Szabadidő

Így tedd újra izgalmassá a párkapcsolatodat!
Ha a romantika már kevésbé van jelen a kapcsolatotokban, akkor a nyár tökéletes alkalom arra, hogy feléleszd.

Gyakran a párok annyira beleszoknak az együttélés monoton mindennapjaiba, hogy a romantika egyszerűen elhalványul, egy idő után pedig teljesen eltűnik a kapcsolatból. Ilyenkor úgy érezhetjük, hogy szinte lehetetlen visszacsempészni a régi szenvedélyt. Párkapcsolati szakértők szerint azonban még ilyenkor sem késő, bizonyos módszerekkel megmenthető a házasság. A nyár számtalan jobbnál-jobb programlehetőséget kínál. A most következő randevúötletek például nem csupán szórakoztatók, de költséghatékonyak is!

Legyél turista a saját városodban!

Szakértők évek óta hangsúlyozzák a randevúzás és a közös programok fontosságát a régóta tartó házasságokban. A párkapcsolatok egyik legjobb eseménye, amikor új, izgalmasak helyeket fedezünk fel együtt, miközben közös élményekre, emlékekre tehetünk szert. Ehhez szükségtelen távoli helyekre, egzotikus szigetekre utaznunk, hiszen valószínűleg számtalan gyönyörű hely létezik Magyarországon, vagy éppen Budapesten is, melyeket korábban még nem volt alkalmunk meglátogatni.

Üljetek biciklire, és fedezzétek fel a közeli parkot, vagy keressétek fel Budapest népszerű bárjainak egyikét. A mai okostelefonokon számtalan olyan applikáció létezik, amelyek segíthetnek kiválasztani az érdeklődéseteknek és lakóhelyeteknek megfelelő randevúhelyszínt.

A játék ereje

Ebben a komoly, felelősségteljes felnőttvilágban teendőink közepette hajlamosak vagyunk elfeledkezni a játék fontosságáról! Azt gondoljuk, hogy a játék a „mi korunkban” már nem helyénvaló, komolytalan időpocsékolás temérdek teendőnk mellett. Pedig kutatások szerint a játék elengedhetetlen a jó közérzethez, a kreativitáshoz és az egészséghez. Nem számít, hogy teniszről, vagy éppen társasjátékról van-e szó, az egészséges mértékű versengés, illetve verseny különösen jó hatással lehet a kapcsolatra. A játéktól megemelkedik a boldogsághormonnak is nevezett dopamin szintje a szervezetünkben. A közös hobbi nagyszerű összetartó erő lehet, emellett a különböző társasjátékok agytornának és kikapcsolódásnak is tökéletesek.

Irány a parkett!

Érdemes beiktatnotok a táncot a mindennapjaitokba is. Tudományos kutatások bizonyították, hogy az összehangolt mozgás segít mentálisan is szorosabb kapcsolatot kialakítani. A tánctanár Aime Cox szerint a tánc hozzájárul, hogy újra felfedezzük magunkban a nőt, illetve a férfit, és segítségével fizikailag is közelebb kerülhetünk egymáshoz, ami elengedhetetlen a jó szexhez. A bőr az egyik legnagyobb kiterjedésű érzékszervünk, a fizikai érintés pedig fontos emberi szükséglet. Mielőtt észbe kapnánk, az apró érintések ismét mély érzelmi kapcsolatot alakítanak ki köztünk.

Amennyiben tehát lehetőségeitek engedik, járjatok táncórákra, és vegyetek részt minél több olyan zenés-táncos eseményen, amelyen bemutathatjátok a tanultakat. Próbáljátok ki az olyan érzéki táncokat, mint a salsa, a tangó, illetve a rumba, vagy kerüljetek közelebb párotokhoz a keringő lágy, elegáns mozdulatain keresztül!

Ismerkedjetek!

Az első találkozás emlékét egy idő után elhalványíthatják olyan jelentős mérföldkövek, mint az esküvő napja, az első gyermek születése, esetleg a 10. vagy akár a 30. házassági évforduló. Érdemes azonban időt szakítani arra, hogy újra átéljük a kapcsolat kezdeti pillanatait, így ugyanis feléleszthetjük azokat az érzéseket, amelyek akkoriban kerítettek hatalmukba minket. Ha régóta vagytok együtt, még nem jelenti azt, hogy mindent tudtok a másikról. Szánjatok minél több időt a beszélgetésre, hogy jobban megértsétek egymást, vagy próbáljátok ki az interneten is fellelhető számtalan kapcsolatépítő társasjáték egyikét.

Vár a természet!

A megszokott edzőtermi látogatások egy idő után unalmassá válhatnak, főleg ilyenkor, nyáron, amikor legtöbben a szabadba és a természetbe vágyunk. A túrázás nagyszerű alternatíva lehet, ha kipróbálnánk egy izgalmasabb mozgásformát, esetleg szeretnénk a nyaralást aktívan tölteni. Ha valami kevésbé fárasztó programra vágytok, irány a park, vagy az erdő, és rendezzetek egy romantikus hangulatú pikniket! Készítsetek könnyű, nyári finomságokat, mellé pedig néhány hűsítő koktélt. Ha kettesben mentek, valamilyen nyugodt helyet ajánlunk, ahol nincsenek tömegek: remek választás például a Velencei-tó, vagy a Gellérthegy, de Budán a Sas-hegyen is sok szép rész akad. Játszhattok szójátékokat, szóláncot, vagy csak egyszerűen használjátok ki a hétköznap ritkábban adódó időt egy kis felhőtlen beszélgetésre. Egyetlen szabály van, amit minden körülmények között jó, ha betartotok: a mobil maradjon a táska mélyén! A természetben egymás mellett fekve az internetezés garantáltan nem fogja kikapcsolni az agyatokat.

szerző: F. Kalmár Teodóra
Szépség 2023. MÁRCIUS Szerelmi vágykeltő a paradicsomból
Az érzéki illatú, édenkerti fűszer, a vanília erotikussá varázsolja a parfümöket és varázslatos erőt kölcsönöz a kozmetikumoknak.
Szabadidő 2020. AUGUSZTUS 5 jel, hogy válságban van a kapcsolatod
Ismerd fel időben a következő figyelmeztető jeleket, melyek azt mutathatják, hogy rossz irányba halad a kapcsolatod! 
Egészség 2019. ÁPRILIS 6 érv a rendszeres szex mellett
A szex nemcsak kellemes, de egészségünknek is jót tesz – ez ma már tudományos tény. De miért is?
éppen olvassák
01
Szabadidő 2024. ÁPRILIS Szuper tippek a tavaszi nagytakarításhoz
Valamit valamiért – tartja a mondás. Ha itt a mesés tavasz, eljön a nagytakarítás ideje.
02
Szabadidő 2024. ÁPRILIS Ismét Magyarországra jön Bryan Adams
Ha valamelyik dalát játssza a rádió, azonnal felismerjük jellegzetes rekedt, erőteljes hangját. Ha rockos számot énekel, ha lírai hangvételű dalt.
03
Szabadidő 2024. ÁPRILIS Így mentsd meg a húsvéti maradékot!
4 tipp a maradék sonka és tojás új formába öntésére, hogy ne maradékként, hanem ínyencfalatként gondolj a húsvéti romokra.
Menu