Szépség

Napi 10 perc a 10 évvel fiatalabb dekoltázsért
A nyári napfényben a nyak és dekoltázs különösen gondos ápolást igényel. Add meg ennek a területnek a mindennapi pluszt!

Csodálod az ötvenes sztárokat a magazinokban? Irigyled őket, mert a méregdrága szépségszalonok kényeztető kezeléseivel megőrizhetik fiatalos külsejüket? Ne tedd! Inkább kövesd tippjeinket, és meglátod, az elismerő pillantások nem maradnak el.

Kényes és érzékeny!

A nyak és a dekoltázs bőrén alig található verejtékmirigy, és itt a zsírszövetek sem gyakoriak, emiatt korábban megjelenhetnek a ráncok. Ez a terület azért is különleges, mert a dekoltázs körüli résznek természetes melltartó szerepe van. Ha elveszíti rugalmasságát, a bőr petyhüdtté válik, a mell megereszkedik.

Fő a rendszeresség!

Az otthoni szépségápolással sokat tehetsz a bőrödért. Ha rendszeresen, mindennap reggel és este időt szánsz ápolására, a gondoskodás már hetek alatt látható lesz.
Az áll alatti területen és a dekoltázson nagyon vékony és igen könnyen kiszárad a bőr, ezért különleges kezelést igényel: nem mindegy, milyen kozmetikumokkal ápolod.

Tiltólista

Az alábbi főbűnök nagyon ártalmasak a nyak és a dekoltázs bőrének, ezért kerüld őket!

 1. Túlzott napozás: a tűző napsugarak káros hatásai miatt a kiszáradásra fokozottan hajlamos bőr gyorsan elveszíti ideális hidratáltsági szintjét, emellett a zsírtartalma is csökken. Így a bőr elvékonyodik, és ráncos lesz. A túlzásba vitt szoláriumozás ugyancsak ilyen negatív hatásokkal jár.  
 2. Testápoló krém: bár az elnevezés alapján azt hiheted, a test bármely részére ideálisak a testápoló krémek és tejek, nem így van! A nyak és a dekoltázs bőre mást kíván. Intenzívebb hatóanyagokat tartalmazó termékre van szüksége. A speciális összetételű dekoltázskrémek mellett választhatsz nappali és éjjeli arckrémet is.
 3. Parfüm: sokan éppen erre a területre permetezik a kölnit – helytelenül! Ugyanis az illatanyagok idővel foltossá tehetik a nyak bőrét. A kialakult barnásvörös foltokat nagyon nehéz eltávolítani.  
 4. Forró víz: fürdéskor, tusoláskor kerüld a nagyon forró vizet, amely erősen szárítja a bőrt. 

Toplista

Ha megfogadod a következő tanácsokat, bőröd hálás lesz.

 1. Krémezz! Reggel és este, lefekvés előtt a bőr alapos megtisztítása után vidd fel az ápolókrémet, és finoman, körkörösen, alulról fölfelé haladva masszírozd be. Soha ne húzd a bőrt!
  Jó választás például a tengeri algát, olívaolajat, kollagént, hyaluronsavat vagy oxigént tartalmazó krém. De a ránctalanító, feszesítő hatású arckrémek is ajánlottak a nyak és a dekoltázs bőrére.    
 2. Radírozz! Hetente egyszer radírozd le a bőröd finom szemcséjű termékkel. Fontos, hogy mindig vizes bőrre kend fel a radírt, és lágy mozdulatokkal mosd le.
 3. Használj szérumot! A hidratáló és feszesítő hatóanyagokban kivételesen gazdag szérumokat kúraszerűen kell alkalmazni: naponta, a szokásos krémezés előtt.
 4. Kezdd a napot váltózuhannyal! A reggeli tusolást hideg-meleg vizes váltózuhanyzással fejezd be. Ez azonnal felfrissít, fokozza a bőr vérkeringését, és feszesítő hatású.
 5. Járj emelt fővel! Talán furcsa, de a fejtartás is befolyásolja a nyak szépségét. Ügyelj rá, hogy testtartásod mindig egyenes legyen, fejed ne hajtsd le! A büszke fejtartástól a nyakad bőre később ráncosodik.
szerző: M. Kovács Szilvia
Szépség 2023. JÚLIUS 3 tuti tipp fáradt bőr ellen
Ideje, hogy arcbőröd is felébredjen a téli álomból. Néhány természetes trükkel segítünk, hogy elégedett legyél magaddal.
Szépség 2023. MÁRCIUS A bőr három ismeretlen ellensége
Nemcsak a dohányzás és a napfény árt a bőrnek, hanem a krémek is tartalmazhatnak károsító anyagokat.
Szépség 2023. FEBRUÁR Avokádó, a zöld szépségbomba
Gondoltad volna? Eltünteti a ráncokat, puhává teszi a sarkat és szuperül táplálja a bőrt.
éppen olvassák
01
Szépség 2024. MÁRCIUS Nézz ki 10 évvel fiatalabbnak! 7 egyszerű trükk
Szeretnéd felvenni a harcot a múló idővel? Fogadd meg egyszerű, de hatékony tanácsainkat!
02
Szépség 2024. FEBRUÁR Lépj be az illatok birodalmába!
Ha kell, frissítenek, ha kell, megnyugtatnak. Az illatok számos mindennapos problémára nyújtanak megoldást.
03
Szépség 2024. FEBRUÁR Így ápold a cipőidet, hogy sokáig szépek maradjanak!
A most következő jól bevált trükkök segítségével cipőid úgy fognak kinézni, mintha aznap vetted volna őket!
Menu