Még nincs nálunk fiókod?
Regisztrálj itt!Egészség
Szervezetünk vitaminkészlete a téli hónapok során kiürült. A tavasz ezért nem csak az újjászületésről szól, hanem az állandó kimerültségről is. Készítsünk friss zöldségekből tavaszi salátát, amelyek nemcsak testileg, de lelkileg is felfrissítenek.
Fetás sült cékla saláta
Hozzávalók 4 személyre:
4-5 közepes fej cékla
20 dkg feta sajt
5 dkg pirított napraforgó, tökmag
rukkola
só, bors
olívaolaj
balzsamecet
A céklákat alaposan mosd meg, cseppents rájuk olívaolajat, tekerd egyenként alufóliába, majd a 200 fokos sütőben kb. 45 perc alatt süsd puhára. Hagyd kihűlni, majd húzd le a héját, kockázd fel, és helyezd salátás tálba. Morzsold rá a feta sajtot, szórd meg a pirított magvakkal, és készíts hozzá öntetet az ecetből, az olajból, a sóból és a borsból. Tálald friss rukkolával.
Vitamindús káposztasaláta
Hozzávalók 4 személyre:
negyed kg fejes káposzta
3 sárgarépa
fél szál póréhagyma
kis pohár joghurt
egy evőkanál majonéz
egy kiskanál mustár
só, fehér bors
A káposztát és a sárgarépát reszeld finomra, a póréhagymát vágd vékony karikákra. Forgasd őket össze, majd készítsd el az öntetet: a joghurtot, a majonézt és a mustárt keverd el pici sóval és borssal. A salátát keverd el alaposan az öntettel, majd a hűtőben hagyd minimum egy órán át összeérni az ízeket. Egyszerű grillcsirkéhez, levesből főtt húshoz, illetve salátalevelek közé helyezve szendvicsbe is illik!