Még nincs nálunk fiókod?
Regisztrálj itt!Szabadidő
Ha komolyabb méregtelenítésbe vagy böjtölésbe nincs időd, kedved vagy energiád belekezdeni, bizonyos időközönként tarthatsz méregtelenítő napokat, mikor kizárólag növényi eredetű, nyers táplálékokat, salaktalanító teákat, zöldség-és gyümölcsleveket, leveseket veszel magadhoz, kiegészítve rengeteg ásványvízzel.
Néhány nap alatt frissebbnek, teherbíróbbnak érezheted magad, hajad és bőröd megszépülhet, emésztési zavaraid helyre állhatnak, és még néhány felesleges kilótól is megszabadulhatsz. Ezekben a napokban sem kell unalmasan és egyhangúan étkezned, tedd változatossá könnyű ételeidet is!
Sült cékla saláta
Hozzávalók (1 személyre):
1 közepes gumó cékla
1 alma
egy kiskanál reszelt torma
pici só
1 kiskanál citromlé
A céklát mosd meg alaposan, majd bugyoláld alufóliába. A 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süsd puhára. Amíg kihűl, pucold meg és kockázd fel az almát, majd locsold meg és forgasd össze a citromlével. A cékláról húzd le a héját, és kockázd fel. Forgasd össze az almával, majd ízesítsd reszelt tormával, esetleg metélőhagymával és egy csipet sóval.
Gyümölcsös-zabpelyhes reggeli
Hozzávalók (1 személyre):
3 evőkanál zabpehel
1 mandarin
1 körte
egy kiskanál lenmag
1 dl narancslé
Egy tálkában keverd össze a zabpelyhet a lenmaggal, majd forgasd hozzá a gerezdjeire szedett mandarint és a felkockázott körtét. Öntsd fel az egészet a narancslével, és lassan kanalazva fogyaszd el.
Káposztaleves olaszosan
Hozzávalók:
fél fej káposzta
2 sárgarépa
negyed zellerfej
1 krumpli
4 friss vagy egy doboz darabolt konzerv paradicsom
1 cukkini
1 fej vöröshagyma
bazsalikom
zsálya
só
A répát és a zellert pucold meg és darabold egyenlő nagyságúra, majd pici vízzel párold félig meg. Add hozzá a paradicsomot, sózd enyhén, majd öntsd fel 1 liter vízzel, és add hozzá a többi megpucolt és feldarabolt zöldséget. Fűszerezd bazsalikommal, zsályával és főzd addig, míg a zöldségek éppen roppanósak nem lesznek.
Savanyúkáposzta-saláta almával
Hozzávalók (1 személyre):
10 dkg savanyú káposzta
1 krumpli
1 alma
1 pici kanál méz
köménymag
pici só
A krumplit héjastul mosd meg jó alaposan, majd alufóliába csomagolva süsd meg kb 20 perc alatt a sütőben. Hagyd kihűlni, a savanyú káposztát pedig bő, folyó hideg víz alatt mosd át. Az almát pucold meg és reszeld le, forgasd össze pár csepp citrommal és a mézzel. Keverd el a káposztával, majd a kihűlt krumplit pucold meg, karikázd fel és keverd a salátához. Szórd meg köménymaggal, nagyon enyhén sózd.


