Egészség

Magyar gyógyszer segít az amerikaiaknak
A depresszió népbetegség Amerikában. Magyar gyógyszer segíthet a gyógyulásban!

Minden ötödik amerikai életében legalább egyszer kialakul a kedélybetegség valamelyik típusa, sokak életében pedig az eddig alkalmazott terápiás módszerek ellenére is csak részleges pozitív változás tapasztalható. A depresszió leggyakrabban előforduló típusának kezelésében most a Richter által kifejlesztett cariprazine molekulájával készülő gyógyszer segíthet!

Az úgynevezett major depresszió az egyik leggyakrabban előforduló mentális zavar az Egyesült Államokban, nagyjából minden ötödik felnőttet érint ez a betegség élete során. Egy széleskörű amerikai kutatás szerint a betegek mintegy felénél az első alkalmazott antidepresszáns kezelés ellenére fennmaradnak a tünetek.

„Azok a betegek, akik nem, vagy szinte alig reagálnak az általánosan megszokott terápiára, gyakran frusztráltnak érzik magukat, amiért bár többféle kezelést kipróbáltak, a tünetek továbbra is fennállnak.” – mondta Dr. Gary Sachs a Signant Health klinikai alelnöke,  a massachusetts-i központi kórház  professzora. „Számukra ahelyett, hogy egy újabb standard antidperesszánssal próbálkoznának, a Vraylar hatékony lehet a már meglévő alap kezelés kiegészítéseként.” A professzor által vezetett klinikai vizsgálatok eredeményei ezt egyértelműen alátámasztották.

A cariprazine az Amerikai Egyesült Államokban Vraylar márkanéven kerül forgalomba, amely a felnőtt páciensek antidepresszáns terápiáját kiegészítő kezelésre kapott most jóváhagyást. Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) korábban engedélyezte depressziós, akut mániás és kevert epizódok kezelésére az egyes típusú bipoláris zavarban, valamint felnőtt skizofrénia kezelésére is. A cariprazine a Richter Gedeon Nyrt. és az AbbVie közös fejlesztése, amellyel több mint 20 klinikai vizsgálatban világszerte több mint 8000 beteget kezeltek, és ezen klinikai vizsgálatokban a cariprazine hatásosságát és biztonságosságát számos pszichiátriai kórképben értékelték.

„A cariprazine kezdeti fejlesztési szakaszában arra összpontosítottunk, hogy olyan molekulát találjunk, ami a dopamin D3 receptoron hat és a pszichiátriai kórképek tüneteinek széles körét javíthatja.” – mondta Dr. Greiner István a Richter K+F igazgatója. „Azt követően, hogy az amerikai piacon a készítmény először a skizofrénia és a bipoláris zavar akut mániás és kevert epizódjainak kezelésére kapott engedélyt, nagy örömmel vettük, hogy a bipoláris depresszió és most, a major depresszió kiegészítő kezelésének engedélyezésével kiteljesedhetett a készítmény potenciálja.”

szerző: Ötvenentúl.hu
Pénzügyek 2022. OKTÓBER Így számolj le a romboló önkritikával!
Bár időnként nem árt tükröt tartanunk magunk elé, a túlzásba vitt önostorozás komoly károkat okozhat mentális egészségünkben!
Egészség 2022. JÚLIUS Gyógyító kedvenceink
Az állatok gyógyító erejét több kutatás igazolja. A terápiás lehetőségeket napjainkban egyre több területen alkalmazzák: gyógypedagógiában, kórházi betegek felépülésében, tanulási nehézségek leküzdésére szolgáló programokban és egyes pszichiátriai foglalkozásokban.
Egészség 2020. JÚLIUS Megvan az év gyógyszere
Az Év Gyógyszere díjat több mint két évtizede ítélik oda a betegségek gyógyításában legkorszerűbb, leghatékonyabb és leginkább betegbarát készítményeknek. A közelmúltban hirdették ki a 2019. év díjazottját.
éppen olvassák
01
Egészség 2023. MÁRCIUS Így nem puffaszt - trükkök a konyhából
Száműzted étrendedből a káposztaféléket és a hüvelyes zöldségeket, mert kellemetlen panaszokat okoznak? Varázsold őket könnyen emészthetővé egyszerű módszerekkel!
02
Egészség 2023. MÁRCIUS 4 finom salátarecept
Szívesen ennél salátákat, csak éppen nem laksz jól velük, és mind ugyanolyannak tűnik? Ideje ennek véget vetni!
03
Egészség 2023. MÁRCIUS Elképesztő ötletek, fontos újítások
Ünnepélyes gálán adták át az idei Richter Anna Díjakat. Űrutazássá váló sugárterápia, különleges segítség az otthonápolásban, magzatfejlődési ismeretterjesztés az élményalapú labirintusban, közösségi média a véradás népszerűsítésében. Fantasztikus ötletek valósulhatnak meg a magyar gyógyszercég jóvoltából! (x)
Menu