Még nincs nálunk fiókod?
Regisztrálj itt!Szabadidő
A sárgarépa számos értékes tápanyagot tartalmaz, antioxidánsokat, valamint C-vitamint. Rendszeres fogyasztása támogatja az immunrendszerünket, szebbé, egészségesebbé teszi hajunkat. Béta-karotin tartalma rugalmasabbá teszi, megfiatalítja a bőrt. Fogyaszthatjuk frissen, vagy lereszelve, salátaként, de akár a következő izgalmas süteményreceptet is elkészíthetjük.
Diós-fahéjas répatorta
A recept bögrével méri a hozzávalókat, így még könnyebb a dolgod. Csak keress elő egy 2,5 dl-es bögrét, és nem kell méricskélned.
Hozzávalók:
4 tojás
1 bögre barna cukor
1 zacskó sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
1 bögre étolaj
2 bögre liszt
1 kiskanál fahéj
1 kiskanál só
10 dkg dió vagy mandula
1 citrom
7 közepes répa
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy nagy tálba vagy keverőgépbe verd a tojást, majd a cukorral keverd habosra. Reszeld le a répákat. Add a tojásokhoz az olajat és fokozatosan, folyamatos keverés közben a sütőporral, a sóval, a fahéjjal és a szódabikarbónával elkevert lisztet is szórd hozzá. Keverd a tésztába a citrom lereszelt héját és a kifacsart levét. A dió háromnegyedét daráld le, a negyedét törd durvára, és forgasd a tésztába. Végül keverd el az egészet a reszelt répával. Öntsd kivajazott, kilisztezett formába és told a forró sütőbe. A sütés ideje függ a sütő teljesítményétől, tűpróbával bizonyosodj meg róla, hogy elkészült, ez kb. 45 és 60 perc között történik meg. Tálald mézes vagy gyümölcsös joghurttal!