Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. June 29. Thursday, Pál, Péter   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Hajbaj: óvakodj a súlyos bakiktól!

2017.01.07. | Iván Viktória
Szépséged koronája a frizurád. Jobb elkerülni a legkínosabb malőröket, hogy mindig tökéletes legyen a megjelenésed.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Ahogyan divat- és sminkbakikat is el lehet követni, úgy bizony vannak frizurabakik is. A hajviselet ápoltsága ráadásul rengeteget elárul tulajdonosáról, így aztán nem árt odafigyelni a részletekre.

Ha piszkos a haj

A legrosszabb, ha nem mosol hajat, amikor reggel úgy ítéled, hogy ez még belefér. Ne feledd, hogy órák múlva kilép a még elviselhető kategóriából, és nagyon zsíros lesz.
Tehát a reggeli állapot nem azt tükrözni, ahogy délután kinéznek majd fürtjeid. Arról nem is beszélve, hogy a zsíros haj nem éppen a legjobb illatú. Inkább előbb mosd meg a hajad, mint később.

Ha nincs rá időd, hogy megmosd a hajad, akkor fogd össze. Egy-két magazin ajánlja a száraz sampon használatát, de valószínűleg annak kikefélése a hajból hosszabb időt vesz igénybe, mint maga a mosás. Rövid hajnál se kockáztass, inkább mosd meg.

Papagájpompa

Biztosan te is láttál már olyat, hogy élesen elkülönül két hajszín. Ha meguntad a hajszínedet, akkor kérd fodrász segítségét, aki egységesíti a régi és az új hajszínt. Enélkül egy idő után megjelenik a választóvonal, ahol a régi és az új szín találkozik. A fodrász ezt el tudja tüntetni, így ne otthon kísérletezz.

A lenövés más dolog. Ha gyorsan nő a hajad, akkor nincs mit tenni, mint kivárni a hat hetet. Segíthet, ha az eredeti hajszínedhez legközelebb eső árnyalatot választod. Ennél gyakrabban nem is szabad festetni, mert tönkreteszi a hajszálakat, és a fejbőrnek sem kellemes, ha túl gyakran találkozik agresszív kemikáliákkal.

Arra azonban nagyon oda kell figyelni, hogy ne legyen túl nagy lenövés, mert nem éppen szép látvány. Különösen igaz ez, ha szőkéből festett valaki feketére, a lenövés így hajritkulásnak tűnhet.

Ha nem akarsz túl gyakran látogatást tenni a fodrásznál, akkor válaszd a melírozást, amin nem látszik olyan fokig a lenövés.

Ha nem jársz fodrászhoz

A haj nem magától lesz szép. Ha tudsz, legalább három havonta érdemes egészségügyi vágást kérni a fodrászodtól, így megszabadulhatsz a sprőd hajvégektől, és felfrissítheted a frizurádat. A jó fodrász úgy vág hajat, hogy ennél gyakrabban nincs szükség visszamenni, a hajad megtartja a formáját. Ha az ellenkezőjét tapasztalod, akkor keress másik szakembert.

A legrosszabb, amit tehetsz, ha hanyagolod a kérdést. És ez nem csak a rövid, de a hosszú hajra is vonatkozik. Tévhit ugyanis, hogy a hosszú frizurákon nem látszik, mikor járt utoljára a gazdájuk olló közelében. A haj ilyenkor könnyen lelapul, elveszti a tartását és formáját. Így akkor is érdemes három-négy havonta felkeresni a fodrászt, ha egyébként nem törik a hajszálak vége.

Fontos az időzítés

Fontos események előtt az ember mindent megtesz, hogy jól nézzen ki. Azonban, ahogy a kozmetikust sem szabad egy régen várt parti előtt felkeresni, úgy jó, ha az új frizuraötlettel is vársz a szintén fontos második randevúig. Ha ugyanis nem úgy sikerül, ahogy szeretnéd, nem érzed majd jól magad.

Ilyenkor válaszd az alapos hajszálkényeztetést, hogy a frizurád csillogó legyen, és szárítsd be a már jól bevált módon. Így nem tévedhetsz, és magabiztos leszel.


Hajhullás: mind egy szálig...
Ha hajhullásról van szó, hány szál a sok és mennyi a kevés? És mit tehetsz, hogy megállítsd?  tovább Tovább
3 étel a gyönyörű hajért és...
Szeretnél te is fényes, dús hajat és erős körmöket? Olyan növényeket mutatunk neked, amelyek nemcsak az egészségednek, de a külsődnek is jót tesznek.  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace
Csak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Gyógynövénytár
Képgaléria
Mosolyalbum
Nagyiklub
Tudtad?


hirdetés


hirdetés

hirdetés