Szépség

Camouflage, avagy a problémás bőr is lehet szép
Egy speciális smink segítségével bárki tökéletes bőrt varázsolhat magának.

Akné, foltos festékhiány, rosacea, pigmentfoltok. Csak néhány a leggyakoribb bőrproblémák közül, amelyek nagy lelki terhet jelenthetnek. A makulátlan arcbőr kevesek kiváltsága, de a camouflage, egy speciális smink segítségével eltüntethetjük a zavaró bőrhibákat.

Fontosabb események, összejövetelek alkalmával főként a problémás bőrű hölgyek tanácstalanok, elsősorban a szépséghibák elfedését szolgáló, megfelelő alapozással kapcsolatban. A leggyakoribb sminkhiba a helytelenül felvitt alapozó, mely az idő múlásával az orr tövében, a száj mellett, az arc apró ráncaiban rakódik le. A természetes hatás eléréséhez lényeges a bőr típusához és tónusához közel álló szín megválasztása is, ellenkező esetben könnyen maszkhatást érsz el. Mindent fedő, tartós smink


A maximális takarást a camouflage smink biztosítja: vízálló, nagy a vízfelvevő képessége, ezért nyári melegben is biztonsággal viselheted, vagy akár az egész éjszakát áttáncolhatod, a smink nem folyik meg. Egyetlen hátránya, hogy a bőrt nagyon kiszáríthatja, ezért hosszú távú használatra nem, inkább alkalmi sminkként javasolt.

A camouflage fedőképessége rendkívül jó, tökéletesen elfedi a pattanásokat, vagy egyéb bőrhibákat is, de foltos festékhiány esetén is segít a hiányzó pigmenteket „pótolni”. A termékeket több márkanév alatt forgalmazzák, azon belül is léteznek professzionális, maszkmestereknek készült kozmetikumok, de a palettán megtalálhatók a profi, félprofi és az egyszerűen használható dekorkozmetikumok is.

Ha nem szoktál sminkelni, nem tudod, mely színek állnak neked jól, és tanácstalanul álldogálsz a drogériák, parfümériák sminkespolcai előtt, érdemes profi sminkes tanácsát kérni. A különböző kozmetikai márkák gyakran hirdetnek szépségnapokat, ahol sminkesek festik ki az arcodat, és közben azt is elmondják, mit érdemes választanod. Nem, nem muszáj vásárolnod – ez ne tartson vissza. Illetve egyre több sminktanfolyam indul, ahol a sminkoktatás része a megfelelő, a bőr tónusához illeszkedő készítmények megválasztása, a tisztítás, az arc előkészítése, az alapozás, a sminkeszközök – például szivacs, ecset – helyes használatának elsajátítása, és a smink eltávolításának lépései.


Mivel mi, nők, sokszor túlzottan is kritikusak vagyunk önmagunkkal szemben, a szépséghibákat inkább látjuk hangsúlyosnak, míg előnyös adottságainkról hajlamosak vagyunk elfeledkezni. A jó smink nemcsak elfedi a hibákat, de arra is megtanít, hogy kiemeld arcod szépségét. Keresd meg az alkalomhoz és az arcformádhoz, egyéniségedhez illő sminket, és hangsúlyozd azt, amivel elégedett vagy, legyen az kecses nyak, szépen ívelő ajak vagy csillogó szemek.

szerző: Ötvenentúl.hu
Szépség 2021. MÁJUS Soha viszont nem látásra, narancsbőr!
Hogyan lehet elősegíteni, hogy a bőröd minél tovább feszes maradjon és hogy megelőzd a cellulitiszt? Tippekkel segítünk.
Szépség 2020. ÁPRILIS Természetes szépségtippek
Megváltozott a hajad és a bőröd állapota? Vegyszerek és sebészkés helyett természetes megoldásokra vágysz? Tippjeink neked szólnak!
Szépség 2019. ÁPRILIS Nálunk is hódít az intim szépségőrület!
A szépségőrület mind lentebb fekvő testtájakra jut el! Az intim beavatkozások már nálunk is hódítanak.
éppen olvassák
01
Szépség 2022. AUGUSZTUS Készíts frissítő arcpermetet!
Hűsít, hidratál és egész nap ragyogó bőrt biztosít, ráadásul elkészíteni sem nehéz.
02
Szépség 2022. AUGUSZTUS Küzdelem a pigmentfoltok ellen
A napfény felerősítheti a pigmentfoltokat. Okok és gyógymódok a barnaság eltüntetésére.
03
Szépség 2022. JÚLIUS 5 betegség, amit a fehérneműd okoz
A fehérnemű-választék ma már ötvözi a szexi megjelenést a kényelemmel. De nem mindegy, milyet választasz. Eláruljuk, miért!
Menu