Szabadidő

4 hiper-salaktalanító receptcsoda
Kényeztesd magad ínyenc, kímélő receptjeinkkel! Meglátod, szervezeted meghálálja a könnyebb fogásokat!

Ha komolyabb méregtelenítésbe vagy böjtölésbe nincs időd, kedved vagy energiád belekezdeni, bizonyos időközönként tarthatsz méregtelenítő napokat, mikor kizárólag növényi eredetű, nyers táplálékokat, salaktalanító teákat, zöldség-és gyümölcsleveket, leveseket veszel magadhoz, kiegészítve rengeteg ásványvízzel.

Néhány nap alatt frissebbnek, teherbíróbbnak érezheted magad, hajad és bőröd megszépülhet, emésztési zavaraid helyre állhatnak, és még néhány felesleges kilótól is megszabadulhatsz. Ezekben a napokban sem kell unalmasan és egyhangúan étkezned, tedd változatossá könnyű ételeidet is!

Sült cékla saláta

Hozzávalók (1 személyre):
1 közepes gumó cékla

1 alma
egy kiskanál reszelt torma
pici só
1 kiskanál citromlé

A céklát mosd meg alaposan, majd bugyoláld alufóliába. A 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süsd puhára. Amíg kihűl, pucold meg és kockázd fel az almát, majd locsold meg és forgasd össze a citromlével. A cékláról húzd le a héját, és kockázd fel. Forgasd össze az almával, majd ízesítsd reszelt tormával, esetleg metélőhagymával és egy csipet sóval.

Gyümölcsös-zabpelyhes reggeli

Hozzávalók (1 személyre):
3 evőkanál zabpehel

1 mandarin
1 körte
egy kiskanál lenmag
1 dl narancslé

Egy tálkában keverd össze a zabpelyhet a lenmaggal, majd forgasd hozzá a gerezdjeire szedett mandarint és a felkockázott körtét. Öntsd fel az egészet a narancslével, és lassan kanalazva fogyaszd el.

Káposztaleves olaszosan

Hozzávalók:
fél fej káposzta

2 sárgarépa
negyed zellerfej
1 krumpli
4 friss vagy egy doboz darabolt konzerv paradicsom
1 cukkini
1 fej vöröshagyma
bazsalikom
zsálya

A répát és a zellert pucold meg és darabold egyenlő nagyságúra, majd pici vízzel párold félig meg. Add hozzá a paradicsomot, sózd enyhén, majd öntsd fel 1 liter vízzel, és add hozzá a többi megpucolt és feldarabolt zöldséget. Fűszerezd bazsalikommal, zsályával és főzd addig, míg a zöldségek éppen roppanósak nem lesznek.

Savanyúkáposzta-saláta almával

Hozzávalók (1 személyre):
10 dkg savanyú káposzta

1 krumpli
1 alma
1 pici kanál méz
köménymag
pici só

A krumplit héjastul mosd meg jó alaposan, majd alufóliába csomagolva süsd meg kb 20 perc alatt a sütőben. Hagyd kihűlni, a savanyú káposztát pedig bő, folyó hideg víz alatt mosd át.  Az almát pucold meg és reszeld le, forgasd össze pár csepp citrommal és a mézzel. Keverd el a káposztával, majd a kihűlt krumplit pucold meg, karikázd fel és keverd a salátához. Szórd meg köménymaggal, nagyon enyhén sózd.

szerző: Zoltán Annamária
Egészség 2022. SZEPTEMBER A 4 legjobb rákellenes zöldség
Bár a daganatos betegségek ellen nem létezik univerzális védelem, a megfelelő zöldségek fogyasztásával sokat tehetsz a megelőzésért.
Egészség 2022. MÁRCIUS Vörös, édes és gömbölyű: mi az?
A cékla nemcsak egészséges, valódi kulináris élvezet is. Fedezd fel értékes tulajdonságait, és készítsd el változatosan!
Szabadidő 2021. MÁJUS A bazsalikom gyógyhatásai - 2 könnyű recepttel
A bazsalikomot ezer közül föl lehet ismerni jellegzetes íze és illata miatt. De nem csak főzéshez használhatod!
éppen olvassák
01
Pénzügyek 2022. NOVEMBER 6 testbeszéd trükk, amely sikeresebbé tehet!
A nonverbális kommunikáció, vagyis a testbeszéd az élet szinte minden területén kiemelt jelentőséget élvez.
02
Szabadidő 2022. NOVEMBER Szuper tippek, ha szereted a diót
Néhány édességen kívül nem sok mindenre használjuk a diót, pláne kevesen ismerik rendkívül kedvező élettani hatásait.
03
Szabadidő 2022. NOVEMBER Tökös finomságok - 4 különleges recept
Padlizsán, tök, cukkini, patisszon – mindegyikre egy-egy tuti recept, hogy tudd, mit kezdj ezekkel a csodás zöldségekkel!
Menu