Szépség

10 főbenjáró divatbűn
Divatbűnök mindennap megtörténnek. Én is követtem már el ilyet, és biztos vagyok benne, hogy veled is előfordult…

Öltözködésükben időről időre még a celebritások és a topmodellek is követnek el szarvashibákat. Nagyobb baj, hogy ez bizony veled is előfordul, minden jó szándékod ellenére.
Magadra kapsz valamit, belepillantasz a tükörbe, esetleg feldobsz egy kis sminket; azt gondolod rendben vagy, és ekkor következik a hideg zuhany, mondjuk egy szókimondó jóakaród formájában…

Hogyan történt?

Talán megtetszett egy szerelés, amit a tévében láttál valakin, és azt gondoltad, rajtad is jól fog állni. Az is lehet, hogy megláttál valamit a kirakatban, amibe beleszerettél, és meggondolatlanul megvásároltad. Esetleg egy barátnődre vagy az eladóra hallgattál, pedig a belső hang a fejedben valami egészen mást mondott.  

Bármi is az oka, a divatbűnök nem eredendőek, és visszaesőnek lenned sem muszáj! Elkerülésükhöz csupán némi figyelem szükségeltetik: ha tudod, mi áll jól, és ügyelsz a részletekre, elkerülheted a bakikat.

Íme a leggyakrabban előforduló divatbűnök, melyeket te is elkövethetsz, vagy talán már el is követtél valamikor:

Rossz színválasztás

Egy adott szín vagy színárnyalat tetszetős lehet a szem számára, ám vannak színek, amelyek csupán egy adott bőrszínnel harmonizálnak, másokon szörnyen mutatnak. Tipp: próbálgasd a különböző színeket, és válaszd ki azokat, amelyek illenek a bőröd természet adta árnyalatához. Sose öltözz olyan színbe, mely sápadttá vagy nyúzottá tesz.

Rossz ruhaválasztás

Ha van rajtad pár pluszkiló, méretben rád illő darabot válassz, és ne próbáld meg szűk holmikba belepréselni magad. Ezek talán jól néznek ki a tükör előtt állva, de amint leülsz, előbukkannak a hurkák, rosszabb esetben leugrik egy gomb vagy elenged a varrás.

Előnytelen smink

Mindig vedd figyelembe, milyen alkalomra készül a smink – az alapszabály az, hogy nappalra enyhe, természetes legyen, estére erősebb, színesebb. Olyan színeket válassz, amelyek kiemelik szemed, bőröd színét, és harmonizálnak az öltözékeddel.

Nem megfelelő színű harisnya

Olyan gyakori divatbaki, mint a férfiak esetében a fehér zokni-fekete cipő párosítás. A harisnyád színének a szoknyád és/vagy a cipőd színével kell harmonizálnia. Vagyis ha fekete szoknyát viselsz fekete cipővel, húzz fekete harisnyát! Ha fekete szoknyát barna cipővel viselsz, vegyél hozzá barna vagy testszínű harisnyát.

Elhanyagolt cipő

Semmi sem rontja jobban az összhatást, mint egy piszkos vagy lehordott lábbeli. Tartsd tisztán a cipődet, a bőrcipő mindig legyen fényes. Ha a cipőd cipészre szorul, ne halogasd a javíttatását. Cipővásárláskor ne a mennyiséget, hanem a minőséget tartsd szem előtt. A drága cipő nemcsak a lábadnak jobb, de a formáját is hosszabb ideig megtartja.

Kiábrándító körmök

A kéz körmei legyenek mindig ápoltak, formára reszeltek, és ne legyenek túl hosszúak. Ha lakkozod a körmöd, figyelj arra, hogy a lakkozás mindig tökéletes legyen – ha lepattan, javítsd ki. A munkahelyeden és hétköznapokon visszafogott színű lakkot használj, a vörös és élénk színeket hagyd meg alkalomra.

Kikandikáló fehérneműk

Ellenőrizd a tükörben, hogy a bugyid nem kandikál-e ki a szoknya vagy nadrág derékrésze alól – ez különösen gyakran előfordul csípőszabású nadrágok vagy szoknyák esetén. A túl kicsi vagy szoros bugyi bevág, ami szintén nem mutat jól ha megfeszül a nadrág. Tipp: válassz csípőfazonú, testszínű bugyit, melynek a gumírozása laza, mérete éppen megfelelő.

Izzadságfolt a hónaljban

Ha hajlamos vagy az izzadásra, mindig használj hatékony izzadásgátló dezodort, mert a nedves foltok igen kiábrándító látványt nyújtanak.

Elcsúszott melltartópántok

Ha melltartód pántja lecsúszik a válladról, bevág, vagy az egész melltartó felkap a hátadon, a melltartód nyilvánvalóan nem az igazi. Olyan melltartót vásárolj, amely mindenütt tökéletesen illeszkedik, és nem csúszik el.

Lenőtt hajtövek

A festett hajat négy-öt hetente utána kell festetned, ha nem akarod, hogy látsszanak az eltérő színű hajtövek. Ha az időbeosztásod vagy a pénztárcád ezt nem engedi, inkább melíroztass, vagy válassz az eredeti hajszínedhez közel álló színt. Fontos szempont, hogy a hajfesték színárnyalata összhangban legyen természet adta színeiddel.

szerző: Ötvenentúl.hu
Szépség 2019. MÁJUS Nézz ki 10 évvel fiatalabbnak! 7 egyszerű trükk
Szeretnéd felvenni a harcot a múló idővel? Fogadd meg egyszerű, de hatékony tanácsainkat!
Szépség 2019. ÁPRILIS Camouflage, avagy a problémás bőr is lehet szép
Egy speciális smink segítségével bárki tökéletes bőrt varázsolhat magának.
Szépség 2019. FEBRUÁR Ruha, ami fiatalabbá tesz
Tedd a kezed a szívedre: te is szeretnél fiatalabbnak kinézni a valódi korodnál, akár bevallod, akár nem.
éppen olvassák
01
Szépség 2020. OKTÓBER Meglátszik rajtad a stressz?
A stressz hatása megmutatkozhat a bőrödön, árthat szépségednek. Segítünk ezeket helyrehozni.
02
Szépség 2020. SZEPTEMBER Szex, séta, autómosás: melyik hány kalóriát éget?
Kalóriákat viszel be és adsz le egész nap: ám nem mindegy, hogyan! Leadni őket nem csak sporttal lehetséges.
03
Szépség 2020. SZEPTEMBER Így szépít a banán
A legkedveltebb déligyümölcsöt sokféleképpen felhasználhatod a szépséged megőrzésére is.
Menu