Szabadidő

A szerelem hálójában
Elmagányosodó világunkban egyre többen keresik a szerelmet is a világhálón: vajon meg lehet-e találni az igazit egy online társkereső oldalon?

Bizonyára sokan emlékeznek még A szerelem hálójában című mozira. Az azóta sajnos elhunyt Nora Ephron rendezte romantikus vígjáték talán az első híres film volt, amely a virtuális szerelemről szólt. A történet szerint Kathleen Kelly (Meg Ryan) a világ talán legszebb gyermekkönyvboltjának tulajdonosa. Egy nap azonban az utca túloldalán Joe Fox (Tom Hanks) is megnyitja könyváruházát, amely korántsem olyan meghitt, viszont sokkal nagyobb, mint Kathleené, így veszélyt és konkurenciát jelent. A két magányos üzletvezető – egyben harcias ellenfél – azonban éjszakánként NY152 és Shopgirl álnéven ismerkedik, és hamarosan egymásra is találnak a hálón. Álnéven tanácsokkal látják el egymást, és természetesen a szerelem sem kerüli el őket.

Ez mesésen mutat a filmvásznon, a valóság azonban általában jóval bonyolultabb. Ha valaki regisztrál egy internetes társkeresőn, egyáltalán nem jelenti azt, hogy valóban meg is találja az igazit. És ha mégis, számtalan akadályt kell legyőzni az ismerkedés során. Ez persze szerencsére egy hagyományosan, vagyis személyesen alakuló kapcsolatban is így van.

Helyesen írni szexi

A virtuális ismerkedést követő első, valódi találkozó mérföldkő egy alakuló kapcsolatban. Ilyenkor dől el minden, vagyis az, hogy lesz-e folytatása a történetnek, vagy sem. Az első találkozás mindig izgalmas. Persze vannak rutinos randizók, akik szinte már gépisen veszik a találkákat. Az sem titok, hogy máshogy készülnek a nők és máshogy a férfiak, de abban megegyeznek, hogy a legjobb arcukat próbálják mutatni egy csésze kávé fölé hajolva, hogy a lehető legjobb benyomást tegyék partnerükre. A Randivonal.hu internetes portál megkérdezte társkeresőit, ők hogyan randiznak, milyen szokásokat követnek, illetve mit gondolnak arról: mi illik és mi nem. A randizásnak ugyanis vannak íratlan szabályai, sőt már annak is, hogyan érdemes megközelíteni a célszemélyt.

Az online társkereső felméréséből kiderül például, hogy a válaszadók egyharmada egyáltalán nem randizna olyannal, aki nem ír helyesen. Első randis programnak a kérdőívet kitöltők több mint fele a kávézást és a vacsorát találta legideálisabbnak. A virággal való kedveskedés régi szokás, ám mostanában mintha sok férfi elfelejtené, vagy túl romantikusnak tartaná ez a hagyományt. Nem lehet csodálkozni a változáson, hiszen az internetes társkeresők megjelenésével jelentős mértékben felgyorsult az ismerkedés, így jóval több randit bonyolíthatunk le adott idő alatt, mint régen. Ki győzné ennyi virággal? – adódik a kérdés. Ha azonban az első személyes találkozáson kialakul a szimpátia, egy apró figyelmesség csak még erősebbé teheti. Ha nem, akkor pedig legalább nem kell azon gondolkozni, hogy vajon megtettünk-e mindent. Egy szál virággal soha nem lehet hibázni.

Soha nincs késő a szerelemhez

Még manapság is sokan gondolják azt, hogy a világhálón ismerkedni személytelen, vagy éppen ciki, pedig rengeteg boldog párkapcsolat bizonyítja az ellenkezőjét. Ha a világ változik, nem feltétlenül kell elfutni az új lehetőségek elől, hanem éppen ellenkezőleg – élni kell velük! Ismerkedni ugyanolyan remekül lehet online, mint a sarki boltban, a metrón, vagy éppen egy társasági összejövetelen. A szerelemhez és a boldogsághoz ugyanis soha nincs késő.

szerző: F. Kalmár Teodóra
Egészség 2023. OKTÓBER A legjobb szívvédő magvak – receptekkel!
A mindennapos dió-, mandula- és pisztáciafogyasztás hozzátartozik a szívbarát étrendhez, természetesen ínycsiklandó receptek segítségével.
Szabadidő 2023. MÁRCIUS Így marad sokáig szép a vágott virág!
Gyönyörű csokrot kaptál szeretteidtől, de tudod, hogy csupán néhány napig gyönyörködhetsz bennük? Íme, néhány tipp, amely segít, hogy a vágott virágok is tovább tündököljenek!
Egészség 2019. ÁPRILIS 6 érv a rendszeres szex mellett
A szex nemcsak kellemes, de egészségünknek is jót tesz – ez ma már tudományos tény. De miért is?
éppen olvassák
01
Szabadidő 2024. MÁJUS Rózsákkal ébredek, rózsákkal álmodom
Boldog életem van. Tudom, manapság ezt nem divat csak úgy kijelenteni, de az én világom valóban kerek. És virágokkal van tele. (x)
02
Szabadidő 2024. MÁJUS A legfinomabb tavaszi leves: a minestrone
Ez a könnyű, de sűrű, forró és laktató leves teljes, ám egyáltalán nem hízlaló vacsora lehet, ami csupa-csupa tavasz.
03
Szabadidő 2024. ÁPRILIS Lenyűgöző lombhotelek a Földön
Egyre többen választják ezt a szállásformát, melyben természet és ember tökéletes harmóniában él egymás mellett!
Menu