Egészség

Közelebb a betegekhez
A háziorvosok, szakorvosok és gyógyszerészek mindannyiunk életében jelen vannak. Személyes szolgálatuk nélkülözhetetlen egészségünk megőrzésében, a betegségek megelőzésében és gyógyításában. A Richter Érdemérem kiemelkedő munkájukat ismeri el. (x)

Az orvos és beteg találkozások éveken, sokszor évtizedeken át épülő bizalmi kapcsolatában az orvos szakmai tudásán túl a segítő szándék, az együttérzés jelen vannak. Kinek ne lenne olyan személyes, vagy családi története, amelyben az orvos személyisége is kulcsszerepet játszott egy betegség időben való felismerésében és a szerencsés gyógyulásban. A Richter Érdemérem az orvosok és gyógyszerészek mindennapi munkájának elismerésén túl támogatást nyújt az innovatív ötletek, jó gyakorlatok széleskörű elterjedéséhez, amelyek elősegíthetik egy emberközpontú hazai egészségügy fejlődését, modernizációját. A díj története 2022-ben indult: a háziorvosok számára első alkalommal meghirdetett pályázat sikere alapján, 2023-ban a Richter Érdemérem a szakorvos és gyógyszerész kategóriákkal bővült.

A rangos elismerést minden alkalommal a kutatás-gyógyítás területén elért kiemelkedő eredményekért és szakmai teljesítményekért ítélik oda. Díjazzák az év leghatékonyabb betegkommunikációját, legjobb prevenciós gyakorlatát, valamint a legkiemelkedőbb tudományos vagy innovációs munkáját. Évvégén a háziorvos és gyógyszerész kategória díjazottjai vehették át a rangos elismerést.

„A 2022-ben elindított Richter Érdemérem Díj célja az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a háziorvosok elkötelezett munkájára, elősegítsük szakmai fejlődésüket, a díj segítségével is tovább erősítsük ennek a nemes hivatásnak a társadalmi elismertségét, és díjazott, illetve pályázó szakemberekkel közösen hozzájáruljunk a gyógyító munka fejlődéséhez.”  – mondta Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. Igazgatóságának elnöke.

„A Richter Érdemérem Díj megalapításának egyik alapötlete volt, hogy ne csak a társadalom figyelmét hívjuk fel az egészségügy szereplőire, a kutató-gyógyító szakemberek kiemelkedő munkásságára, hanem az egészségügyi szférában is minél nagyobb publicitást nyerjenek az általuk alkalmazott jó gyakorlatok, hiszen ezek az innovatív megoldások rengeteg ember egészségét, életminőségét segíthetnek megőrizni. Az európai piacon meghatározó magyar gyógyszeripari vállalatként küldetésünknek érezzük, hogy a hazai egészségügyi ellátórendszer szereplőit e küldetésükben is támogassuk.” – tette hozzá Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

2023-ban díjazott háziorvosok

Az év leghatékonyabb betegkommunikációját folytató háziorvosa Dr. Kádár Emese Lenke lett. A betegkommunikáció kategóriában a zsűri Dr. Szente Szilviát részesítette különdíjban. Az év legjobb prevenciós gyakorlatát folytató háziorvosa címet Pintérné Dr. Fürst Ágnes kapta, a kategória különdíjasa Dr. Karakó Erzsébet lett. Az év legkiemelkedőbb tudományos vagy innovációs munkáját végző háziorvosa címmel a közösen benyújtott pályázati anyag eredményeképpen két háziorvost, Dr. Vajer Péter Ph.D.-t, valamint Dr. Jancsó Zoltán Ph.D.-t tüntette ki a zsűri. Különdíjat ebben a kategóriában Dr. Cserni István kapott. A díjazottak pályázatai a nevekre kattintva érhetők el.

Díjazott gyógyszerészek

A gyógyszerészek szakmai eredményeinek elismerése új fejezetet nyitott a Richter Érdemérem történetében: a Magyarországon gyógyszerészi tevékenységet folytató szakemberek először nyújthatták be pályaműveiket a díj elnyerésére.

A Richter Érdemérem díjak átadása felemelő pillanat volt mind a gyógyszerész, mind a teljes egészségügyi szakma számára, hiszen ez az esemény ismételten ráirányította a figyelmet a gyógyszerészek nélkülözhetetlen munkájára. A magyar gyógyszergyártó vállalatnak köszönhetően azok a kiváló szakembereink részesülhettek méltó elismerésben, akik a mindennapok során rendkívüli elhivatottsággal szolgálják a betegek érdekeit, csakúgy, ahogy gyáralapító Richter Gedeon tette azt a XX. század első felében” – jegyezte meg Dr. Brezanóczy Ferenc, a Magyar Gyógyszerészi Kamara szakmai bizottságának elnöke.

Az év leghatékonyabb betegkommunikációját folytató gyógyszerésze Dr. Némethné Dr. Ignácz Andrea lett, a zsűri Dr. Pető Szabolcs Botondot részesítette különdíjban. Az év legjobb prevenciós gyakorlatát folytató gyógyszerészének járó címet Dr. Hadnagy Ádám kapta, a kategória különdíjasa Dr. Kovács Gabriella lett. Az év legkiemelkedőbb tudományos vagy innovációs munkáját végző gyógyszerésze a zsűri döntése alapján Dr. Virágné Dr. Vizdák Márta lett, különdíjat ebben a kategóriában Dr. Birinyi Péter kapott a pályamunkájáért. A nevekre kattintva a sikeres pályázatok olvashatók.

„Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az egészségügyi ellátórendszer zavartalan működésében és tovább fejlődésében mekkora szerepük van azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik áldozatos munkájukkal nap mint nap erőt és energiát nem sajnálva végzik hivatásukat. Mikor 2 évvel ezelőtt felvetődött bennünk a Díj ötlete, nem gondoltuk volna, hogy az első év sikere után az idei pályázati időszak során is ilyen szép számban, ennyi kiemelkedő pályamű fog beérkezni. Mindez ismételten megerősített minket abban, hogy a Richter támogatására a hazai egészségügyi ellátórendszer e szegmensében továbbra is kiemelkedő szükség van.” – nyilatkozta Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetője.

A díjazottak az Érdemérem mellett kategóriánként bruttó 2 millió forint értékű díjazásban részesültek, a különdíjasok pedig bruttó ötszázezer forint értékben. A nyertes pályázatok a Richter Érdemérem weboldalán elérhetőek, hogy az egyedülálló megoldások, jó gyakorlatok a későbbiek folyamán is segítséget nyújthassanak, inspirációként szolgálhassanak egészségügyi szektor szereplői számára. 

A Richter Érdemérem pályázat a szakorvosok számára idén 2024. február 5-én indul, kövessék figyelemmel a Richter Érdemérem weboldalt ahol megtalálják a pályázat kiírás részleteit.

szerző: Ötvenentúl.hu
Egészség 2023. OKTÓBER Richter Anna Díj – immáron hagyomány
Az egészségügyben, oktatásban megvalósított ötletek mellett a junior kategória győztesének programja is bemutatkozott. (x)
Egészség 2023. OKTÓBER Szűrés és adományrekord
Hatalmas érdeklődés kísérte és adományrekorddal zárt a Richter idei országjáró prevenciós programsorozata. (x)
Pénzügyek 2023. AUGUSZTUS Fiatal tanárok elismerése
Második alkalommal adták át a Fiatal természettudományos tanár (FITT) alkotói díjat, amelyet ez alkalommal huszonkét kiváló fiatal pedagógusnak ítélt meg a Richter Gedeon Nyrt. (x)
éppen olvassák
01
Egészség 2024. JÚNIUS Mi mindenre jó a citrom?
A citrom nem csak a tea ízesítésére, vagy nátha ellen jó. Felhasználási területe igen széles. Tudj meg többet erről a sokoldalú sárga gyümölcsről!
02
Egészség 2024. MÁJUS A legegészségesebb kórházak Magyarországon
Három intézmény nyerte el a Magyar Kórházszövetség Egészségfejlesztő Kórház Díját, amellyel az egészségügyi dolgozók és lakosság egészségtudatosságának erősítését szolgáló legjobb programokat ismerte el a szakmai szervezet.
03
Egészség 2024. MÁJUS 11 szuper ötlet, amely megszépíti a napodat
Mire jó a reggeli rituálé? Néhány trükk segítségével a reggeli rohanást a nap fénypontjává varázsolhatod.
Menu