Szabadidő

Időtlen előadó, időtlen slágerekkel
Tavaly nyáron hiába várták rajongói a budapesti koncertjét, most visszatér a kortalan walesi énekes.

Tom Jones 2023. július 1-jén lép fel az MVM Dome-ban, Ages & Stages elnevezésű turnéjával, új dalaival és évtizedek óta kedvelt slágereivel.

A hatvanas években vitte sikerre a Delilah vagy a Green Green Grass of Home című szerzeményeket, elhangzott dala Woody Allen filmjében (What's New Pussycat? – Mi újság cicamica?). Népszerűségét tovább növelte tévéműsora, az 1969 és 1971 között sugárzott This is Tom Jones. Az énekes népszerű lett az Egyesült Államokban is, olyannyira, hogy 1974-ben oda költözött és építette tovább karrierjét.

Erőteljes énekét, különleges hangját, közvetlenségét, sármosságát más előadók is elismerték és szívesen énekeltek duettet vele, így Aretha Franklin, Janis Joplin, Barbra Streisand, Ray Charles, Stevie Wonder, Dolly Parton, sőt újabban Ed Sheeran. Különleges volt találkozása az Art of Noise csapatával, mellyel feldolgozta, önálló életre keltette Prince slágerét, a Kisst.

She’s A Lady, Sexbomb, If I Only You – lehetne sorolni vég nélkül slágereit. Büszke lehet arra, hogy több mint 100 millió lemezt adott el, s hogy 2006-ban II. Erzsébet királynőtől megkapta a lovagi címet, vagyis attól kezdve hivatalosan a Sir Tom Jones nevet viselheti. Számtalan díjat, elismerést kapott munkássága során.

 „Amikor fiatal vagy és pályakezdő, és van néhány slágerlemezed, az emberek elkezdenek kialakítani rólad egy képet. Aztán ahogy idősebbé válsz, ha az emberek tényleg hallani akarnak engem énekelni hallani, úgy tűnik, annál jobban fognak szeretni, minél intimebbé válok” – vallotta egy nemrégiben készült interjújában.

Habár mások több könyvet is írtak róla, ő csak 2015-ben, 75. születésnapja tiszteletére jelentette meg Over the Top and Back című önéletrajzát, melyben őszintén mesél arról, hogyan lett világhírű énekes egy walesi szénbányász-család gyermekéből.

2023-as tavaszi koncertkörútját az Egyesült Államokban kezdi: előbb kétszer Las Vegasban lép fel – ahol annak idején egy ideig mindennap fellépett –, majd irány többek között Florida, Tennessee, New Jersey és New York. Június közepén tér át Európába: előbb Belfastba, majd négy németországi fellépését követően érkezik Budapestre, július elsején, szombaton.

A tavalyi fellépésére megvásárolt jegyek automatikusan érvényesek az új dátumra, de belépők még vásárolhatók online a koncertszervező Live Nation weboldalán.

szerző: Ötvenentúl.hu
Szabadidő 2023. MÁRCIUS Deep Purple: a legenda él!
Újra Budapesten ad koncertet minden idők egyik legjobb kemény rockot játszó együttese.
Szabadidő 2023. FEBRUÁR A rock fenegyerekei Budapesten
Mötley Crüe és Def Leppard koncert az MVM Dome-ban.
Szabadidő 2021. ÁPRILIS 5 szórakoztató hobbi a mentális egészségért
Íme, néhány hasznos hobbi, ami amellett, hogy szórakoztató, még a mentális funkciókat is fejleszti!
éppen olvassák
01
Szabadidő 2023. MÁJUS Álomszafari
Sokak bakancslistáján szerepel egy autentikus afrikai szafari. Mi is történik egy ilyen úton valójában?
02
Szabadidő 2023. MÁJUS A színek városai
Többféle árnyalatban pompázó városok, szemet kápráztató épületek, melyeket látni kell ahhoz, hogy elhiggyük, valóban léteznek. Íme, a világ legszínesebb városai!
03
Szabadidő 2023. MÁJUS A tökéletes kerti grillezés. Mi kell hozzá?
Megunhatatlan nyári program grillezni a szabadban. Pácolj ízletes húsokat, teríts meg a kertben, hívd meg a barátaidat és máris minden adott egy felejthetetlen élményhez.
Menu