Szépség

Készíts frissítő arcpermetet!
Hűsít, hidratál és egész nap ragyogó bőrt biztosít, ráadásul elkészíteni sem nehéz.

Az arcpermet elkészítése sokkal egyszerűbb, mint gondolnád, és nemcsak a nyári melegben tesz jót a bőrödnek, hanem egész évben. Télen megy a fűtés, nyáron a légkondicionálás veszi el a levegő páratartalmát, ami szárítja a bőrt is. Így érdemes a mindig üde, friss bőr érdekében rendszeresen hidratálni.


A belső hidratálásról ne feledkezz meg, a napi hét-nyolc pohár víz elfogyasztása elengedhetetlen a szép bőrhöz, ahogy a külső hidratálás is. Ennek az alapja a napi bőrápolási rutin, vagyis a reggeli és az esti arctisztítás, illetve hidratálás krémekkel, olajokkal. Ezek hatását tudod tovább fokozni egy arcpermettel, ami mindig ott lehet a kezed ügyében, használatra készen.

Uborkás arcpermet készítése

Hozzávalók: 1/2 uborka, 2 dl ásványvíz, 1 evőkanál rózsavíz
A kígyóuborkát vágd kockákra, és turmixold össze magában, majd egy kis lyukú szűrőn passzírozd át. Ha van gyümölcs- és zöldségprésed, akkor csak dobd bele a gépbe az uborkát, és már meg is kapod a használatra kész uborkalét.
Vegyél egy kisméretű permetezőflakont, ebbe töltsd bele az uborkalét, az ásványvizet és a rózsavizet. Csavard rá a permetező fejet, és rázd össze. Már használhatod is.

Zöld teás arcpermet készítése

Hozzávalók: 1 dl zöld tea, 2 dl ásványvíz
Főzz egy kis csésze zöldteát, válassz hozzá jó minőségű szálas teát, ha megteheted - jó, ha tudod, hogy ezzel a permettel a zöld tea antioxidáns hatásával is felvértezed a bőrödet.
A forró folyadékot hűtsd le, és 2 deciliter ásványvízzel együtt töltsd bele egy permetezőflakonba. Kicsit rázd össze, és már használhatod is.

Amire érdemes odafigyelni

Mielőtt az arcodra permeteznéd a frissítő, hidratáló vizeket, mindig tisztítsd meg a bőrödet legalább egy nedves törlőkendővel. Ha nem új permetezőflakont veszel, amit csak erre a célra használsz, hanem egy korábban más kozmetikai terméket tartalmazó flakont kezded el használni, akkor előtte gondosan tisztítsd ki az üveget. A permetet a napi arcápolási rutinodba is beiktathatod. Miután megtisztítottad a bőrödet, fújd be a permettel, és utána kend fel a regeneráló és hidratáló készítményeket. Így duplán kényezteted az arcbőröd.

szerző: Ötvenentúl.hu
Egészség 2022. JÚNIUS Halálos rovarcsípés
A rovarcsípés méreganyaga enyhébb esetben bőrpírt, duzzanatot, fájdalmat okoz, súlyosabb formában viszont halálhoz is vezethet. Sajnos minden évben történik tragédia!
Szépség 2021. JÚLIUS Fiatalító arcpakolások - gyorsan és olcsón
Varázsold tisztává, feszessé, sugárzóvá az arcod! Ehhez elég, ha egy szép nyári reggelen körülnézel a piacon.
Szépség 2021. ÁPRILIS Figyelsz arra, mit kér a bőröd?
A bőr élete is ciklikus, emiatt fontos, hogy mikor, hogyan ápolod. Íme, az órarend a szépségápoláshoz.
éppen olvassák
01
Szépség 2023. MÁJUS 10 főbenjáró divatbűn
Öltözködésükben még a sztárok és a topmodellek is követnek el időnként szarvashibákat. Melyek a legfőbb divatbűnök?
02
Szépség 2023. MÁJUS Meglepő, de létezik: a műköröm-allergia
A műköröm története az időszámítás előtti időkbe nyúlik vissza. Pedig viselése nem teljesen veszélytelen.
03
Szépség 2023. MÁJUS Alig ismert tények és tévhitek a fogmosásról
Hogyan teheted hatékonyabbá a fogápolást? A rendszeresség önmagában nem elég!
Menu