Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. August 21. Monday, Hajna, Sámuel   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
Dr. Hangonyi Csilla - tüdőgyógyász, allergológus, főorvos
Dr. Hangonyi Csilla
tüdőgyógyász, allergológus, főorvos
Elérhetőség:
Budapest, XXIII. kerület (Soroksár), Hősök tere 1-3.
Telefon: (30) 979 3092
E-mail: hangonyicsilla@gmail.com[1]     2     3     4     5     6     7     következő        utolsó
Dr. Hangonyi Csilla | 2017-04-26 16:04:25Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves László!
A mellkas röntgenen látható elváltozásról pontosat további vizsgálatok, illetve kezelés utáni kontroll után lehet mondani. Megnagyobbodott nyirokcsomó lehet gyulladás, de akár daganatos betegség jele, gyakran viszont egy jóindulatú betegség ( Boeck sarcoidozis) áll a háttérben. Kezelő orvosával beszélje meg a további tennivalókat.
Üdvözlettel: Dr. Hangonyi Csilla

BALÁZS LÁSZLÓ | 2017-04-25 17:08:21
Tisztelt doktornő. Ma voltam mellkas rtg.n a következő eredményt kaptam. Szó szerint leírom.Kérdésem,hogy megtudná-e írni nekem emailemre hogy mi bajom lehet,mert konkrét választ eddig nem adtak. Köszönettel B. László. Tehát a következő eredmény született...A JOBB HILUS ALSÓ PÓLUSÁBAN 35x25 mm-NYI,ARÁNYLAG ÉLES KONTÚRÚ LÁGYRÉSZKÉPLET. JOBB HILUS VETÜLETÉBEN 2DB. UJJBEGYNYI LÁGYRÉSZKÉPLET.TÜDŐBEN EGYÉB KÓROS NINCS. COR NORM. A LEÍRT ELVÁLTOZÁS ELSŐSORBAN LÉNYEGESEN MEGNAGYOBBODOTT HILUSI NY. CSOMÓNAK FELEL MEG.

Dr. Hangonyi Csilla | 2017-03-25 13:12:18Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves András!
A COPD lefolyása egyénenként változó. A légzésfunkciós kontrollvizsgálatok eredményéből, illetve a fellángolások (állapot rosszabbodás, amit fokozódó köhögés, köpetürítés, fulladás,esetleg láz jellemez) gyakoriságából lehet a betegség súlyosbodását követni. Amit az életminőség javításáért tehet, az e-cigaretta elhagyása, az orvosi utasítások pontos betartása, és légzésrehabilitációs kezelés, melyet kérjenek tüdőgyógyászuktól.
Üdvözlettel: Dr. Hangonyi Csilla

Márton András | 2017-03-23 20:50:39
Tisztelt Doktornő! Tanácsot szeretnék kérni Öntől anyósom betegségével kapcsolatban. 65 éves, sovány testalkatú, 5 éve nem dohányzik, csak nikotinos elektromos cigarettát használ. COPD-je van, amelyet 2006-ban diagnosztizáltak, III/D. stádiumú, a FEV1% az utóbbi 3 évben 41-45%, Sat O2 92%. Gyógyszerei: Spiriva, Bufomix, napi 2-3 óra otthoni oxigénterápián van. Azt szeretném megtudni, hogy ezekkel a paraméterekkel milyen életminőségre számíthat a jövőben, és melyek a kilátásai a betegségével kapcsolatban. Kezelőorvosa mindössze néhány évet jósolt neki két éve, ami nagyon aggasztó. Nagyon szépen köszönöm a segítségét.

Dr. Hangonyi Csilla | 2017-03-15 15:26:10Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Magdolna!
Mivel az eddigi vizsgálatok nem adtak pontos diagnózist, ki kell zárni annak a lehetősségét, hogy a későbbiekben növekedés, rosszindulatú elfajulás alakuljon ki. Ilyen elváltozást magas vérnyomás nem okoz. Lezajlott gyulladás is lehet a háttérben, de a végleges és megnyugtató megoldás a műtéti eltávolítás.
Üdvözlettel: Dr. Hangonyi Csilla

Halász Magdolna | 2017-03-13 18:04:59
Jo napot kívánok! A nevem Magdolna,cukorbeteg vagyok 4-5 éve ! Nemrégiben a Pet ct eredményéből kiderült hogy meszesedes van a jobb tudomben(5-10mm). Elvégeztek rajtam további vizsgálatokat,vérvétel,légzés funkció es bronchoscopia. Vizsgálatok eredménye teljesen jo,azt mondta az orvos hogy nincs semmi baktérium se gomba se tbcre utaló jelek,de megis mellkas sebeszetre küldtek,azt mondván hogy ezt ki kell venni! A kérdésem az lenne hogy ez a meszesedes miben befolyásolja az életemet,miért kell megműteni? Más kezelési alternatíva nem létezik ? Ha nem végzik el rajtam a műtétet akkor novekedhet ez a meszesedes?Magas vérnyomásom az is ez okozhatja? Válaszát előre nagyon szépen köszönöm !

Dr. Hangonyi Csilla | 2016-01-12 22:06:35Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Kérdező!
A vizsgálatok miatt nem kell aggódnia, de ha az elmúlt fél évben az elváltozások nem mutattak változást, elegendő 6 havonta röntgen, és maximum 1 év múlva kontroll CT végzése. Ha ezek is változatlanok, az évenkénti tüdőszűrés is elég.
Üdvözlettel: Dr. Hangonyi Csilla

Kovácsné | 2016-01-12 17:12:07
Tisztelt Doktornő! Okom van-e a félelemre sugárzások miatt mivel fél év alatt 6 szor szűrték a tüdőmet valamint hamarosan a 2. CT vizsgálat lesz ami kimondottan megfigyelése a jobb tüdő csúcsán kimutatott rendellenességnek ami se panaszt nem okoz se a CT sem mutatott rákra utaló jeleket. A kórház sem küldött sehová tovább..Köszönöm leendő válaszát tisztelettel: Kovácsné

Dr. Hangonyi Csilla | 2015-07-07 09:37:22Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Ildikó!
Gyakori jelenség a keresztallergia, ami pollenallergiások esetében jelentkezik. Nyers gyümölcsök, zöldségek fogyasztása okoz tüneteket, mert hasonló szerkezetűek a pollenekhez. Természetesen egyéb ok is lehet a háttérben, de mindenképpen javasolt egy allergia vizsgálat elvégzése. Azt javaslom, kerülje a nyers zöldség, gyümölcs fogyasztást, próbálja meg, hogy főve, párolva is okoz-e gondot, ugyanis a főzés megváltoztatja allergizáló tulajdonságaikat.
Üdvözlettel: Dr.Hangonyi Csilla

Antal Ildikó | 2015-07-04 18:09:39
Tisztelt Doktornő ! Nagyon kellemetlen rosszullét ,konkrétebban erős szédülés , minden forog ellöttem, hányinger jelentkezik . Ezek a rosszullétek a következő zöldségek fogyasztássa után jelentkeztek: zölduborka, friss káposzta, saláta és legutobb görögdinyét ettem. , kb. 10 percre rá. ahogy ettem rámtör a fentemlitett borzalmas rosszullét- Az erős szédülés csilapodik egy ora allatt de továbbra is nagyon gyenge és kába vagyok, a nyakamat merevnek érzem. Lassan nem merek enni semmi frisset, pedig nagyon szeretem a zöldségeket. Mivel láttam, hogy ön allergologus, azért probálok öntöl segitséget kérni. Én laikusként arra gondoltam, hogy ezek a nővények valami vegyszerrel kezelve vannak és azt én nem tolerálom, de nem tudom, hogy mit tegyek , hova forduljak ezzel a problémámmal. Nagyon megköszöném, ha véleményt nyilvánitana. Tisztelettel Antal Ildikó

[1]     2     3     4     5     6     7     következő        utolsó
*Fontos! A kérdező a kérdés elküldésével hozzájárulását adja ahhoz, hogy a kérdése, valamint a tárgy és név mezőkben megadott adatok, továbbá a kérdésre adott tanácsadói válasz eredeti, vagy szerkesztett formában az Ötvenentúl.hu oldalon megjelenjen. A kérdésben csak a kérdés megfelelő értelmezéséhez nélkülözhetetlen információkat kérjük megadni, amelyek nyilvános felületen való megjelenéséhez a kérdező hozzájárul, beleértve az általa a kérdésben megadott személyes adatokat. A Tanácsadók számára kérdésként felvetett probléma megoldásának teljes körű kidolgozása általában meghaladja az internetes tanácsadás kereteit. A Tanácsadó a leírt információkból kiindulva arra törekszik, hogy – legjobb tudása és tapasztalatai alapján – tömör, lényegre törő válaszaival és tanácsaival segítse a kérdezőt problémája megoldásában. A Szakértő által adott minden válasz javaslatnak minősül, amiért sem a Szakértő, sem az Ötvenentúl üzemeltetője nem vállal felelősséget. A válasz alkalmazása és felhasználása a kérdező döntése, az ebből eredő bármilyen közvetlen, vagy közvetett esetleges kárért egyéb hátrányért, problémáért a Szakértőt és az Üzemeltetőt felelősség nem terheli. A válaszokat a kérdező csak saját céljára használhatja, és nem jogosult más közzétenni, átdolgozni, harmadik személyek részére hozzáférhetővé tenni. Az internetes tanácsadás korlátai és természete miatt nincs lehetőség arra, hogy a szakértő a kérdés megválaszolásához a kérdéssel összefüggő okiratokat tanulmányozzon és egyéb anyagokat továbbítson a kérdezőnek. Az internetes tanácsadás nem minősül jogi (ügyvédi), egészségügyi, stb. szolgáltatásnak. További tudnivalók a Felhasználási Feltételekben.
Legfrissebb kérdések és válaszok

Kedves László! A mellkas röntgenen látható elváltozásról pontosat további vizsgálatok, illetve ... TovábbTovább
Tisztelt doktornő. Ma voltam mellkas rtg.n a következő eredményt kaptam. Szó szerint leírom.Kérd... TovábbTovább
További szakértőink
 Kádár János - belgyógyászat, immun- és fertőző betegségek
belgyógyászat, immun- és fertőző betegségek

Kiemelt témáink
Allergia
Alzheimer-kór
Alvászavar
COPD
Depresszió
Egészséges prosztata
Gyógynövénytár

Legjobb cikkeink
A világ nyugdíjasai 2017-ben

A világ nyugdíjasai 2017-ben

A nyugdíjasok globális helyzetét vizsgáló, összetett számításokon alapuló Natixis-felmérés idén nem hozott nagy meglepetést, legfeljebb kisebbeket, például nekünk is. TovábbTovább


hirdetés


hirdetés


hirdetés