Szépség

Soha viszont nem látásra, narancsbőr!
Hogyan lehet elősegíteni, hogy a bőröd minél tovább feszes maradjon és hogy megelőzd a cellulitiszt? Tippekkel segítünk.

A gyümölcsökön és zöldségeken kívül más ételek is rendelkeznek antioxidáns hatással, mint például a teljes kiőrlésű pelyhek. A zöld tea szintén anticellulitisz-anyagok alapvető forrása. Kutatások kimutatták, hogy a zöld tea gyorsítja az anyagcserét, illetve egyharmadával csökkenti azon enzimek kibocsátását, melyek a szervezetben a zsír elraktározásáért felelősek. Fogyassz legalább 3 csészével naponta. Más kutatások szerint a gotucola nevű gyógynövény beindítja az egészséges kollagén termelődését, méghozzá a vizet megtartó sejtek számának növelése nélkül. Naponta háromszor 30 mg-ot fogyassz belőle.

Csökkentsd a zsír- és a cukorbevitelt

Mindkettő növeli a bőr szabadgyökterhelését, amellett, hogy a magas zsír- és cukortartalmú ételek rengeteg kalóriát is tartalmaznak. Minél több kalóriát fogyasztasz, annál nagyobb esélyed van a hízásra.

Fogyassz antioxidánsokat

Ezek az elsődleges harcosok a szabad gyökök ellen és minden gyümölcsben, zöldségben megtalálhatók. Törekedj arra, hogy napi étkezésed során legalább ötegységnyi gyümölcsöt és zöldséget fogyassz. ezek mellett az antioxidáns C- és E-vitaminok is erősítik a bőrt, tehát ezeket tanácsos szedni. Fogyassz 3 g C-vitamint (maximum ennyit tárol a szervezet) naponta háromszor 1 g-os adagban, és napi 10 mg mennyiségű E-vitamint.

Miért jók az alacsony zsírtartalmú fehérjék?

A cellulitok a normálisnál magasabb arányban tartalmaznak vízmegkötő sejteket. Ráadásul elzáródhatnak a vér- és nyirokkeringés, ez pedig a folyadék szivárgásához vezet, amit azután a környező szövetek megkötnek. A fehérje ugyanakkor tartalmaz egy albumin nevű anyagot, ami segít ezt a szivárgást meggátolni és a folyadékszintet csökkenteni. Szintén fontos a fokozott folyadékbevitel és a sófogyasztás csökkentése.

Lendület a vérkeringésnek

A páfrányfenyő, vagyis a ginko biloba leveleinek kivonatát számos anticellulitisz-krémben felhasználják, de belsőleges alkalmazása is élénkíti a vérkeringést. Az ajánlott adag naponta 120 mg. Az esszenciális zsírsavakat tartalmazó ételek, például az olajos hal, a csonthéjasok és a magok szintén segítik a vérkeringést.

szerző: Ötvenentúl.hu
Szépség 2023. ÁPRILIS Természetes szépségtippek
Megváltozott a hajad és a bőröd állapota? Vegyszerek és sebészkés helyett természetes megoldásokra vágysz? Tippjeink neked szólnak!
Szépség 2021. JÚLIUS Fiatalító arcpakolások - gyorsan és olcsón
Varázsold tisztává, feszessé, sugárzóvá az arcod! Ehhez elég, ha egy szép nyári reggelen körülnézel a piacon.
Szépség 2019. ÁPRILIS Nálunk is hódít az intim szépségőrület!
A szépségőrület mind lentebb fekvő testtájakra jut el! Az intim beavatkozások már nálunk is hódítanak.
éppen olvassák
01
Szépség 2024. MÁRCIUS Nézz ki 10 évvel fiatalabbnak! 7 egyszerű trükk
Szeretnéd felvenni a harcot a múló idővel? Fogadd meg egyszerű, de hatékony tanácsainkat!
02
Szépség 2024. FEBRUÁR Lépj be az illatok birodalmába!
Ha kell, frissítenek, ha kell, megnyugtatnak. Az illatok számos mindennapos problémára nyújtanak megoldást.
03
Szépség 2024. FEBRUÁR Így ápold a cipőidet, hogy sokáig szépek maradjanak!
A most következő jól bevált trükkök segítségével cipőid úgy fognak kinézni, mintha aznap vetted volna őket!
Menu