Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 27. Thursday, Liliána, Olga   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Feltöltőkártyások figyelmébe!

2017.05.19. | Nádasi Tibor
A legtöbb feltöltőkártyás mobiltelefont gyerekek és idősek használják, előbbiek a szüleiktől, utóbbiak felnőtt gyerekeiktől kapják. Fontos dátum közeleg!
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Aki idén vásárolt feltöltőkártyás mobil előfizetést, annak semmi gondja, mert a telefonszolgáltatója még az előfizetői szerződés megkötése, a szolgáltatás életbe lépése előtt feljegyezte az adatait, ahogy azt az elektronikus hírközlésről szóló törvénynek az előre fizetős SIM-kártyás mobiltelefon-szerződéseket tárgyaló szabályai előírják neki. Nem ilyen egyszerű a helyzetük azoknak az előfizetőknek, akiknek. január 1-jén már meglévő feltöltőkártyás szerződésük volt, mert velük a szolgáltatónak 2017. június 30-ig kell egyeztetnie. Ha ez bármilyen okból nem történik meg, az érintett szerződést a szolgáltatónak meg kell szüntetnie.

Meglévő feltöltőkártyás előfizetés esetén a szolgáltatónak legalább kétszer értesítenie kell az előfizetőt, hogy 2017. július 1-jén az a SIM-kártyás előfizetői szerződése, amelyről nem nyilatkozik, megszűnik. Az viszont az előfizető felelőssége, hogy szolgáltató értesítése után ne felejtse el megadni az adatait az egyeztetéshez. Ehhez nem kell bemenni személyesen a szolgáltatóhoz, ha magyar állampolgár a feltöltőkártyás előfizető, és van magyar személyazonosításra alkalmas hatósági igazolványa (személyi igazolványa, jogosítványa, útlevele). A szolgáltatónak elég, ha telefonon, e-mailben vagy más, általa meghatározott módon megkapja a feltöltőkártyás szerződést aláíró személy hatósági igazolványának adatait, és annak érvényességét ellenőrzi az állami nyilvántartásban. Fontos hatósági figyelmeztetés, hogy semelyik szolgáltató nem veszi fel személyesen az ügyfelekkel a kapcsolatot a lakásukon vagy a munkahelyükön adategyeztetés végett. Minden ilyen személyes megkeresés gyanúra ad okot, valószínűleg rossz szándékú.

A hazai szolgáltatók közül a Magyar Telekomnál a személyes adatok kényelmesen és gyorsan egyeztethetők online, személyesen a Telekom üzletekben nyitvatartási időben, illetve az erre a célra létrehozott +36-80-630-045-ös telefonszámon is mindennap 7 és 22 óra között. A Telenornál is elérhető  online felület, ahol az adategyeztetés akár otthonról is, 0–24 órában elvégezhető. Továbbá a Telenor üzleteiben is intézkedhetnek az ügyfelek nyitvatartási időben. A Vodafone-nál minden információ megtalálható online az adategyeztetésről, lehet adatokat egyeztetni a telefonos ügyfélszolgálaton a Vodafone hálózatából, belföldről díjmentesen hívható 1270-es számon és személyesen a Vodafone üzletekben is.

Az adategyeztetésre egy törvénymódosítás miatt van szükség, amelynek folytán korlátozható, hogy személyek vagy cégek az életszerűnél nagyobb mennyiségű SIM-kártyás előfizetést kössenek, és azokat tovább értékesítsék. Az adategyeztetést évente el kell végezni, de évente csak egyszer. Egy egyéni előfizetőnek mobilszolgáltatónként legfeljebb tíz előre fizetős mobiltelefon SIM-kártyája lehet, egy üzleti előfizetőnek pedig maximum ötven, akinek jelenleg ennél több feltöltős előfizetése van, annak nyilatkoznia kell, hogy melyeket kívánja megtartani, a többi július 1-jén megszűnik. Előre fizetett SIM-kártyát vásárolni, egyenleget feltölteni ugyanazokon az árusítóhelyeken lehet, mint eddig.


Mégis veszélyesek a mobiltelefonok?
Egyes tanulmányok szerint a mobiltelefonok komoly egészségügyi veszélynek teszik ki használóikat. Hogyan maradhatsz biztonságban ebben a drót nélküli világban?  tovább Tovább
Spórolj tízezreket a...
Mennyi pénzt költesz egy hónapban telefonálásra? Nézz szét a piacon, és keress az eddiginél olcsóbb csomagot.  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

telefon mobiltelefon adatokCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Interjú
Képgaléria


hirdetés

Kérdezd a szakértőt
 Szoboszlai Krisztina - vezetési tanácsadó, tréner
Szoboszlai Krisztina
vezetési tanácsadó, tréner

Azok számára, akik vezetőként kevésbé hatékonyak a marketing, a kommunikáció és HR területén, testre szabott megoldásokat találok.

Tisztelt Tóth Jánosné! Sajnos az ötven év felettiek csoportja egyike azon csoportoknak, akik ... TovábbTovább
Tisztelt Krisztina! 54 éves leszek ebben az évben 3éve munkanélküli középfokú könyvelői végzetts... TovábbTovább

hirdetés

hirdetés