Egészség

5 hihetetlen tévhit a férfiasságról
Az idők során sok olyan hiedelem terjedt el a férfiassággal kapcsolatban, amely manapság már alig vagy egyáltalán nem állja meg a helyét. Most megtudhatod, melyek ezek!

A történelemben különféle módszerek és megítélések kapcsolódtak a férfiasság kérdéséhez. Hogy mitől igazán férfi a férfi? Mi a férfiak feladata és szerepe?
Erre sokféle személyiségbeli és fizikális jellemző ad választ a különböző időszakokban, azonban van néhány, amely mindegyikben közös: a férfi a teremtő, a nemző, aki erejével és nagyságával maga a fenntartó. Bár manapság az emancipált társadalmakban ezek a gondolatok önmagukban is tévhitnek számítanak, a lényegre jól rámutatnak – a férfiasság megítélésében a méretnek és a teljesítőképességnek nagy szerepe van.

Legyen szó akár a potenciazavarról, akár prosztatagondokról – melyek kihathatnak a teljesítőképességre és mindennapokra egyaránt –, a társadalmak célja mindig is az egészséges, életteli férfi képének megalkotása volt, ehhez kapcsolódóan már csak az eszközök és a lehetőségek, illetve az akadályozó tényezőket illetően nincs egyetértés.

1. A falloszhiedelem

Az ókori Itáliában a fallosz nemcsak a nemzőképesség, hanem a bőség, a siker és a boldog élet jelképe is volt. Az ókori Egyiptomban a hatalmat jelképezte, a férfiasságot. A régi görögök újévi orgiáin az imádat tárgya volt. A görög Dionüszosz és a római Bacchus ünnepén a férfiak falloszjelmezbe öltöztek, és ember nagyságú falloszszobrokat hordoztak a körmenetben.

A férfiak nemi szerve nem más, mint egy izom! Tévhit!

Ez a téves gondolat ahhoz hasonlítható, amely szerint a péniszben csont van. A valóságalapja nem sok, de reményt nyújthat azok számára, akik szeretnék hinni, hogy az „izom fejlesztésével” javíthatnak az adottságaikon. Sok reklám és hamis termék épít erre a tévhitre, de ne higgy nekik! A pénisz szivacsos szövetekből áll, amelyek vérrel telítődve okozzák a „nagyobbodást”. Izomfejlesztéssel a mérete nem növelhető.

Akár a duplájára is hosszabbíthatod! Tévhit!

Sok hirdetés apellál a férfiak elégedetlenségére a péniszük méretét, alakját, görbeségét vagy merevségét illetően. Gyógyszerek és krémek tömege ígéri, hogy használatukkal 10-12 centis növekedést érhetsz el! A valóság azonban az, hogy ez nem olyan tényező, amely így valóban növelhető lenne. Műtéti úton lehetséges 2-5 centiméteres hosszabbítás, vagy kötőszöveti hosszabbító gyakorlatokkal, de semmiképpen sem érdemes a csodát várnod!

2. Mutasd a péniszed, megmondom, milyen vagy

A férfiak személyiségjegyei megállapításának számos módja ismeretes, de a legkonkrétabban a phallomantia, vagyis a falloszelemzés kapcsolódik magához a péniszhez. Ez a vizsgálati módszer a pénisz jellemzői alapján határozza meg a férfi karakterét, szeretkezési stílusát, technikáját és szexuális beállítottságát.
Indiában és Tibetben évszázadok óta létezik ez az ősi jövendölési módszer, amely a férfi nemi szervekre koncentrálódik. A falloszelemzés során intuitív következtetéseket vonnak le a jövőre, a jellemre, a gyerekek számára, a szerelmi attitűdre és a kapcsolatokra, valamint a szexuális életre és képességekre vonatkozóan.

3. Árt a férfiasságnak…

Sok dologgal kapcsolatban gondolták már azt, hogy árt a férfiasságnak, csökkenti a teljesítőképességet. Legyen az belső vagy külső hatás, a teljesítőképesség csökkenése vagy elvesztése ijesztő a férfiak számára.

Az ételfesték árt! Tévhit!

Ez népszerű hiedelem, hiszen mindennapi veszélyt jelenthet, és sok mindent megmagyarázhat. Sok olyan hatás van az ételfestékekkel, az ízfokozókkal és az „E-kel” kapcsolatban, amelyekről még nem tudunk, de az ételfestékeket alapvetően természetes anyagokból állítják elő. Inkább a mesterségesen hozzáadott adalékanyagok egészségkárosító hatásától kell tartanod.

A fecske fazonú alsónadrág megöli a spermát! Tévhit!

Az orvosok régen felhívták a figyelmet arra, hogy a forró fürdő vagy a szoros alsónadrág csökkenti a spermaszámot. A heréknek valóban állandó hőmérsékletre van szükségük ahhoz, hogy a hímivarsejteket életképesen tartsák, ezért helyezkednek el a testen kívül, a herezacskóban. A fecske viselésének hatása azonban elhanyagolható, legfeljebb a kényelmi szempontot érdemes figyelembe venned. Egész nap viselhetnél szoros alsónadrágot vagy nadrágot, hacsak nem hordod napi 24 órában az év minden napján, ez nem okozhat semmi károsodást.

Következő cikk

4. Szexualitással kapcsolatos elrettentések – a túl sok szex ártalmas!

A szexualitás megítélése mindig is rendkívül érzékeny kérdés volt az idők folyamán, elég csak a pogány és a keresztény kultúrkörre gondolnod. Sem a szexuális aktusok funkciójában, sem mennyiségében, sem hatásában nincs egyetértés.

Tévhit, hogy a túl gyakori szexuális együttlét és az önkielégítés károsan hat az egészségre, a fiziológiai fejlődésre, sőt még a jó sportteljesítményre is. Ezeknek nincs valóságalapjuk. Az angoloknál még ma is élnek az évszázados babonák, miszerint a maszturbációtól szőr nő a tenyéren, és impotenssé teszi a férfiakat.

A szeretkezés és az önkielégítés örömet okoz, csökkenti a stresszt, a feszültséget, a szorongást, és egyben fizikai aktivitást és mozgást jelent, mely segít megakadályozni a prosztataproblémákat is. Az egészség érdekében legalább heti három alkalommal ajánlatos a szex.

5. Prosztata a szexualitásban

A prosztata csak akkor kezdi érdekelni a férfiakat, amikor az orvos a végbélnyíláson keresztül megvizsgálja, pedig kellemes élmény okozására is alkalmas!
A kínaiak a végbélnyílás és a herezacskó közötti részt a Millió Arany-pontjának hívják. A péniszből az agyba tartó idegpálya orgazmust közvetít az agynak. A végbélnyílás és a herezacskó között húzódik az ondóvezeték egyik külső szakasza, amely merevedéskor könnyen kitapintható. Ha az orgazmus előtt ezt a pontot erős nyomás éri, az ejakuláció késleltethető, amivel kedved szerint húzhatod el az orgazmust.

Az örömszerzés ezen útja nem utal homoszexualitásra, nem kóros vagy káros az egészségre, nem okoz a záróizmokban elváltozást. Fontos a megfelelő higiénia betartása, de persze nem pusztán itt, hanem a szexuális aktusban mindvégig.

szerző: Zoltán Annamária
Szépség 2022. MÁRCIUS Miért hullik a férfiak haja?
Az androgén alopecia, azaz a férfias típusú hajhullás nagyon gyakori, öt férfi közül körülbelül négynél jelentkezik.
Egészség 2019. ÁPRILIS 6 érv a rendszeres szex mellett
A szex nemcsak kellemes, de egészségünknek is jót tesz – ez ma már tudományos tény. De miért is?
Egészség 2019. MÁRCIUS A női szexualitás változásai
Akármilyen életkorban vagy is, a szex fontos része az életnek. Nőiséged változásával a szex is átalakul. Értsd meg tested jelzéseit!
éppen olvassák
01
Egészség 2023. SZEPTEMBER Csalóka ételek, rejtett cukrok
Nehéz kikerülni a cukros, egészségtelen ételeket. Sokszor azokban a termékekben is bőségesen van cukor, amelyekről nem is gondolnánk.
02
Egészség 2023. SZEPTEMBER A nevetés megdöbbentő hatása
A nevetés a legkomolyabb betegségek ellen is védelmet nyújthat. Humoros esemény sem kell hozzá, csak megfelelő gyakorlás!
03
Egészség 2023. SZEPTEMBER Elképesztő, min múlik a férfiasság
A tartós párkapcsolat egyik alapfeltétele a szexuális élet harmóniája. Ha ez valamiért kisiklik, az a párkapcsolat felbomlásával járhat.
Menu