Egészség

Újra Egészségváros
Richter Egészségváros júniusban újabb két helyszínen: Szegeden és Mátészalkán! (x)

A két májusi állomás után, júniusban újabb két helyszínre érkezik meg a Richter Gedeon Nyrt. országjáró egészségmegőrzési és prevenciós programsorozata.

A Richter Egészségváros keretében a magyar gyógyszergyártó vállalat idén is 3,5 millió forintos alaptámogatásban részesíti a programban részt vevő egészségügyi intézményeket. Ezt az összeget a lakosok aktivitásukkal tovább növelhetik, ugyanis az egészségsétákon, az előadásokon, szűréseken, tanácsadásokon való részvételükkel, illetve az Egészségváros hivatalos facebook oldalán megosztott online élő közvetítésekre adott aktivitásaikkal adománypontokat gyűjtenek, melyek idén tavasztól már pontonként 500 forinttal növelik az adományalapot.  Idén először a helyszínre érkezés dupla, ezer forintot érő adománypont jár. A pontok a nap végén értékes forintokká válnak, amit eszközök beszerzésére, infrastruktúra fejlesztésére fordíthatnak a résztvevő egészségügyi intézmények.

Június 3. – Szeged – Széchenyi tér

Támogatott intézmény: Szegedi Tudományegyetem –Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ; adománycél: poszt-COVID ellátás korszerűsítése

Június 10. – Mátészalka – Szalkay László tér

Támogatott intézmény: Mátészalkai Kórház; adománycél: ultrahang készülék beszerzése

Egészségváros a facebookon is!

Idén is érdemes figyelemmel kísérni a közösségi média oldalunkat, hiszen a részletes programokat és a rendezvényekkel kapcsolatos további hasznos információkat folyamatosan tesszük közzé az Egészségváros hivatalos facebook-oldalán, a helyszínekhez tartozó facebook eseményekben pedig további izgalmas részleteket osztunk meg a rendezvényről.

Az Egészségvárost 2009-ben hívta életre a magyar gyógyszergyártó vállalat, hogy segítse a lakosok egészségmegőrzését, a helyi egészségügyi intézmények prevenciós tevékenységét, valamint egyúttal anyagi támogatást is biztosítson számukra a szükséges fejlesztésekhez.

A Richter Egészségváros programsorozat keretében eddig 93 helyszínen, a Richter Gedeon Nyrt. alapadományát több mint 215 ezer résztvevő több mint 342 millió forinttal egészítette ki pusztán azzal, hogy részt vett az egészségügyi szűrővizsgálatokon, előadásokon vagy tanácsadásokon, így a 93 egészségügyi intézmény összesen több mint 508 millió forint támogatást kapott a gyógyszergyártótól a helyi lakosság saját egészsége érdekében tett lépéseinek eredményeképpen.

szerző: Ötvenentúl.hu
Egészség 2023. ÁPRILIS Elismerés kiváló orvosoknak
A Richter Érdemérem célja, hogy elismerje az orvosok mindennapi munkáját, és támogassa az olyan innovatív ötletek, jó gyakorlatok adaptálását. (x)
Egészség 2023. MÁRCIUS Elképesztő ötletek, fontos újítások
Ünnepélyes gálán adták át az idei Richter Anna Díjakat. Űrutazássá váló sugárterápia, különleges segítség az otthonápolásban, magzatfejlődési ismeretterjesztés az élményalapú labirintusban, közösségi média a véradás népszerűsítésében. Fantasztikus ötletek valósulhatnak meg a magyar gyógyszercég jóvoltából! (x)
Egészség 2022. DECEMBER Magyar gyógyszer segít az amerikaiaknak
A depresszió népbetegség Amerikában. Magyar gyógyszer segíthet a gyógyulásban!
éppen olvassák
01
Egészség 2023. SZEPTEMBER Csalóka ételek, rejtett cukrok
Nehéz kikerülni a cukros, egészségtelen ételeket. Sokszor azokban a termékekben is bőségesen van cukor, amelyekről nem is gondolnánk.
02
Egészség 2023. SZEPTEMBER A nevetés megdöbbentő hatása
A nevetés a legkomolyabb betegségek ellen is védelmet nyújthat. Humoros esemény sem kell hozzá, csak megfelelő gyakorlás!
03
Egészség 2023. SZEPTEMBER Elképesztő, min múlik a férfiasság
A tartós párkapcsolat egyik alapfeltétele a szexuális élet harmóniája. Ha ez valamiért kisiklik, az a párkapcsolat felbomlásával járhat.
Menu