Bejelentkezés
ötvenentúl.hu
2017. June 25. Sunday, Vilmos   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 

289. KÖSZÖNET

2016.12.31. | 14:07
HÁLA A 2016-OS ÉVÉRT, AMELY SZÁMOMRA KÖNNYEBBSÉGET JELENTETT, MERT JANUÁR ÓTA VAGYOK FŐÁLLÁSÚ NYUGDÍJAS CSAK!

KÖSZÖNET...
- A CSALÁDOMÉRT BENNE UNOKÁIMÉRT, AKIK ANNYI SZÉPET ADTAK NEKEM ILL. NEKÜNK AZ ELMÚLT ÉVBEN.
- HÁLA AZ ÚJ ÉS RÉGI BARÁTAIMÉRT, AKIKKEL KI TUDOM CSERÉLNI A GONDOLATAIMAT, MEG TUDOM OSZTANI ÖRÖMÖMET- BÁNATOMAT!

- HÁLA A VISZONYLAGOS EGÉSZSÉGEMÉRT, MERT TUDOM, HOGY SOKKAL SÚLYOSABB BAJOKKAL KÜZDENEK EMBEREK, ÉS HOGY MINDENT MEG TUDOK EGYEDÜL CSINÁLNI, NEM SZORULOK SEGÍTSÉGRE MÉG!

- A SOK SZÉP ÉLMÉNYÉRT, LONDONTÓL BUGACON KERESZTÜL , BALATONON ÁT A FELVIDÉKIG,... SOPRONIG ÉS SOROLHATNÁM A MEGYÉBEN TETT KIRÁNDULÁSOKAT MÉG..

- HÁLA A SORSNAK AZ AFFINITÁSOMÉRT ÉS AZÉRT IS, HOGY MINDENNAPBAN MEGTALÁLOM AZ ÖRÖMÖM, A "HÓPELYHET" IS AMI ELŐRE VISZ A MINDENNAPOKBAN. FOGÉKONY VAGYOK A KÉPZŐMŰVÉSZETRE, ZENÉRE, TERMÉSZETRE, ÉS EZ MIND NAGY ÖRÖMFORRÁS NEKEM.

- AZÉRT IS HÁLA, HOGY KI TUDOM ZÁRNI A POLITIKÁT, A GYŰLÖLKÖDÉST AZ ÉLETEMBŐL, AMIN ÉN NEM TUDOK VÁLTOZTATNI MIÉRT IS IDEGESÍTSEM MAGAM??

- HA ADNAK MEGKÖSZÖNÖM, ÍGY LEHETTEM A MNÜA NYD. ÜDÜLTETÉSÉNEK ÉLVEZŐJE IS AZ ALACSONY NYUGDÍJAM MIATT.

- HÁLA AZÉRT IS , HOGY AZ APUKÁM , MINT DONI HŐSI HALOTT REHABILITÁLVA LETT, ÉS A SOK MINDENTŐL AMITŐL ELESTEM EGÉSZ ÉLETEMBEN, EGY KISSÉ KPOMPENZÁLVA LETT A KIS JÁRADÉKKAL, KÖZGYÓGY. IGAZOLVÁNNYAL.

CSALÁDOMNAK, BARÁTAIMNAK, JÓ ISMERŐSEIMNEK SZERETETTEL KÖSZÖNÖK MEG MINDENT, MERT EZ...

NEM TERMÉSZETES

Az nem természetes,
hogy egy kisgyermek épen érkezik.
CSODA!

Az nem természetes,
hogy egy kisgyermek felnő és ép marad,
CSODA!

Az nem természetes,
hogy mindnyájunkért áll a Golgota,
hogy kicsi és nagy eljuthat oda…
CSODA! CSODA!

(Füle Lajos )

EKKOR IS GONDOLTAM RÁTOK IS...KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM

Napsugarak zúgása, amit hallok,
Számban nevednek jó íze van,
Szent mennydörgést néz a két szemem,
Istenem, istenem, istenem,
Zavart lelkem tegnap mindent bevallott:
Te voltál mindig mindenben minden,
Boldog szimatolásaimban,
Gyöngéd simogatásaimban
S éles, szomorú nézéseimben.
Ma köszönöm, hogy te voltál ott,
Hol éreztem az életemet
S hol dőltek, épültek az oltárok.
Köszönöm az énértem vetett ágyat,
Köszönöm neked az első sírást,
Köszönöm tört szívű édesanyámat,
Fiatalságomat és bűneimet,
Köszönöm a kétséget, a hitet,
A csókot és a betegséget.
Köszönöm, hogy nem tartozom senkinek
Másnak, csupán néked, mindenért néked.
Napsugarak zúgása, amit hallok,
Számban nevednek jó íze van,
Szent mennydörgést néz a két szemem,
Istenem, istenem, istenem,
Könnyebb a lelkem, hogy most látván vallott,
Hogy te voltál élet, bú, csók, öröm
S hogy te leszel a halál, köszönöm.

(Ady Endre)

A SZÉP MAGYAR ÁLDÁS MINDANNYIUNKNAK...Volt egy év...

A valóság éve. Hétköznapokkal. Szürke reggelekkel, unalmas estékkel. Harcokkal, győzelmekkel, vereségekkel. Mindennapi gondokkal, örömökkel, fájdalmakkal. Ünnepekkel. Munkával. Sikerekkel, kudarcokkal. És volt egy másik év. Az álmok éve. Tündérrel, színes tavaszi erdővel. Pici kőhíddal. Angyali mosollyal. Szívmeleggel. Lélekkel. Élettel. A megfoghatatlan, megérthetetlen szeretet ajándékával.

Lesz egy év.

(Csitáry- Hock Tamás)

OLYAN LEGYEN AZ ÚJÉV, AMILYENNEK SZERETNÉTEK! SZÉP NAPOKAT, ÜNNEPLÉST ÉS HÉTKÖZNAPOKAT IS ...

ÚJÉVI ÜZENET

Karácsony volt.
Széthintette köztünk
békéjét a Kisjézus.
Mint csillagnyi hópehely,
borította szívünket a szeretet.

Itt az új év!
Maradjon a szívünk
hópihe-fehér s meleg.
Legyünk tiszták, türelmesek!
S amíg élünk: csendes szerényen
éljen bennünk az emberszeretet!
(Galambos Bernadett)

A világon sok olyan dolog van, ami felett nincsen hatalmunk: földrengések, árvizek, valóságshow-k. De a döntés sokszor a mi kezünkben van, legyen szó megbocsátásról, önzetlenségről vagy újrakezdésről. Mert csak egyvalami tudja kiűzni a magányt az életünkből, a szeretet, a szeretet minden formája. Reményt ad, hogy bízzunk az újévben. Számomra erről szól a szilveszter éjjel, a reményről és persze a bulizásról.
(Szilveszter éjjel c. film)

A NAGYON INTENZÍV ÉS CSODÁLATOS ELMÚLT ÉVEM DIÓHÉJBAN.:

Hozzászólások

Hozzászóló képe
#1 44István | 2016.12.31. | 17:06
Szervusz Léna;én még nem készítek számvetést,lehet hogy kellene,de,tettem amit tettem,amit meg nem,hát az elmaradt. Bocsánat;szeretet;nagyon szép dolgok,nem is tudom,hogy miért kell vagy kellene minden ellenem elkövetet (legalább is amitudomásomra jutott) dolgokért megbocsátanom. MIért nem kér tőlem bocsánatot az aki elkövette,(biztos,hogy én is tettem olyant ami nem volt szép).Vannak olyan dolgok amik ember életeket követeltek és azért én érjek bocsánatot? A magbocsátás nem az én feladatom,nem gyűlölködök,de felejteni sem tudok. Sok uralkodó megtette,vele eggyütt a pápa is,hogy bocsánatot kért azért a sok vérengzésért amit akár az Isten,vagy valamilyen rendszerben elkövettek. DE attól akiken elkövették már nem tudnak segíteni,a családtagjukról nem is beszélve,hogy mekkora hiánya volt,mekkora szenvedése. Nem tudom Léna;lehet,hogy Neked van igazad és így látod a dolgokat,de mindenért a mindenkori szegények azok akik a rövidebbet húzták. ÉS....ők még véletlenül sem gondolkodnak el azon ,hogy netán mekkora kárt okoztak az emberiségnek. Lehet,hogy politika,de az egész élet erről szól,ha akarod,ha nem nap mint nap találkozol olyan dolgokkal eseménnyel ami bizony politika,és ezt vagy tudomásul veszed vagy nem,de ez akkor is politika marad.Én még tanultam alkotmánytant és akkor azt mondták,hogy ha egy kiló kenyeret kérek,már akkor politizálok; MERT KÉREK.Tudom a nagy politika más,de akkor is,..... én sem szeretem de benne élek,ha akarom,ha nem,ha tudomást veszek róla,ha nem. Békés új évet kívánok;István.
Hozzászóló képe
#2 44István | 2016.12.31. | 17:09
AKÁR AZ ISTEN NEVÉBEN,VAGY VALAMILYEN.......Hogy érthetőbb legyen a mondatom pontosítom.
Hozzászóló képe
#3 Léna | 2016.12.31. | 19:17
István! Ez az én köszönő összegzésem az életem utóbbi évének! Azt hiszem Neked is tudomásod van arról, mert ezen a paltformon is írtam már, hogy posztumusz gyermek vagyok, az apám születésem előtt 4,5 hónappal 30 évesen meghalt a Doni áttörésnél. Anyám 44 őszén mindenünket hátrahagyva életünket mentve menekült a 4,5 és 3,5 és 1,5 éves gyerekkel Délvidékről az Anyaországba, ahol a frontvonal matt már csak Bp-re tudott menni velünk a rokonokhoz, és ott húztuk meg magunkat 45 áprilisáig. Egyedül nevelt fel bennünket, iskoláztatott úgy, hogy magát is képezte, és éjt nappallá téve dolgozott. Én is felnőtt dolgozónő voltam a rendszerváltozás előtt is jól bele is láthattam a gazdasági életbe munkám kapcsán, most is megvan véleményem, de kérdezlek; tudok én ezen változtatni??? Az mindig úgy volt, hogy aki közelebb ült a tűzhöz az boldogult jobban, és a közép- és szegényréteg húzta a rövidebbet! Ebben benne vagyok én is, aki egyedül maradtam a 40 éves közalkalmazotti jogviszonyom után 100 ezer forint alatti nyugdíjjal! Minden adva van, hogy gyűlölködjek, de kire? a történelem akkori politikai szereplőire?? jobb lesz- e ez nekem? Ez az én reakcióm a hsz-odra, mert én a fenti összegzésemben nem sarkítottam ennyire ki, idézem magam "AZÉRT IS HÁLA, HOGY KI TUDOM ZÁRNI A POLITIKÁT, A GYŰLÖLKÖDÉST AZ ÉLETEMBŐL, AMIN ÉN NEM TUDOK VÁLTOZTATNI....Egyszerűen kizárom az életemből, mivel az egész "nagy családunk" a történelem ambivalens megnyilvánulásainak a kárvallottai. Vállalom, hogy ez "A tétlen politikai szerep pedig, hogy a közösség egyszerű tagja elfogadja a közhatalom döntéseit, mivel úgy gondolja, hogy nem tudja azt befolyásolni." BÚÉK!
Hozzászóló képe
#4 44István | 2017.01.01. | 09:44
Boldog új évet kíván először is. Léna azt hiszem egy dologról beszélünk,de talán nem értjük egymást. Én nem arról beszéltem,írtam,hogy gyűlölet legyen a szívünkbe és mind azt ami történt megtoroljuk,inkább arról,hogy ne felejtsük el.Az én hitem szerint nem az én feladatom,hogy itélkezzek azok felett akik elkövették azokat rémségeket amit elkövettek,de....... legyen véleményem róla. Ne felejtsem el és ha netán van módom arra,hogy ne forduljanak még roszabbra az események akkor segítsek.A segítéséget peig csak a családomon keresztül tudom megtenni és pedig oly módon,hogy felhívom a figyelmüket arra,hogy ne menjenek bele kétes tisztázatlan dolgokba. Azt hiszem a Felszálott a páva c. írásomba írtam egy olyan mondatot,ami arról szólt,hogy a zene,a népzene egy olyan kis ,szigetecske" a gyerekek számára ami lehet,hogy kinövi magát egy szárazföldé,ahol éni lehet.És sokan vannak akik a gyűlölet helyett ezt az utat választják.Hát én inkább ezt az utat választom,nem gyűlölködöm,de nem is felejtek. Az én családom is meglett hurcolva menekültünk,na ez az és még több más is amit míg az eszemet tudom nem fogom elfelejteni,..........na és miért is bocsássam meg azt amiért nem is kértek bocsánatrot. István.
Hozzászóló képe
#5 Éva. | 2017.01.03. | 06:41
KÖszönöm LÉna !
Hozzászóló képe
#6 Albi | 2017.01.03. | 21:34
Kedves Léna! Sikerekben, eredményekben, jó egészségben eltöntendő boldog új évet kívánok Neked. Köszönöm ezt a szép összeállítást. Igen sokat dolgoztál rajta. Gratulálok e nagy munkához. Bejegyzésed tartalmát nem kívánom minősíteni. Az Istvánnal kialakult baráti vitához sem kívánok különösebb megjegyzést tenni. Ezt Ti ketten nagyjából tisztáztátok> más-más szemszögből nézve, itélve meg a dolgokat. Csupán egyetlen megjegyzést szeretnék tenni. Azt írod, hogy ki tudod zárni a politikát, a gyűlölködést az életedből. Ezt István vitatja. Én is úgy gondolom, hogy az életünkből a politikát nem tudjuk kizárni, mert benne élünk. Más a helyzet a gyűlölködéssel, mert a két fogalom nem feltétlen szinonímája egymásnak. Sőt! Engedd neg, hogy pár mondatban szóljak a politikáról, amelyet az emberek többsége becstelennek tart. Pedig van, vagy legalábbis kellene, hogy legyen becsületes politika. A politikában a becsület az erőből fakad, az alakoskodás, a "pávatánc" a gyengeségből. A gyalázkodás, amely napjainkban annyira jellemző, a politikában gyakran a gyalázkodók teljes eszmei ürességét és tehetetlenségét, gyöngeségét, dühödt gyöngeségét leplezi. A politika - meggyőződésem szerint -tudomány és művészet; a gazdaság koncentrált kifejezése. A leghatározottabban elitélendők azok az emberek, akik politikán olykor csaknem a félrevezetéshez hasonló apró fogásokat értenek. Ennyit szerettem volna hozzáfűzni a témához. Bocsánat: én a párt-politikáról, és az abban résztvevőkről írtam ezt a néhány mondatot, akik hívatás szerűen űzik a mesterségüket, és csapják be az embereket. Mi, kívülállók természetesen ezektől távol tarthatjuk magunkat, és többségünk távol is tartja. Azonban a lényegen ez nem változtat: a politika behálózza az életünket. Üdv. Albi
Hozzászóló képe
#7 Léna | 2017.01.04. | 17:52
Köszöszönm Albert! Én csak azt mondom, hogy KÖSZÖNÖM, az múlt évemet, és próbálom a politkamentesen élni a napjaimat, nem vagyok már hajlandó, ha nem muszáj, negatív dolgokkal foglakozni a hátralévő kis időmben. Azt, hogy a politika behálózza az életünket ezt mindenki tudja, főleg, ha gazdasági vonalon is dolgozott negyven évig. Tudom mi volt a"tervgazdálkodás", és hogy a felvett hiteleket felélte az ország a szociális juttatások kapcsán, tudom mi a fiktív "pártbizottsági jelentés", ismerem az egyenlősdi, a bérszínvonal gazdálkoás hátrányait. Azt gondolom ,ha a rendzserváltozás másként zajlik leDe mivel 73 éves nyugdíjas vagyok mit tehetek ellene, ha nem tetszenek dolgok, nem vagyok aktív szereplő már, nem vagyok cselekvő képes ez irányban már cselekedjenek a középkorúak és fiatalok, szóval hangoztatni meg mi értelme, igen kevés haszna lenne.
Hozzászóló képe
#8 Léna | 2017.01.04. | 17:56
...szóval, ha 1989- ben másként történtek volna a dolgok, de hagyom is abba és vállalom, hogy ez a magatartásom, helyzetemnél és koromnál is fogva, és most a pontos idézet ..."A tétlen politikai szerep pedig, hogy a közösség egyszerű tagja elfogadja a közhatalom döntéseit, mivel úgy gondolja, hogy nem tudja azt befolyásolni." BÚÉK 2017-RE MINDEN HOZZÁSZÓLÓNAK! PUSSZZLÉNA

Korábbi bejegyzések

Kedvenc bloggereim
Még nincs kedvenc bloggered. A Kedvenc bloggereim funkció segítségével összegyűjtheted és később könnyen elérheted azokat a blog írókat, akiket gyakrabban olvasol. A funkció használatához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, kattints ide.

Legnépszerűbb bloggerek
Varga Léna
Utolsó bejegyzés: 2017-06-07 19:01:20
T T
Utolsó bejegyzés: 2016-07-29 14:23:35
Szeoke-Visontai Ágnes
Utolsó bejegyzés: 2013-02-14 10:00:37
Kárpáti Éva
Utolsó bejegyzés: 2012-04-19 08:18:34
steer eva
Utolsó bejegyzés: 2011-05-28 18:24:28


hirdetés


hirdetés


hirdetés