Szabadidő

Együtt élni, sőt táncolni az inkontinenciával
„Jól érzem magam a bőrömben, talán azért is, mert mindig is a harmóniát keresem mindenben. Nekem erről szól a tánc, és ebben az inkontinencia sem akadályozhat meg!” – ismerd meg Kamilla történetét! (x)

55 éves vagyok, de ahogy mostanában mondani szokták, a kor csak egy szám, és valóban, nem is érzem magam annyinak. A munkám miatt elég jó emberismerő vagyok, szóval meg tudom mondani, hogy mikor akarnak nekem hízelegni, és állítom, tényleg őszintén kerekedik el azok szeme, akiknek elárulom, hány éves vagyok. Jól érzem magam a bőrömben, talán azért is, mert mindig is a harmóniát keresem mindenben. Nekem erről szól a tánc – amit tanítok is –, a kertészkedés, a természet szépségének, változatosságának megélése. Sokat sétálok, ősszel egyszerűen nem bírom ki, hogy ne vigyek haza egy-egy rozsdásodó falevelet vagy gesztenyét. Remélem, nem hangzik érzelgősen, de boldog vagyok, szeretem a világot és benne a magam kis részét. Ehhez képest hidegzuhanyként ért, amikor két éve olyasmi történt velem, ami miatt megkérdőjeleztem a nőiességemet.

Velem ilyen? Soha!

Azon a bizonyos novemberi napon azt vettem észre, hogy vizeletcseppek vannak a fehérneműmben. Először nem is igazán értettem, hogy mi történik velem, azt hittem, hogy csak egyszeri baleset. Az a szó, hogy inkontinencia idegenül csengett, és egészen biztos voltam benne, hogy csak másokkal fordulhat elő, velem, aki alapvetően egészséges vagyok, soha. Továbbra is végeztem a munkámat, tanítottam a salsát és a rumbát, de a kisördögöt már nem tudtam elhessegetni, bizony ott ült a vállamon, és nem engedte, hogy teljesen felszabadult legyek. „Nézd csak meg a bugyidat…” – súgta, és sajnos igaza volt. Annak idején az egyik tanáromnak volt egy elhíresült mondata: „adjatok egy problémát, és 48 óra alatt megoldom.” Ez jutott eszembe, amikor elkezdtem utána olvasni a dolgoknak az interneten. Kiderült, hogy az akaratlan vizeletvesztés távolról sem olyan ritka, mint hinnénk, másrészt egyáltalán nem a világvége. Együtt lehet vele élni úgy, hogy az életminőség gyakorlatilag nem változik.

Számomra a megoldást – ez elég gyorsan kiderült – a TENA Lady Pants jelentette, illetve jelenti immár két éve. Ez egy elegáns alsónemű, magasított derékrésszel, amit mikrorugalmas anyagból készítenek, és gyakorlatilag úgy viselhető, mint egy hagyományos fehérnemű. De ami ennél fontosabb, hogy van egy nedvszívó magja, ami a másodperc töredéke alatt magába zárja a közepes mennyiségű folyadékot. Számomra ez azért fontos, mert az elszigetelt vizelet innentől kezdve nem irritálja a bőrt, nincs kellemetlen szaga, nem tud távozni. Olyan, mint egy jó minőségű, puha tapintású alsónemű, ami követi a testem vonalát, nem csúszik el. Diszkrét és megbízható.

A jelszó: magabiztosság

Amikor elkezdtem használni, voltak kétségeim; vajon látják-e rajtam a többiek, érzik-e, hogy milyen alsó van rajtam? Nem szó szerint, de mégis…Tánctanárként egy sor embert „megforgatok” egy nap alatt, szóval nem mindegy, hogy ki mit érez. Őszintén? Senki semmit nem vett észre. Néhány nap után rájöttem, hogy a kétségeket a bal vállamon ülő kisördög súgja, de butaságokat beszél. Mégis mit éreznének rajtam? A TENA Lady Pants – a kezdetektől ezt használom, nem váltottam, nem volt miért – biztosan a helyén marad, emellett pedig tökéletesen kényelmes és biztonságos.

Következő cikk

Víz, sok víz

Aktív vagyok, és mindent megteszek, hogy az is maradjak. Szerencsés alkatom van, de az egészség hozzáállás kérdése is, aminek része a sok folyadék bevitele. A kiszáradás megelőzéséhez legalább napi hat pohár víz elfogyasztása mindenkinek ajánlott. Ezt én bőven túlteljesítem, és azt kell mondjam, hogy a kezdeti szkepticizmusom elmúlt: a TENA Lady Pants teszi a dolgát. Igen, talán ez a legjobb az egészben: ott van, csöndben, gyorsan és észrevétlenül ellátja a feladatát, hogy én végezhessem a magamét. Így az lehetek, aki mindig is voltam, aki miatt táncórára járnak, aki imádja az angol mintakertekre cseppet sem hasonlító kis veteményesét, és aki mindig új túraútvonalat fedez fel. Apropó túra: Amióta a TENA Lady Pantset hordom, még egyszer sem kellett miattam extra pihenőt tartanunk. Az élet apró örömei. Ezek a kis dolgok is kellenek ahhoz, hogy magabiztosan tudjak mosolyogni és teljes értékű nőnek érezzem magam.  

(x) A cikk megjelenését az Essity Hungary Kft. támogatta.

szerző: Ötvenentúl.hu
Pénzügyek 2023. OKTÓBER A katedrán is magabiztosan
„Tudom, hogy nem vagyok már fiatal, de a katedrán állva fontos a magabiztosság. A diákjaim nem vehetik észre, hogy egy ideje inkontinenciával élek.” – ismerd meg Klára történetét! (x)
Szabadidő 2023. OKTÓBER Nem mondok le a színházról!
„Szenvedélyesen szeretem a színházat. El sem tudom elképzelni az életemet anélkül, hogy havonta legalább kétszer ne nézzek meg egy-egy előadást. De mit kezdjek az inkontinenciámmal?” – ismerd meg Zsuzsanna történetét! (x)
Egészség 2023. OKTÓBER 10+1 tévhiteloszlató tény az inkontinenciáról
Sokszor tévesen azt gondoljuk, hogy a vizelettartási zavarok csak az idősebb korosztályt érintik, és azoknak a problémái, akik már koruknál fogva magatehetetlenek, vagy más betegségektől szenvednek. Pedig ez egyáltalán nem így van! (x)
éppen olvassák
01
Szabadidő 2024. MÁJUS Rózsákkal ébredek, rózsákkal álmodom
Boldog életem van. Tudom, manapság ezt nem divat csak úgy kijelenteni, de az én világom valóban kerek. És virágokkal van tele. (x)
02
Szabadidő 2024. MÁJUS A szerelem hálójában
Elmagányosodó világunkban egyre többen keresik a szerelmet is a világhálón: vajon meg lehet-e találni az igazit egy online társkereső oldalon?
03
Szabadidő 2024. MÁJUS A legfinomabb tavaszi leves: a minestrone
Ez a könnyű, de sűrű, forró és laktató leves teljes, ám egyáltalán nem hízlaló vacsora lehet, ami csupa-csupa tavasz.
Menu