Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. August 21. Monday, Hajna, Sámuel   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 

Legyőztem a vizeletvesztést!

2016.07.05. | Ötvenentúl.hu
Saját káromon tanultam meg, hogy a vizeletvesztés nem tragédia, csak egy könnyen megoldható probléma.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

Szeretném, ha minél többen tanulnának az esetemből. Ha a testünk engedetlenné válik, arra nem megoldás, ha homokba dugjuk a fejünket, sem az, ha elodázzuk a probléma megoldását. Nem kell mást tennünk, mint megkeresni a leghatékonyabb, legjobb megoldást. Nekem ez hosszú időbe telt, szeretném, ha a segítségemmel és a példámat olvasva mások rövidebb úton jutnának el a vizeletvesztés kordában tartásának legjobb módjához.

Új élet ötven felett

Az ötvenedik életévemet elhagyva sok minden megváltozott az életemben. A gyerekeim kiröpültek, nyugodtabban és csendesebben élünk a férjemmel. Úgy gondoltam, hogy közelegnek a megérdemelt pihenés évtizedei, de persze nem így lett. Megszületett az első unokám, ami nagy örömet és sok új feladatot is jelentett. A változásoknak a kevésbé kellemes részét is említenem kell, ami talán sok korombélinek ismerős lehet. Ma már egyre nagyobb odafigyelést követel az egészségem. Egy takarítással eltöltött délután után úgy érzem, leszakad a derekam, és a változókorral járó nehézségek is megviselnek. Ám amire végképp nem voltam felkészülve, az a kellemetlen szag és nedves alsónemű.
Mintha ez valaki más teste lenne – hitetlenkedtem, mikor először szembesültem a ténnyel: nem tudom teljes mértékben kontrollálni a testemet. Akárhogy igyekszem, akármilyen gyakran járok vécére, néhány csepp mindig maradt a fehérneműre is.

Sosem könnyű a megoldás

Kénytelen voltam elfogadni a tényt, amit az interneten olvasottak is megerősítettek: ez a változókor egyik jellemző tünete, és sok sorstársamat érinti. Én viszont nem voltam hajlandó elfogadni, hogy ezzel a kellemetlen szaggal és nedves érzéssel éljek együtt. Naponta háromszor-négyszer zuhanyoztam, ugyanennyiszer váltottam alsóneműt, és a férjemtől is megtartottam az öt lépés távolságot, ha úgy éreztem, „nem vagyok tiszta”. A tisztálkodás után néhány percre valóban megnyugvást okozott az üde, tiszta érzés, de ez soha nem tartott sokáig. Azon kaptam magam, hogy szinte paranoiásan szagolgatok a levegőbe, vizslatom a körülöttem lévők arcát. Lehet, hogy megint nem vagyok tiszta? Lehet, hogy mindenki érzi rajtam, csak én nem? Lassan ott tartottam, hogy a barátnőimmel való beszélgetésekben, e-mailekben is hátsó szándékot, mondanivalót kerestem. Ha füstölőt kaptam ajándékba, rejtett utalást gyanítottam a kedves meglepetés mögött, ha a postaládámba egy magánorvos szórólapját találtam, egy ismerősöm utalására gondoltam. – Ez így nem mehet tovább – gondoltam. – Lehetetlen, hogy egy paranoid nő legyen belőlem.

Pedig milyen egyszerű

Pontosan a lakásunk alatt működik egy kis gyógyszertár. Korábban nagyon ritkán mentem be ide, egy-egy fájdalomcsillapítóért vagy vitaminkészítményért. Pedig nap mint nap elmentem az ajtó előtt, csak most álltam meg először a kirakatban. – Lehet, hogy végig itt volt előttem (alattam) a segítség? – fogtam gyanút, és már léptem is be a gyógyszertár ajtaján. Mikor előadtam a panaszomat, a kedves hölgy a pult másik oldalán tömören, de lényegre törően elmondta, mit kellene tennem. Egy kis betét, ennyi a megoldás. Kiválasztottuk a számomra legmegfelelőbbet, és nem sokkal később új emberként léptem az utcára.
Azóta alaposan tájékozódtam, hogyan működik ez az egyszerű, de nagyszerű kis termék. Egy többrétegű betétről van szó, ami kimondottan a vizelet felfogására és megtartására lett fejlesztve. A felső rétege azonnal elvezeti a vizeletet, és megköti a kellemetlen szagokat is, így abszolút diszkrét megoldást nyújt. Mindezt úgy, hogy a bőröm megfelelően szellőzik. Bármennyit dolgozom, takarítok vagy utazom, távol a vécézési lehetőségtől, nem veszem észre, hogy ez gondot jelentene. Egyszerűen egész napra elfelejtem a vizeletvesztést.
Remélem, minél többen minél hamarabb megtalálják a számukra megfelelő betétet, megúszva ezzel annyi nyomasztó gondolatot, gondterhes szituációt, amit én átéltem, mielőtt rájöttem: a vizeletvesztés csak egy probléma, amire pofonegyszerű a megoldás.
megosztom:
Add a Startlaphoz twitter myspace

nők vizelet tippek