Szabadidő

Viva Las Vegas!
Nem lehet megunni... Milyen is a város, amelyik soha nem alszik?

Las Vegas a legendás 66-os út szomszédságában fekszik, az amerikai álmot kereső kalandorok, boldogsághajhászok és kiruccanó családok úti célja. Nevada állam oázisa kezdetben vasúti munkások szálláshelye volt, majd a szerencsejáték legalizálását követően, a harmincas években sorra nyíltak a kaszinók, és mára a világ szórakoztatóipari fővárosává nőtte ki magát.

De milyen is a város, amelyik soha nem alszik? Nappal érdemesebb a környéken tenni egy kis kiruccanást, hiszen éjszaka ismerhetjük meg Las Vegas igazi arcát. Körülbelül 50 kilométerre fekszik a Hoover-gát, amelyet a világ csodái közé sorolnak. A hatalmas vízerőmű Neveda és Arizona állam határán épült, ezért csak pár lépést kell tennünk, és máris egy másik időzónába lépünk.

Megnézhetjük a híres Stratosphere Towert is, amely a maga 350 méterével a legmagasabb az összes épület közül, a tetején pedig még egy vidámpark is elfér. Séta közben láthatsz cikázó trameket, a város jellegzetes kötélvasútjait, amelyek sofőr nélkül szállítják utasaikat egyik szállodától a másikig. Kellemes meglepetés, hogy az MGM villamoson az utazást ingyen lehet igénybe venni.

Néhány éve nyílt meg a gengsztermúzeum, amely a szerencsejáték és a hozzá kapcsolódó szervezett bűnözés, a maffia ereklyéit vonultatja fel az 1930 és 1980 közé eső fénykorból. Érdekesség, hogy a múzeum ötlete Las Vegas egykori polgármesterétől származik, aki ügyvédként híres bűnözőket védett a törvény előtt.

A város főutcáját, a Stripet a leghíresebb szállodák szegélyezik. Minden szálloda más-más stílusban épült: láthatsz mini Eiffel-tornyot a Paris előtt; az MGM Grand Hotel bejáratánál pedig 15 méter magas aranyoroszlán magasodik. De itt vannak a filmekből ismerős óriások is: a Ceasars Palace az ókori Róma világát idézi meg, a Mirage-ban pedig állónap eleven fehér tigrisek róják lusta köreiket.

A sivatagi hőség csillapultával Las Vegas is feléled, fény- és színözönt zúdítva ránk. Mindenütt lézerreklámok villódznak, az aktuális éjszakai szórakoztató műsorokat hirdetve: bokszmérkőzések, cirkuszi mutatványok, táncos, zenés előadások közül válogathatunk, csak a pénztárcánk szabhat határt választásunknak, de ez Las Vegasban minden másra is igaz.

Számtalan kápolna eshet utadba, a gyors és bonyodalommentes házasságkötés lehetőségét nyújtva. Csupán a tizennyolcadik életévet kell betölteni, engedélyt vásárolni, és pár óra alatt gazdagabbak lehetünk egy férjjel vagy egy feleséggel.

A fény városában tehát lüktet az élet, amit nem lehet megunni...

szerző: Ötvenentúl.hu
Szabadidő 2019. AUGUSZTUS A Föld legforróbb helyei
Az idei nyár bővelkedik a kánikulai napokban. Bolygónkon azonban vannak olyan helyek, ahol egész évben szélsőségesen forró az időjárás.
Pénzügyek 2019. JÚLIUS Hogyan fizess külföldön?
Félsz a bankkártyás fizetéstől külföldön? Hidd el, biztonságosabb, mint készpénzzel utaznod. 8 + 1 tipp, hogy kockázatmentessé tedd plasztikkártyád használatát.
Pénzügyek 2019. MÁJUS Eső előtt köpönyeg: utasbiztosítás
Magyarországon csak minden harmadik utas köt utasbiztosítást külföldi útja előtt. Pedig rengeteg bosszúságtól és pénzkiadástól menthet meg minket.
éppen olvassák
01
Szabadidő 2020. ÁPRILIS Szuper tippek a tavaszi nagytakarításhoz
Valamit valamiért – tartja a mondás. Ha itt a mesés tavasz, eljön a nagytakarítás ideje.
02
Szabadidő 2020. ÁPRILIS Szökőkútcsodák a Földön
Az ember régóta épít szökőkutakat azért, hogy a köztereket hangulatosabbá tegye. Íme néhány a világ legimpozánsabb alkotásai közül, amelyeket fotóinkon most otthon ülve is megcsodálhatunk.
03
Szabadidő 2020. MÁRCIUS Dobd fel a konyhádat néhány szuper sűrítő módszerrel
Szinte semmibe nem kerül, de új ízeket varázsolhatsz az ételeidbe. Sűrítő tippek, ha már unod a lisztet.
Menu