Szabadidő

Egy lenyűgöző nyüzzzsgő show
Visszatér Budapestre a kortárs cirkuszművészet leghíresebb társulata, amely újradefiniálja az emberi teljesítőképesség határait!

Újra turnézik a világ legnagyobb, egyedülálló újcirkusza, a kanadai székhelyű Cirque du Soleil, hogy látványos, energikus, egyben humoros produkcióival elkápráztassa nézőit. Akrobatikus mutatványokból, táncokból, mozgásművészeti elemekből álló, életteli show-iban kiváló zenei aláfestéssel, szemkápráztató megvilágítással mesél el történeteket.

Nagyszerűsége abban áll, hogy egyszerre minden korosztályhoz szól, s színpompás előadásaik során a nézők figyelmét minden pillanatban képes lekötni a hatalmas teljesítményt nyújtó szereplőgárda. Akik között van artista és akrobata, légtornász és zsonglőr, táncos és mozgásművész – de komikusok sem maradhatnak ki a sorból. Alkalmanként magyar előadóval is büszkélkedhet a csapat.

Szinte teljesen megújult OVO címet viselő műsoruk (az OVO a portugál nyelvben tojást jelent). Első premierje még 2009 tavaszán volt, de a mostani felújítás során szinte rá sem lehet ismerni a korábbi változatra. Az alapkoncepció viszont változatlan: egyedi személyiséget kölcsönözve a rovaroknak, bemutatja az apró állatok világát, hangsúlyozva a biológiai sokféleség nagyszerűségét, szépségét, annak minden rezdülésével. Az új előadásban három új karakter is bekerült kolóniába. Legnagyobb képzeletünket is felülmúlja a színpadon megelevenedő élet: a hálójukból kitekeredő hipnotikus pókoktól trambulinokról ugráló hatalmas tücskökig tárul fel előttünk egy elképzelt világ. A gyermekeket és a gyermeki érzületű felnőtteket egyaránt elbűvöli a már-már kaotikusnak tűnő állatsereglet.

A tizennégy évvel ezelőtti montreali bemutatót követően az eredeti darabot 30 ország 160 városában több mint 7 millió ember látta. E mostani színes előadásra 25 országból toborzódott a 100 társulati tag, akik közül 52-en artisták.

A Cirque du Soleil (magyarul A Nap Cirkusza) újcirkuszi társulatot 1984-ben, csaknem negyven esztendeje alapította Kanadában két utcai előadóművész. Később csatlakozott hozzájuk egy cirkuszművész, de állatszámok híján a kortárs cirkusz irányába indultak el. A sikeres produkciók és turnék lehetővé tették, hogy bővüljön a társulat, és mind látványosabbá és lélegzetelállítóbbá váljanak az újabb és újabb előadások. Idővel a csapat több részre oszlott, kialakultak az utazó és az állandó helyszínen – például Las Vegasban – fellépő társulatok. Később tulajdonoscserék, befektetői csoportok megjelenése és komoly invesztálások tették egyre nagyobbá a Cirque du Soleilt, melynek aztán meg kellett küzdenie mind a 2008/09-es válsággal, mind a koronavírus-járvány okozta fellépési akadályokkal. Ám a vállalkozás mindig talpra tudott állni.

A magyar közönség előtt sem ismeretlen a társulat, hiszen már számos előadásával járt Magyarországon. Először 2007 őszén, a Delirium című produkcióval, majd 2008-ban és 2010-ben a Saltimbancóval. 2012 tavaszán az Alegríát mutatta be, egy évvel később a Michael Jackson: The Immortal World Tour is elérte hazánkat. 2015-ben eljöttek a Quidammal, 2017-ben pedig a Varekai című műsorukkal is. 

Az OVO Budapesten az MVM Dome-ban öt alkalommal lesz látható 2024. február 8-tól február 11-ig. Csütörtöktől szombatig este fél 8-kor kezdődnek az előadások, de szombaton délután fél 4-kor is lesz egy fellépés, az utolsó időpont pedig vasárnap 11:30 óra lesz. Hogy milyen is ez a látványvilág, arról az alábbi videórészletből meggyőződhetünk.

Jegyek már elérhetők a szervező Live Nation weboldalán.

szerző: Ötvenentúl.hu
Szabadidő 2023. NOVEMBER Rod Stewart: „A legnagyobb slágereimet viszem!”
A legendás brit énekes a budapesti MVM Dome-ban lép fel 2024. június 22-én.
Pénzügyek 2022. MÁRCIUS Hihetetlen: az arany a csillagokból származik
Mindig is titokzatosság lengte körül, hogyan keletkezett az arany a világegyetem kialakulása során, és most megvan a válasz!
Szabadidő 2021. OKTÓBER Az álmok varázslatos világa
Az álmok évezredek óta foglalkoztatják az emberiséget. Érdekességek az álmoskönyvek, a pszichoanalízis és az álomfejtés világából.
éppen olvassák
01
Szabadidő 2023. DECEMBER 4 lenyűgöző irodalmi kávéház Európában
Különleges kávéházak, ahol a friss kávéillat mellé patinás múlt jár.
02
Szabadidő 2023. DECEMBER 5 olcsó tipp az adventi előkészülethez
Bármennyire hihetetlen is, hamarosan itt a karácsony – ma van advent első vasárnapja.
03
Szabadidő 2023. NOVEMBER Apró trükkök tésztafőzéshez
Nem a tészta, hanem a nagy mennyiségű tészta az egészségtelen. Ismerkedj meg egy egyszerű, ám kihagyhatatlan étellel.
Menu