Egészség

A világ legostobább páciensei
Az emberi ostobaság nem ismer határokat. Erről néhány orvos is be tud számolni. Garantáltan nem bírod ki nevetés nélkül!

A 21. században különösen megdöbbentő, ha egy felnőtt nő nem tudja, mitől lett terhes, vagy egy férfi az ádámcsutkájáról azt hiszi, valamilyen daganat. Nos, a következőkben ilyen és ehhez hasonló esetekről olvashatsz, amelyeket az egészségügyben dolgozók osztottak meg velünk.

Gyermekorvos mesélte: „Egy fiatal nő lépett a rendelőbe, 6 hónapos kislányával. A kislány cumisüvegében barna színű folyadék volt, úgy tűnt nekem, hogy csokoládé. Megjegyeztem a hölgynek: nem biztos, hogy jót tesz egy 6 hónapos gyereknek, ha csokoládét iszik, mire ő közbevágott: Ja, ez nem csokoládé, hanem kávé. Imádja a kicsi!”

Nőgyógyász mesélte: „Egy hölgy beteg feldúlva érkezett a rendelésre, ecsetelve a rendhagyó tüneteket, amelyek egyértelműen egy bizonyos nemi úton terjedő betegségre utaltak. Nem értette a dolgot, hogyan kaphatta el, hiszen évek óta egyetlen partnerrel létesített szexuális kapcsolatot, ráadásul a partnere minden alkalommal óvszert használt. Tényleg rejtélyesnek tűnt az eset, ám hamarosan kiderült, miért betegedhetett meg mégis a hölgy. Férfi partnere ugyanis más nőkkel is lefeküdt, ám a betegem véleménye szerint ez egyáltalán nem számít, hiszen a férfi az óvszerét, amit használt, minden alkalommal alaposan kimosta. Elkerekedett szemmel hallgatta, ahogy felvilágosítottam, hogy minden alkalommal új óvszert kéne használni, a langyos víz pedig mit sem használ a kórokozókkal szemben.

Bőrgyógyász mesélte: „Életemben egyetlen alkalommal a rendelésemen kénytelen voltam használni a „f×sz” kifejezést. Egy férfi betegem ugyanis nem tudta, mit jelent a pénisz, sem a hímvessző. A kevésbé szalonképes szót hallva viszont rögtön felfogta, melyik szervéről is beszélek.”

Sebészorvos mesélte: „Egy női betegnél szükségessé vált a láb amputálása. Miközben az erre vonatkozó beleegyező nyilatkozatokat és egyéb szükséges nyomtatványokat kellett kitöltenie, feltűnő volt, mennyire nemtörődöm, mennyire nem érdekli ez a komoly műtét. Az osztályon többen is mondtuk neki, hogy gondolja át alaposan, tájékozódjon, beszélje meg a hozzátartozóival, hiszen ez egy komoly beavatkozás. A beteg azonban nem foglalkozott a kérdéssel, el sem olvasva írta alá a papírokat, amikor kiderült, miért viselkedik így. Ép ésszel alig felfogható, de azt gondolta, hogy nem kell aggódnia, hiszen a lába az amputálás után úgyis kinő.”

Nőgyógyász mesélte: „Talán meglepő, de több női betegemnek is el kellett magyaráznom, hogy az óvszert elég csak a partner hímvesszőjére felhúzni, nem kell a herékre is. Attól, hogy a herék szabadon maradnak, még nem fog teherbe esni.”

Nőgyógyász mesélte: „Egy pár felháborodottan rontott be hozzám. A hölgy terhes lett, annak ellenére, hogy az általam felírt fogamzásgátló tablettákat szedte. Mivel ilyen még nem fordult elő a praxisomban, alaposan kikérdeztem őket a részletekről. Kiderült, hogy a hölgynek néha megfájdult a gyomra, ezért a gáláns férje szedte helyette a fogamzásgátlót.”

Háziorvos mesélte: „Volt, hogy el kellett magyaráznom, hogyan működik a sebtapasz. Igen, a sebtapasz. Amiből elég csak egyet használni, és csak a sebre kell tenni, nem kell vele letapasztgatni a seb környéki bőrfelületet. A seb ugyanis nem terjed, és nem vándorol.”

szerző: Ötvenentúl.hu
Szépség 2020. SZEPTEMBER Szex, séta, autómosás: melyik hány kalóriát éget?
Kalóriákat viszel be és adsz le egész nap: ám nem mindegy, hogyan! Leadni őket nem csak sporttal lehetséges.
Egészség 2020. JÚNIUS A nevetés boldogít
A nevetés gyógyít. A nevetés boldoggá tesz. Nevetve szebb, egészségesebb és felszabadultabb vagy. De vajon miért?
Egészség 2019. DECEMBER Röhög a kórterem – a legjobb orvosviccek
Év végén abból is viccet csinálhatunk, ami egyébként aggodalommal tölt el minket. Egészségügyi problémák szilveszteri hangulatban.
éppen olvassák
01
Egészség 2021. JANUÁR 6 bevált természetes emésztésserkentő
Hiába egyre népszerűbbek a könnyű vacsorák, az ember bizony sokszor túllő a célon egy-egy lakomával. Ilyenkor jól jön néhány természetes emésztésserkentő praktika.
02
Egészség 2021. JANUÁR Lerántjuk a leplet: vaj vagy margarin?
Vajas kenyér vagy margarinos, olajban sült krumpli vagy krumplipüré, habart vagy zsírral készült rántás? Te melyiket választod?
03
Egészség 2021. JANUÁR Megdöbbentő! Mérhető a féltékenység
A szerelem nagy dolgokra képes – a féltékenység talán még nagyobbakra. Mit találunk, ha alaposabban megvizsgáljuk ezt a kevésbé nemes, de emberi érzelmet?
Menu