” csupán bejelentette, hogy a királylányokat fenséges lakomára várják. Ők pedig szó nélkül követték a nagyapjukat, és indultak el a szálloda éttermének irányába.

A lakoma nem egyszerűen bőséges, hanem a gyermek svédasztalon olyan fogásokat kínál, amelyeket a kicsik örömmel fogyasztanak. A menü összeállításakor a szálloda ügyel az egészségtudatosságra, a minőségi alapanyagokra.

Az ebéd utáni rövid csendes pihenőt követően már a szálloda animátorai gondoskodtak az unokák szórakoztatásáról. A hotelben nyaraló gyerekek új barátokra lelnek, és a csapattá kovácsolódott gyereksereg a szakavatott animátorok felügyeletével önfeledten élvezheti a kézműves foglalkozásokat, a pancsolást, a kincskeresést, a sportversenyeket vagy az arcfestést. Így biztosak lehetünk abban, hogy ha unokánk esetleg elunja a közös játékot velünk, a heti 60 órányi vidám, sportos, kalandos, kreatív program között – akár a saját korosztályának megfelelő közösségben – biztosan talál valami izgalmasat. A kristálytiszta levegőben lehet fára mászni, célba dobni, táncolni, sportolni vagy számháborúzni. A számos vidám, kreatív játék kifogyhatatlan programlehetőséget ígér.

A nagyszülők pihenése is fontos

Ha már nem bírjuk a tempót az unokákkal, a szálloda Zen Spa családi wellness birodalmában feltöltődhetünk. A ZEN Spa húszméteres úszómedencéjének kősziklaszerű oldalán vízesés zubog. A medencében lubickolva gyönyörködhetünk a napfényes külső kertben, a körpanorámás pihenő nyugágyain fekve pedig kedvünkre olvashatunk, miközben nyugalomra és harmóniára találunk.

A hatalmas üvegoldalú finn szaunából szintén remek a kilátás. A forrólevegő méregtelenítő hatása, a kert megnyugtató zöldje csodás élményt nyújtanak együtt. Ha kevésbé bírjuk a forróságot, választhatjuk az infraszaunát vagy az aromakabint. Szakavatott segítőkkel kipróbálhatjuk a meditációt, amely már az első alkalommal is megnyugtató élmény. A szállodát övező parkban sétálva új erőre kaphatunk, hogy folytathassuk unokánkkal a játékot.

Az unokákkal szervezett közös nyaralás lehetőséget ad arra, hogy a hétköznapi gondoktól, kötelezettségektől elszakadva csak a ránk bízott csemetének szenteljük figyelmünket. Az Oxigén Family Hotel ideális helyszín ehhez, ahol a közösen töltött idő valóban önfeledt kikapcsolódás lehet.

szerző: Ötvenentúl.hu
Szabadidő 2020. JÚNIUS Légy turista itthon! Második rész: az érintetlen kelet
Az ország egyik legeldugottabb és legvarázslatosabb része, amelyet az elmúlt évszázad iparosítása is elkerült.
Szabadidő 2020. JÚNIUS Légy turista itthon! Első rész: Budapest
A Parlamenten túl is létezik egy Budapest, amelyik csak arra vár, hogy felfedezd.
Szabadidő 2019. JÚNIUS Különleges várak: járd be őket akár egy hétvége alatt!
A Dél-Dunántúlon hét várat akár egy hétvége alatt is bejárhatsz: indulj a korai középkorból, és juss el a 18. századba.
éppen olvassák
01
Szabadidő 2020. SZEPTEMBER Légy turista itthon! Nyolcadik rész: természeti kincsek, amiket látnod kell!
A sokszínű őszi tájon a természetjárás, a túrázás igazi szellemi, fizikai feltöltődés, amihez lenyűgöző útvonalakat találhatsz itthon.
02
Szabadidő 2020. SZEPTEMBER Az ember legokosabb barátja
A "legokosabb állat" megtisztelő címre a főemlősök mellett a delfinek és a kutyák a legesélyesebbek. Az ember legjobb barátjának több ezer éves behozhatatlan előnye van.
03
Szabadidő 2020. SZEPTEMBER Légy turista itthon! Hetedik rész: 4 közeli kilátó, ahol jólesik a napfény
Ragyogó napsütés, kora őszi hangulat: gyorsan valami közelit, természeteset, szépet. Irány a budai hegyek!
Menu