Szépség

A fürdőruha választás 5 alapszabálya
Mindegy, hogy tengerpartra, a Balatonra vagy egy bányatóra indulsz, a kérdés örök: mit vegyél fel a strandoláshoz?

Egyszínű vagy mintás, úszódressz vagy bikini, szexis vagy sportos, drága vagy olcsó? Minden nyár elején lelkesen vetjük bele magunkat a fürdőruha-vadászatba. A választék szédítő, és biztos lehetsz benne, hogy te is megtalálod az igazit, ha szem előtt tartod a következő tanácsokat.

1. Vegyél újat!

Úgy gondolod, hogy ötven felett egy nő már ne divatozzon a strandon, és jó lesz a tavalyi (vagy a három évvel ezelőtti) fürdőruha is? Felejtsd el! Még akkor is érdemes körülnézned a boltokban, ha „csak” egy gyógyvizes kezelésre szól a beutalód, hiszen ki tudja, ki jön majd szembe a kezelő folyosóján…

2. Bátorság!

Bár valószínűleg sokan nagyanyáink térdtől nyakig takaró modelljei közül választanának, sokkal jobb, ha bátrabb vagy! Ez persze nem azt jelenti, hogy túl merész, mindent megmutató modell választására szeretnénk rávenni, de bizony érdemes egy-egy kacérabb fürdőruhát is felpróbálnod! Ha komfortosan érzed magad benne, ma már korra való tekintet nélkül választhatsz kétrészeseket. Egyedül a cérnapántos bikiniket kerüld el – ezek ugyanis könnyen közönségesnek hatnak!

3. Alkathoz válassz fazont!

Hogy valaki egy- vagy kétrészes modellt választ-e, nagyban függ attól, mely testrészeire büszke, s mit takarna el feltétlenül. Bár az egyszínű fürdődressz csábító lehet, eláruljuk: ez sem áll jól mindenkinek! Ha fiús, homokóra- vagy háromszög-alkatod van, valószínűleg jobban jársz egy jól megválasztott kétrészessel. Ha inkább az alma- vagy a körtetípusba tartozol, akkor is csak az esetben mondj le a bikinis napozásról, ha rejteni szeretnéd az esetleges zsírpárnácskákat a derekad körül.

4. Vállald a vidám színeket!

Az idén minden ruhadarab nagyon színes, miért ne lennének azok a fürdőruhák is? A szín megválasztásakor ne feledd, hogy a sötét foltok kicsinyítenek, a világosak pedig nagyítanak. Ezért, ha az egyrészes fürdőruhával a túlsúlyodat szeretnéd leplezni, ne egyszínűt válassz, hanem olyat, amelynek a közepe világos, az oldala pedig sötétebb anyagból készült! A dekoltázs hangsúlyozásához élénk mellrészt választhatsz, de a keresztcsíkok is segítenek az optikai mellszépítésben.

5. Igényesen az anyagokkal!

Nem mindegy, mire használod a frissen beszerzett ruhadarabot. Ha valóban csak gyógyvizes kúrára mész, kisebb terhelésnek teszed ki a szövetet, mintha a Balaton partján napoznál. Ezért érdemes a kicsit drágább, de szívósabb anyagból készült változatokat megvásárolni. Fürdőruhád élettartamát az is növeli, ha esténként kiöblíted, így megszabadul a napközben belé ragadt tengeri sótól, homoktól és egyéb szennyeződésektől.

szerző: M. Kovács Szilvia
Szabadidő 2023. JÚLIUS Nyári finomságok percek alatt
Isteni szezonális gyümölcsök, amelyekből negyedóra alatt akár leves vagy sütemény is készíthető. Íme, néhány remek tipp!
Szépség 2022. JÚNIUS A világ leghíresebb ruhadarabja
“Bárcsak én találtam volna fel a farmert. Van benne kifejezőképesség, szerénység, szexepil, egyszerűség – minden, ami remélem a saját ruháimban is megvan” – fogalmazott a híres divattervező, Yves Saint Laurent.
Szépség 2021. MÁRCIUS Karcsúsító tippek alkatod szerint
Úgy érzed, egyetlen ruha sem áll jól? Segítünk alakod besorolni, s azt is eláruljuk, milyen trükkökkel öltözhetsz igazán csinosan, nőiesen.
éppen olvassák
01
Szépség 2024. MÁRCIUS Nézz ki 10 évvel fiatalabbnak! 7 egyszerű trükk
Szeretnéd felvenni a harcot a múló idővel? Fogadd meg egyszerű, de hatékony tanácsainkat!
02
Szépség 2024. FEBRUÁR Lépj be az illatok birodalmába!
Ha kell, frissítenek, ha kell, megnyugtatnak. Az illatok számos mindennapos problémára nyújtanak megoldást.
03
Szépség 2024. FEBRUÁR Így ápold a cipőidet, hogy sokáig szépek maradjanak!
A most következő jól bevált trükkök segítségével cipőid úgy fognak kinézni, mintha aznap vetted volna őket!
Menu