Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 23. Sunday, Lenke   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

KGFB 2017: izgalomra semmi ok?

2016.10.28. | Nádasi Tibor
Évről évre kevesebb autóst érint a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások év végi kampánya, de még idén is egymillió autósnak fordul január elsejével a biztosítási éve.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

hirdetés

Csendes évváltásra készül a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások piacán a legtöbb szereplő, de azért lesznek új elemei ennek a novembernek is, vannak változások a korábbi évekhez képest. Mindjárt az első a kampánykezdet időpontja, idén azok a biztosító társaságok, amelyek jövő év január 1-jétől módosítani kívánnak díjaikon, a jogszabályi előírásoknak megfelelően legkésőbb 2016. november 2-áig teszik közzé a 2017. január 1-jétől érvényes kgfb-tarifáikat. Akkor indul az év végi átkötési kampány.

Újdonság, hogy nem kötelesek új díjat hirdetni a biztosítók december 31-ére: annak a társaságnak, amelyik november 2-áig nem teszi meg, egyszerűen az utoljára meghirdetett tarifája lesz érvényben 2017. január 1-jétől is. Tavaly még csak egy biztosító nem hirdetett külön tarifát a január 1-jei évfordulóra november elején, kérdés, hogy idén hányan lesznek. Nyilván az is befolyásolja ezt, hogy egy idén életbe lépett jogszabály-módosítás miatt a biztosítók már nem kínálhatnak kedvezőbb kgfb-díjakat az új ügyfeleiknek, mint a már meglévő, régebbi szerződőknek. A piacvezető online biztosításközvetítő cég, a Netrisk.hu várakozása szerint emiatt idén jóval kevesebb olyan autós lesz, aki felmondja, majd ugyanoda vissza is köti kötelezőjét. Tavaly a Netrisk.hu oldalán megrendelt szerződések esetében még ilyen visszakötés volt az összes év végi váltás több mint harmada.

Ez volt a múlt

Az is csendes kampányra utaló előjel, ahogy a biztosítási díjak eddig alakultak az év folyamán. A Netrisk.hu adatai szerint 2016 harmadik negyedévében a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves átlagdíja 32 000 forint körül volt, ez 21 százalékkal magasabb, mint az előző év hasonló időszakában. A statisztikák szerint ugyanakkor a drágulás java az év elején már bekövetkezett, s ahhoz képest csupán néhány százalékkal emelkedett a további hónapok alatt. „Bár szeptemberben ismét enyhe növekedésnek indult a személygépjárművek átlagdíjának szintje, lényegesen továbbra sem mozdult el az év elején beállt értékről, egy átlagos autós a harmadik negyedévben 32 ezer forint körüli éves díj ellenében tudott személyautójára kötelezőt kötni, ami szinte teljesen megegyezik az első félév átlagával” – mondta Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója.

Mit hoz a jövő?

Leginkább persze mindenkit ez foglalkoztat: mozdulnak-e a díjak az év fordulóján, és ha igen: merre és mennyire? A Groupama egyenesen az érdekeltekhez fordult, friss kutatásában azt vizsgálta, hogy az árak milyen irányú és mértékű változására számítanak az autósok. A válaszok alapján az rajzolódik ki, hogy az új szabályozás bevezetése mellett is inkább az árak emelkedésére számítanak. A válaszadók több mint fele (53 százalék) a biztosítási díjak emelkedését várja, a kutatásban részt vevők hetede számít arra, hogy jelentős mértékben fognak emelkedni az átlagdíjak – ismertette a kutatás eredményeit Kádár Péter, a Groupama Biztosító nem-életbiztosítási igazgatója. – Csak a válaszolók 5 százaléka bízik abban, hogy reményei valóra válnak, és csökkennek a díjak, de még a változatlanságra számítók aránya sem több 25 százaléknál.
Nem kell sokáig várni, hogy kiderüljön, ki találta el.


KGFB 2016: mennyit ér a biztonság?
Minden öt autó közül már csak kettőnek a biztosítási évfordulója esik a naptári év végére, mégis hagyományosan nagy várakozás előzi...  tovább Tovább
KGFB 2015 – váltani vagy maradni?
A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás következő naptári év kezdetére vonatkozó díjtarifáit minden évben október 30-ig kötelesek...  tovább Tovább


megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

autó kgfb biztosításCsak röviden
Tovább
 
Kiemelt témáink
Interjú
Képgaléria


hirdetés

Kérdezd a szakértőt
 Mudri István - pénzügyi tanácsadó
Mudri István
pénzügyi tanácsadó

Fontos, hogy tudatosan tervezzünk, ismerjük meg lehetőségeinket, és hogy kontroll alatt tartsuk a már meghozott pénzügyi döntéseinket.

Nem látom a kérdést... TovábbTovább
A PRESTIGE Kft-nek van egy Nyakörve, mely maszírozza a nyakat.....először 330000 forintért akart... TovábbTovább

hirdetés

hirdetés