Egészség

Megvannak a Richter Anna Díj döntősei!
A magyar gyógyszercég által alapított díj célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatosság fontosságára, és az egészségügy és oktatás dolgozóit újszerű ötletek megvalósítására inspirálja. Még lehet szavazni az idei közönségdíjasra! (x)

Az első évad népszerűségét látva a Richter számára nem volt kérdés, hogy újra meghirdeti egyedülálló pályázatát. A díjra idén is több száz projektet neveztek az oktatás, az egészségügy és a gyógyszerészet területén fejleszteni vágyó lelkes csapatok. Az öt díjazott szakmai támogatást és összesen 20 millió forintot nyerhet el elképzelései megvalósításához.

A meghirdetett négy kategória győzteseit a zsűri választja ki, de március 8-ig
a Richter Anna Díj weboldalán elindult szavazással az ötödik díj, a közönségdíj sorsa a voksolók kezében van.

Hiánypótló kezdeményezés

A Richter számára fontos a hazai szaktudás, a magyar munkaerő itthon tartása. Az egészségügy és oktatás dolgozóinak elismerésére alapított díj ennek szimbolikus kifejezése. A díj célja ugyanakkor nem csak az elismerés, hanem az új ötletek megvalósításának ösztönzése.

A döntőbe jutott pályaművek mindegyikéről elmondható, hogy nélkülözhetetlen területekről érkeztek, és bármelyikük lesz az öt kiválasztott egyike, a projekt megvalósítása nem csupán az adott közösség, de rajtuk túlmutatóan az egész társadalom, mindannyiunk javát szolgálja. A pedagógus, az orvos, az egészségügyi dolgozó, a gyógyszerész kategória egy-egy díjazottját a zsűri tagjai választják ki.

Idén sem lesz könnyű dolga a zsűrinek! Nagy a felelősségük, hiszen döntésük alapján dől el, hogy a Richter anyagi és szakmai segítségével melyik pályázatban megfogalmazott elképzelések valósulhatnak meg. A támogatás, ahogy azt korábban az első évad díjazottjai kiemelték nem csak hitet adhat és hozzájárulhat egy-egy fontos álom megvalósításához, hanem új távlatokat nyithat meg a nyertesek számára.

A zsűri tagjai: Kertész Éva a 21 Nő az egészségügyért alapítvány ügyvezetője, Szily Nóra pszichológus, újságíró, Beke Zsuzsa a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Rúzsa Magdi Máté Péter-díjas énekesnő, Dr. Barna István belgyógyász, egyetemi docens, a MÁESZ Szakmai Bizottságának elnöke.

Március 19-én ünnepélyes gála keretében derül fény a boldog döntősök kilétére, és velük együtt örülhetünk annak, hogy a Richternek köszönhetően mindenki életére ható fantasztikus innovatív ötletek valósulnak meg.

Szavazz március 8-ig, hogy melyik pályázat legyen az idei év közönségdíjasa!

www.richterannadij.hu

szerző: Ötvenentúl.hu
éppen olvassák
01
Egészség 2022. JANUÁR Az emésztési zavarok lelki háttere
Az emésztőrendszer munkája igen összetett folyamat, amely teljes egyensúlyt igényel. Tudtad, hogy működését lelkiállapotod is felboríthatja?
02
Egészség 2022. JANUÁR Milyen a nárcisztikus ember?
A nárcisztikus személyiségzavar létező rendellenesség, az ebben szenvedő gyakran súlyos fenyegetést jelent a környezetében élők számára. Ismerd fel időben és kerüld el ezeket az embereket messzire!
03
Egészség 2022. JANUÁR 10 érdekesség az emberi testről
Benne élünk, mégis alig tudunk róla valamit. Az emberi test működése legtöbbünk számára rejtély.
Menu