Szépség

Nálunk is hódít az intim szépségőrület!
A szépségőrület mind lentebb fekvő testtájakra jut el! Az intim beavatkozások már nálunk is hódítanak.

Amióta a világot meghódította a brazil gyanta, amely a nemi szerveket tökéletesen csupasszá teszi, egyre több nő érkezik az intim műtétekre szakosodott rendelőkbe pornósztárok alsó régióiról készült fotóval, és rendeli meg a sebésztől ugyanazt a látványt. A női nemi szervek plasztikai alakítása mára virágzó iparággá nőtte ki magát. Ha beírjuk az internetes keresőbe például az „intim plasztika” szó, olyan sok találatot kapunk, hogy az tömeges érdeklődésre enged következtetni. De nem ez az egyetlen fájdalmas beavatkozás, amelyre az intim szépségőrületnek behódoló hölgyek kaphatók.

Brazil gyanta

A csak intim helyzetben napvilágra kerülő női testrészek teljes szőrtelenítése többféle néven fut. Emlegetik hollywoodi vagy brazil gyantázásként, hogy megkülönböztessék a hagyományosabb intim gyantázási formáktól: az amerikaitól, amikor csak a fehérneműből kilátszó területet csupaszították le, és a franciától, amelynek során elöl marad egy csini kis függőleges csík (új keletű nevén landing strip, azaz nagy viccesen kifutópálya). A szőrösen maradt területen a megrendelő kívánságától és fantáziájától függően különböző mintákat lehet kialakítani. Akármelyiket választják is, a teljes gyanta szörnyen fáj, akad olyan szalon, ahol éppen ezért azt tanácsolják, kezelés előtt a vendég kenje (vagy kenesse) be a szóban forgó területet érzéstelenítő krémmel.

Intim piercing

Mértéktartó becslések szerint is négy-hat hétig eltart, amíg meggyógyul a megfelelő testrész az intim részekbe fúrt piercing felhelyezését követően. Nők esetében ezek a kis testékszerek a külső nemi szervek legkülönfélébb, kívülről még elérhető részeire kérhetők, pontos elhelyezésük az egyéni anatómiai adottságoktól függ. Ha meggyógyult a seb, a viselése állítólag nem kényelmetlen, de hogy addig iszonyú fájdalmakat kell kiállnia a teste ilyesfajta ékítésére vágyó nőnek, az biztos.

A kisajkak plasztikai műtéte

Az ilyen beavatkozást kínáló szakemberek szerint a túlzottan nagy kisajkak egyfelől esztétikailag zavaróak, másfelől egyéb problémákat okozhatnak. Így például sportolás közben, a fokozott súrlódás következtében ez a terület kidörzsölődhet és fájdalmassá válhat, beszorulhat a szűkebb alsóneműbe, nadrágba, szeretkezés közben becsípődhet a hüvelyfal és a pénisz közé, így fájhat és megsérülhet.

A kisajkak méretét kisebbítésük során megfelelő vágással csökkentik, amelyet a remények szerint hegmentes és gyors gyógyulás követ. Az esztétikus formát a sebészek úgy igyekeznek kialakítani, hogy az érzékeny részek, egészen pontosan a csikló épen maradjon, különben az egész erőfeszítés fölösleges volt. Az is előfordulhat, hogy kis- és a nagyajkak összenőnek, ennek oka lehet fejlődési rendellenesség vagy valamilyen súlyos, szexuális úton terjedő fertőzés. A műtéttel szétválasztják a kis- és nagyajkakat, hogy helyreálljon a természetes állapot.

Szűzhártya-helyreállító plasztikai műtét

A beavatkozás érthetően nagyon népszerű az arab országokban, ahol a menyasszony érintetlenségére nagy hangsúlyt fektetnek. De hogy ki hajlandó pénzt adni ilyesmire Magyarországon, rejtély, az interneten mégis jó néhány sebész ajánl ilyen műtétet. A helyreállítás módja függ a hártyás gyűrű állapotától és átmérőjétől. A műtét során a hártya széleit egy éles, apró metszéssel felfrissítik, majd igen vékony sebészi fonallal összeöltik. A szűzhártyán minimum kisujjal átjárható rést hagynak meg. A varrat néhány hét alatt felszívódik, de a hegesedés a szűzhártyát hosszabb ideig szűken tartja.

Vaginaszűkítés

Szülés után előfordulhat, hogy a hüvely túlzottan kitágul, ami egyfelől vizelettartási, vizelési panaszokat okozhat, másfelől a szexet is kevésbé örömtelivé teszi. A csalódott férj ilyenkor elküldheti a feleségét vaginaszűkítő plasztikai műtétre, amelynek során a hüvely hátsó falának izmait a sebész megfeszíti, a felesleges részeket kimetszi, és a sebet összevarrja. Ezzel a módszerrel a hüvely izomzata feszesebbé válik, a környéki kötőszövet rugalmasan a hüvelyhez simul. A vaginaszűkítéssel a hüvely visszaállítható az eredeti, szülés előtti szűk és feszes állapotra. A férfi örül, a nő szenved, és kínjában jégzselével borogatja a fájó testrészt.

szerző: Ötvenentúl.hu
Szépség 2020. MÁJUS Minden, amit tudni akartál a botoxról!
Közel húsz éve, hogy az amerikai hatóságok engedélyezték a botox használatát. Azóta ez a kezelés a leggyakoribb fiatalító eljárássá vált.
Egészség 2019. MÁRCIUS A női szexualitás változásai
Akármilyen életkorban vagy is, a szex fontos része az életnek. Nőiséged változásával a szex is átalakul. Értsd meg tested jelzéseit!
Szabadidő 2019. FEBRUÁR Ki vásárol szex-shopban? Megnéztük!
Egy szombat délutáni bevásárlást kiegészítettünk egy apró kitérővel: szexshopba mentünk, hogy megtudjuk, kik járnak oda és miért.
éppen olvassák
01
Szépség 2022. SZEPTEMBER Nagyágyú a ráncok ellen
Jó tíz évvel ezelőtt a hialuronsav kifejezés a legtöbbek számára ismeretlen volt. Ma a mélyhidratáló és tápláló bőrápoló krémeknél alkalmazott egyik legfontosabb hatóanyag.
02
Szépség 2022. AUGUSZTUS Készíts frissítő arcpermetet!
Hűsít, hidratál és egész nap ragyogó bőrt biztosít, ráadásul elkészíteni sem nehéz.
03
Szépség 2022. AUGUSZTUS Küzdelem a pigmentfoltok ellen
A napfény felerősítheti a pigmentfoltokat. Okok és gyógymódok a barnaság eltüntetésére.
Menu