Bejelentkezés
ötvenentúl.hu
2017. March 23. Thursday, Emőke   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 

A GYÜLÖLKÖDÉS ÉVE:

2016.12.31. | 13:17

Már csak pár óra és vége az 2016-os évnek.Mindig is voltak,de ami ebben az évben történt a föld országaiba,talán túltesz minden eddigin. Nagyon mély gyökerekkel rendelkezik az emberiség gyülölet kampánya,vagy nem is tudom minek is nevezzem.Igaz,hogy a pártok és a vallások meg is tesznek mindent azért,hogy az egymás iránt való tolerancia vallási, etnikai, párt hovatartozás,ne legyen ,,sima" ügy.
Káin-Ábel a Bibliából ismert,a Görög,majd a római birodalom és az azt következő évek,a felfedezések kora,a vallási háborúk,a történelmi tanulmányainkból ismert.Az egymásra erőltetett nézetek,ha kell akkor akár vérrel való elérése is.A fegyverek megáldása a mindenkori hatalom képviselőinek védelmébe,nem számítva azt,hogy ugyan azokat a vallási,vagy talán gondolatbeli nézeteket valotta,de más országbeli ugyancsak sanyargatott népe,aki éppen egy ugyan olyan,vagy hasonló,őrült uralkodója akaratát képviselte. Őrült uralkodok meg voltak mindig is és sajnos vannak is a napjainkba.És a ,,nép az Isten adta nép" meg nyög alatta.A pénz a hatolom,vagy lehet,hogy fordított a sorrend,sok vérrel szenvedéssel jár,na de kit is érdekel.
Az egyik,baj ((szerintem)),hogy az adott ország népét azonosítjuk a mindenkori uralkodójával,és akkor mára népet is (kötelező) gyűlölni.Nem mindenki hülye azért mert az uralkodó azt akarja.
Bekapcsolom a TV-t (lehet mondani ne kapcsoljam be),de előtte egy edény teszek alája,hogy a VÉR abba csepegjen,mert gyülölet gyülölet hátán(mindig lövök,sose töltök)ez a mondás még gyerekkoromból maradt az orosz filmek után.
de ezt a mondást a mostaniakra is lehet használni. Ezeken a filmeken,igaz meglehet gazdagodni,de.....mit is tanítunk a fiatalok számára? Az élen az az ország van aki a demokráciát igencsak nagy fenhangon hirdeti,...na de az sem a nép,hanem egy pénzéhes rétege! Ki van ez találva rendesen.Milliárdokat költ az ország-az országok egyes események lehetséges háborítatlan rendezéséért,de ezt a péz összeget lehetne a szegények felzárkoztatására,.....is költeni.
A párt és a vallás családon belül is nagyon sok helyen elérte a célját,megosztotta a családtagok vallási etnikai hovatartozását.Na de ebben sincs új dolog,mert Jézus ;Lukács;21,10 és 16..
Kívánok mindenki számára békés új évet!

Hozzászólások

Hozzászóló képe
#1 Léna | 2016.12.31. | 14:25
"A világon sok olyan dolog van, ami felett nincsen hatalmunk: földrengések, árvizek, valóságshow-k. De a döntés sokszor a mi kezünkben van, legyen szó megbocsátásról, önzetlenségről vagy újrakezdésről. Mert csak egyvalami tudja kiűzni a magányt az életünkből, a szeretet, a szeretet minden formája. Reményt ad, hogy bízzunk az újévben." BÚÉK 2017.
Hozzászóló képe
#2 44István | 2016.12.31. | 17:21
De tettünk azért bőségesen,hogy a katasztrófák megtörténjenek és ezért is az a kétlábon járó pénz éhes valaki-valakik akik embernek ,,neveznek" sokat tett-Kizsigerelt földet vizet levegőt.A döntés csak addig van a kezünkbe,ha egyáltalán ott van amikor választás van és utánna? A VÍZÖZÖN! Szoktam mondani,hogy ugyan egyedül élek,de magányosnak nem érzem magamat.Hálát adva az Istennek a mindennapjaim számomra hasznossan telnek,hogy meddig azt nem tudom.Bízom az új évben benne,mert a remény hal meg utoljára. BÚÉK: Kívánok.
Hozzászóló képe
#3 markoka | 2016.12.31. | 17:36
Igaz gondolatok, de a szeretet legyőz
Hozzászóló képe
#4 markoka | 2016.12.31. | 17:37
mindent, reménykedjünk...B.Ú. É.K. !!!
Hozzászóló képe
#5 44István | 2016.12.31. | 18:22
Legyen igazad Markóka.BÚÉK
Hozzászóló képe
#6 Albi | 2017.01.01. | 16:13
Kedves István! Gyülölködés mentes időszakot, békés, boldog, sikeres, jó egészségben eltöltendő évet kívánok! A blogod címe: A gyűlölködés éve. Ez a múlt évre vonatkozott. Az idei év: A LÁZADÁS ÉVE lesz, amelyet nem mi, az istenadta nép robbantunk ki, hanem mások szervezik meg. Már hosszabb ideje keményen dolgoznak rajta; a hatalom technika - sok más egyéb mellett - egyik pillére tovább épül...

Korábbi bejegyzések

Kedvenc bloggereim
Még nincs kedvenc bloggered. A Kedvenc bloggereim funkció segítségével összegyűjtheted és később könnyen elérheted azokat a blog írókat, akiket gyakrabban olvasol. A funkció használatához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, kattints ide.

Legnépszerűbb bloggerek
Varga Léna
Utolsó bejegyzés: 2017-03-05 13:53:27
T T
Utolsó bejegyzés: 2016-07-29 14:23:35
Szeoke-Visontai Ágnes
Utolsó bejegyzés: 2013-02-14 10:00:37
Kárpáti Éva
Utolsó bejegyzés: 2012-04-19 08:18:34
steer eva
Utolsó bejegyzés: 2011-05-28 18:24:28


hirdetés


hirdetés


hirdetés