Szabadidő

Egy lenyűgöző nyüzzzsgő show
Visszatér Budapestre a kortárs cirkuszművészet leghíresebb társulata, amely újradefiniálja az emberi teljesítőképesség határait!

Újra turnézik a világ legnagyobb, egyedülálló újcirkusza, a kanadai székhelyű Cirque du Soleil, hogy látványos, energikus, egyben humoros produkcióival elkápráztassa nézőit. Akrobatikus mutatványokból, táncokból, mozgásművészeti elemekből álló, életteli show-iban kiváló zenei aláfestéssel, szemkápráztató megvilágítással mesél el történeteket.

Nagyszerűsége abban áll, hogy egyszerre minden korosztályhoz szól, s színpompás előadásaik során a nézők figyelmét minden pillanatban képes lekötni a hatalmas teljesítményt nyújtó szereplőgárda. Akik között van artista és akrobata, légtornász és zsonglőr, táncos és mozgásművész – de komikusok sem maradhatnak ki a sorból. Alkalmanként magyar előadóval is büszkélkedhet a csapat.

Szinte teljesen megújult OVO címet viselő műsoruk (az OVO a portugál nyelvben tojást jelent). Első premierje még 2009 tavaszán volt, de a mostani felújítás során szinte rá sem lehet ismerni a korábbi változatra. Az alapkoncepció viszont változatlan: egyedi személyiséget kölcsönözve a rovaroknak, bemutatja az apró állatok világát, hangsúlyozva a biológiai sokféleség nagyszerűségét, szépségét, annak minden rezdülésével. Az új előadásban három új karakter is bekerült kolóniába. Legnagyobb képzeletünket is felülmúlja a színpadon megelevenedő élet: a hálójukból kitekeredő hipnotikus pókoktól trambulinokról ugráló hatalmas tücskökig tárul fel előttünk egy elképzelt világ. A gyermekeket és a gyermeki érzületű felnőtteket egyaránt elbűvöli a már-már kaotikusnak tűnő állatsereglet.

A tizennégy évvel ezelőtti montreali bemutatót követően az eredeti darabot 30 ország 160 városában több mint 7 millió ember látta. E mostani színes előadásra 25 országból toborzódott a 100 társulati tag, akik közül 52-en artisták.

A Cirque du Soleil (magyarul A Nap Cirkusza) újcirkuszi társulatot 1984-ben, csaknem negyven esztendeje alapította Kanadában két utcai előadóművész. Később csatlakozott hozzájuk egy cirkuszművész, de állatszámok híján a kortárs cirkusz irányába indultak el. A sikeres produkciók és turnék lehetővé tették, hogy bővüljön a társulat, és mind látványosabbá és lélegzetelállítóbbá váljanak az újabb és újabb előadások. Idővel a csapat több részre oszlott, kialakultak az utazó és az állandó helyszínen – például Las Vegasban – fellépő társulatok. Később tulajdonoscserék, befektetői csoportok megjelenése és komoly invesztálások tették egyre nagyobbá a Cirque du Soleilt, melynek aztán meg kellett küzdenie mind a 2008/09-es válsággal, mind a koronavírus-járvány okozta fellépési akadályokkal. Ám a vállalkozás mindig talpra tudott állni.

A magyar közönség előtt sem ismeretlen a társulat, hiszen már számos előadásával járt Magyarországon. Először 2007 őszén, a Delirium című produkcióval, majd 2008-ban és 2010-ben a Saltimbancóval. 2012 tavaszán az Alegríát mutatta be, egy évvel később a Michael Jackson: The Immortal World Tour is elérte hazánkat. 2015-ben eljöttek a Quidammal, 2017-ben pedig a Varekai című műsorukkal is. 

Az OVO Budapesten az MVM Dome-ban öt alkalommal lesz látható 2024. február 8-tól február 11-ig. Csütörtöktől szombatig este fél 8-kor kezdődnek az előadások, de szombaton délután fél 4-kor is lesz egy fellépés, az utolsó időpont pedig vasárnap 11:30 óra lesz. Hogy milyen is ez a látványvilág, arról az alábbi videórészletből meggyőződhetünk.

Jegyek már elérhetők a szervező Live Nation weboldalán.

szerző: Ötvenentúl.hu
Szabadidő 2024. JÚLIUS Az álmok varázslatos világa
Az álmok évezredek óta foglalkoztatják az emberiséget. Érdekességek az álmoskönyvek, a pszichoanalízis és az álomfejtés világából.
Szabadidő 2023. NOVEMBER Rod Stewart: „A legnagyobb slágereimet viszem!”
A legendás brit énekes a budapesti MVM Dome-ban lép fel 2024. június 22-én.
Pénzügyek 2022. MÁRCIUS Hihetetlen: az arany a csillagokból származik
Mindig is titokzatosság lengte körül, hogyan keletkezett az arany a világegyetem kialakulása során, és most megvan a válasz!
éppen olvassák
01
Szabadidő 2024. JÚLIUS Mi történt a jószomszédi viszonnyal?
A gangos házakban felnövekvők közül sokaknak meghatározó közösségi élményük ma is, hogy „régebben” jobban figyeltek egymásra a szomszédok, mint manapság.
02
Szabadidő 2024. JÚLIUS Ahol remény és jövő születik
Nyolcszáz gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermek és fiatal érkezett ma egy különleges táborba, ahol élményekkel teli tíz nap vár rájuk.
03
Szabadidő 2024. JÚLIUS Ez Kalifornia!
A nyugati parti arany állam: napsütés, nyüzsgő városok, végtelen tengerpartok, egyedülálló nemzeti parkok és persze Hollywood.
Menu