Egészség

Megvannak a Richter Anna Díj döntősei!
A magyar gyógyszercég által alapított díj célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatosság fontosságára, és az egészségügy és oktatás dolgozóit újszerű ötletek megvalósítására inspirálja. Még lehet szavazni az idei közönségdíjasra! (x)

Az első évad népszerűségét látva a Richter számára nem volt kérdés, hogy újra meghirdeti egyedülálló pályázatát. A díjra idén is több száz projektet neveztek az oktatás, az egészségügy és a gyógyszerészet területén fejleszteni vágyó lelkes csapatok. Az öt díjazott szakmai támogatást és összesen 20 millió forintot nyerhet el elképzelései megvalósításához.

A meghirdetett négy kategória győzteseit a zsűri választja ki, de március 8-ig
a Richter Anna Díj weboldalán elindult szavazással az ötödik díj, a közönségdíj sorsa a voksolók kezében van.

Hiánypótló kezdeményezés

A Richter számára fontos a hazai szaktudás, a magyar munkaerő itthon tartása. Az egészségügy és oktatás dolgozóinak elismerésére alapított díj ennek szimbolikus kifejezése. A díj célja ugyanakkor nem csak az elismerés, hanem az új ötletek megvalósításának ösztönzése.

A döntőbe jutott pályaművek mindegyikéről elmondható, hogy nélkülözhetetlen területekről érkeztek, és bármelyikük lesz az öt kiválasztott egyike, a projekt megvalósítása nem csupán az adott közösség, de rajtuk túlmutatóan az egész társadalom, mindannyiunk javát szolgálja. A pedagógus, az orvos, az egészségügyi dolgozó, a gyógyszerész kategória egy-egy díjazottját a zsűri tagjai választják ki.

Idén sem lesz könnyű dolga a zsűrinek! Nagy a felelősségük, hiszen döntésük alapján dől el, hogy a Richter anyagi és szakmai segítségével melyik pályázatban megfogalmazott elképzelések valósulhatnak meg. A támogatás, ahogy azt korábban az első évad díjazottjai kiemelték nem csak hitet adhat és hozzájárulhat egy-egy fontos álom megvalósításához, hanem új távlatokat nyithat meg a nyertesek számára.

A zsűri tagjai: Kertész Éva a 21 Nő az egészségügyért alapítvány ügyvezetője, Szily Nóra pszichológus, újságíró, Beke Zsuzsa a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Rúzsa Magdi Máté Péter-díjas énekesnő, Dr. Barna István belgyógyász, egyetemi docens, a MÁESZ Szakmai Bizottságának elnöke.

Március 19-én ünnepélyes gála keretében derül fény a boldog döntősök kilétére, és velük együtt örülhetünk annak, hogy a Richternek köszönhetően mindenki életére ható fantasztikus innovatív ötletek valósulnak meg.

Szavazz március 8-ig, hogy melyik pályázat legyen az idei év közönségdíjasa!

www.richterannadij.hu

szerző: Ötvenentúl.hu
éppen olvassák
01
Egészség 2020. JÚLIUS 5 hihetetlen tévhit a férfiasságról
Az idők során sok olyan hiedelem terjedt el a férfiassággal kapcsolatban, amely manapság már alig vagy egyáltalán nem állja meg a helyét. Most megtudhatod, melyek ezek!
02
Egészség 2020. JÚNIUS Létezik a belső hang?
Sokszor minden látható ok nélkül megsejtünk valamit, és sejtésünk igazolódik. Belső hang, intuíció, sejtés vagy racionálisan magyarázható agytevékenység?
03
Egészség 2020. JÚNIUS Mit érez, akibe belecsap a villám?
Talán nem is gondolnád, de Magyarországon évente 20-40 ember szenved el villámcsapást. Most éppen a villámszezon közepén járunk.
Menu