Bejelentkezés
egy korosztály találkozóhelye
2017. July 22. Saturday, Magdolna   |  Legyen ez a kezdőlapom Legyen ez a kezdőlapom
Főoldal
Főoldal  |  
Segítség
Segítség  |  
Keresés
Keresés 
 Jóba Katalin - állat- és növénygondozás
Jóba Katalin
állat- és növénygondozás
Elérhetőség:
Email: katikert@katikert.hu
Web: www.katikert.hu  előző     1     [2]     3     4     következő        
Jóba Katalin | 2017-01-11 11:58:28Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Ancsurka!
Elnézését a késői reagálásért, családi események miatt az elmúlt hónapokban nem tudtam az itteni kérdésekre válaszolni.
Remélem azóta jobban van a kiskutya!
Megértem, nagyon ijesztő tud lenni, a mi kutyánknál is tapasztaltam már és tehetetlen a gazdi ebben a pár - óráknak tűnő - percben, míg a roham elmúlik. De az epilepszia kezelhető, a tünetek enyhíthetők vagy akár megszüntethetők. Erre a nyugtató csak az egyik megoldás, de sokat segíthet.
Ha bizonytalan az állatorvosával kapcsolatban keressen másikat. Vannak, akik kifejezetten epilepsziás esetekkel foglalkoznak, írjon a miniaturkert@gmail.com címemre és javaslok Önnek állatorvost, ha még aktuális.
Üdvözlettel:
Jóba Katalin

Ancsurka | 2016-07-27 07:40:50
Tisztelt Hölgyem! A kérdésem a következő, ha nem válaszol érdemben a levelemre, legalább szíveskedjék megindokolni, hogy miért nem.Köszönöm!!!!!!

Jóba Katalin | 2013-07-02 01:07:22Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Anna!
Első körben nekem is vitaminhiány jutott eszembe, de ezek szerint azt már kap.
Ha vakaródzik, hullik a szőre és rágja magát, az bűzmirigy nem megfelelő ürülésére, esetleg gyulladására is utalhat. Mikor volt utoljára vizsgálva, esetleg kinyomva az eb a bűzmirigye?
Amit még javasolni tudok, az a Béres Minera csepp kutyáknak (http://vitamin-taplalekkiegeszito-kutyaknak.arukereso.hu/beres-minera-csepp-kutyaknak-30ml-p109977713/termek-leiras.html), ami sok nyomelemet tartalmaz, direkt immunerősítésre használható - talán ez is segítene.
De használata előtt mindenképpen konzultáljon erről az állatorvossal is.
Jobbulást a kutyusnak!
Üdvözlettel:
Kati

Ancsurka | 2013-06-22 10:33:45
Tisztelt Hölgyem!Van egy hét éves német juhász kutyám,akinek erősen hullik a szőre,nem vedlik,hanem a fedőszőrzete hullik,de nagyon erősen.A lépét kivették egy gyomorfordulás miatt és nagyon érzékeny a kullancsokra,már négyszer volt kullancsbeteg.Vakaródzik és rágja magát.Az állatpatikában vettem szőrregeneráló vitamint/Pet Champion Biotin/,az állatorvosnál kapott Forestó nyakörvet,de semmi eredményt nem hozott,plusz diszpláziára szedett két hónapig Medrolt.Már nem tudom mit tehetnék vele,szeretem őt de nagyon sajnálom is.Ha tudna valami jó tanácsot adni megköszönném üdvözlettel Varga Anna

Jóba Katalin | 2013-02-10 18:36:52Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Szöcsi!

A kutyák ösztönösen növelni akarják a territóriumukat, amit még a farkasok táplálékszerző, területnövelő viselkedésére vezetnek vissza. Tehát a kutyus viselkedése normális, igaz, ez nem oldja meg a problémát.
Az elsődlegesen nagyon pozitív, hogy legalább nem az utcára szökik ki a kutya és nem csatangol el, hanem a szomszéd ebbel haverkodik – ha jól értem a levelét – és szerencsére nem összeverekedik a fajtárásaival, hanem békésen viselkedik.
A kerítés megerősítésen túl – amit már megtettek – a kutya/kutyák lefárasztása, minél több foglalkozás vezethet eredményre.
A másik kutya – aki mellé befogadták – szintén kiszökik? Mert, ha nem, lehet, hogy előbb-utóbb jó hatással lesz a másikra.
Ami fontos még, hogy ha át/kiszökik, akkor, mikor visszajön, soha nem szidják le, mert akkor az eb a hazajövetelhez köti a szidást, és nem az elszökéshez, és később nehezebben vagy egyáltalán nem akar majd visszajönni. Szóval legyen számára kívánatos az otthona: gondolom megfelelő a helye ott, illetve enni-inni is rendesen adnak neki – ez is fontos, hogy ne evés miatt legyen kedve kiszökni.
A szomszéd kutya milyen nemű? Lehet udvarlás a viselkedés mögött? Ez esetben ivartalanítás segíthet még.
Ha nincs elég alkalma játszani, lefárasztani magát a kutyának, akkor is átszökhet – ezért is fontos a napi foglalkozás vele.
Fontos az is, hogy fiatal-e még az átszökős eb, mert a korosodással a kíváncsisága, szökni vágyása is csökkenhet.
Összefoglalva: megerősített kerítés, minél több foglalkozás, esetleg ivartalanítás és sok-sok türelem.
Tudom, mindezek Önök is tudják, de ezen kívül más megoldás nemigen van sajnos.
Üdvözlettel:
Kati

szöcsi | 2013-01-24 10:07:18
Kedves Katalin! 2. kutyaként befogadtam tavaly kertes házamba egy aranyos keverék kutyát. kezdetben is előfordult, hogy óvatlan pillanatban kiszökött a nyitva hagyott kertkapun, leggyakrabban azonban abba a szomszédba szökik át, ahol a "fellehelt", kerítésnek alig nevezhető valamin a szomszéd kutyája is rendszeresen átjött hozzánk játszani. mostanában rendszeresen szökik. már kész tákolmány a kerítés, mindenhol deszkák, lemezek, barrikádok próbálják megakadályozni a jövésmenést. persze mindig talál kiutat. a szomszédot sajnos évek óta nem tudom rá venni, hogy csináltassa meg az ő felelősségébe tartozó kerítésrészt. mit tegyek? nem akarom bezárva, kenelben tartani egész álló nap. válaszát köszönöm. csh

Jóba Katalin | 2013-02-10 18:17:04Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Tóth Jánosné!
2012.12.17-én válaszoltam a kérdésére, lejjebb megtalálja.
Üdvözlettel:
Jóba Kati

Tóth Jánosné | 2012-12-08 19:16:02
Az üzletből hazavitt növényem levelei fokozatosan lefekszenek vízszintes helyzetbe.Válaszát előre is köszönöm,

Jóba Katalin | 2012-12-17 20:19:31Nagy betűméretNormál betűméretKis betűméret
Kedves Mabet!

Valószínűleg túl száraz a szoba levegője a Medinillának és azért dobta le a leveleit. A kopasz szárak már kicsi az esélye, hogy új levelet hoznak, de, ha élőnek tűnnek, akkor hagyja őket meg.
A Medinilla egyébként a világos, napos, meleg és párás helyet szereti, így a rendszeres „spriccelgetés” ajánlott, ha lehet, lágy vízzel. Az öntözéséhez egyébként is lágy víz a legjobb.
Párásításhoz kavicsokkal vagy agyaggranulátummal teli tálcára, cserépalátétre is lehet helyezni a növényt, hogy legyen a környezete párás, de ne álljon a vízben.
Új virágrügyek képzéséhez a Medinilla legalább két hónapos nyugalmi időt igényel, ami azt jelenti, hogy novembertől márciusig tartsák 15 C° körüli hőmérsékletű helyen és kisebb vízadagokkal locsolják. Amint megjelennek az első bimbók, ismét melegebb helyre lehet visszahelyezni és fontos, hogy ne forgassák és ne változtassák ekkor majd a helyét.
Tehát most, hogy nincs levele, a legfontosabb, hogy legyen mindig kicsit nedves a talaja, de ne tocsogjon és helyezzék hűvösebb, de világos helyre. Ha csak a száraz levegő a baja, akkor pár hét múlva meg kell, hogy jelenjenek az új levelek és utána – reméljük – az új bimbók is.

Üdvözlettel:
Kati

Mabet | 2012-11-29 18:55:22
Üdvözlöm! Van egy Medinilla Magnifica növényem, mely már levirágzott állapotban van. Egyik napról a másikra szinte az összes levelét ledobta. Mit tehetek a növényemért hogy újra szép nagy leveles és virágzó növény legyen? Mit kell tenni a teljesen kopasz szárakkal? Válaszát köszönöm. Mabet

  előző     1     [2]     3     4     következő        
*Fontos! A kérdező a kérdés elküldésével hozzájárulását adja ahhoz, hogy a kérdése, valamint a tárgy és név mezőkben megadott adatok, továbbá a kérdésre adott tanácsadói válasz eredeti, vagy szerkesztett formában az Ötvenentúl.hu oldalon megjelenjen. A kérdésben csak a kérdés megfelelő értelmezéséhez nélkülözhetetlen információkat kérjük megadni, amelyek nyilvános felületen való megjelenéséhez a kérdező hozzájárul, beleértve az általa a kérdésben megadott személyes adatokat. A Tanácsadók számára kérdésként felvetett probléma megoldásának teljes körű kidolgozása általában meghaladja az internetes tanácsadás kereteit. A Tanácsadó a leírt információkból kiindulva arra törekszik, hogy – legjobb tudása és tapasztalatai alapján – tömör, lényegre törő válaszaival és tanácsaival segítse a kérdezőt problémája megoldásában. A Szakértő által adott minden válasz javaslatnak minősül, amiért sem a Szakértő, sem az Ötvenentúl üzemeltetője nem vállal felelősséget. A válasz alkalmazása és felhasználása a kérdező döntése, az ebből eredő bármilyen közvetlen, vagy közvetett esetleges kárért egyéb hátrányért, problémáért a Szakértőt és az Üzemeltetőt felelősség nem terheli. A válaszokat a kérdező csak saját céljára használhatja, és nem jogosult más közzétenni, átdolgozni, harmadik személyek részére hozzáférhetővé tenni. Az internetes tanácsadás korlátai és természete miatt nincs lehetőség arra, hogy a szakértő a kérdés megválaszolásához a kérdéssel összefüggő okiratokat tanulmányozzon és egyéb anyagokat továbbítson a kérdezőnek. Az internetes tanácsadás nem minősül jogi (ügyvédi), egészségügyi, stb. szolgáltatásnak. További tudnivalók a Felhasználási Feltételekben.
Legfrissebb kérdések és válaszok

Kedves Ancsurka! Válaszoltam lentebb. Üdv.: Jóba Kati TovábbTovább
Tisztelt Hölgyem! A kérdésem a következő .Van egy 5-éves keverék kutyám, két hete került hozzám ... TovábbTovább
További szakértőink

Kiemelt témáink
Allergia
Alzheimer-kór
Alvászavar
COPD
Depresszió
Egészséges prosztata
Gyógynövénytár

Legjobb cikkeink
Új házakhoz új szabályok

Új házakhoz új szabályok

Jövőre komoly szigorítás lép életbe, és zsebbe vágóan fogja érinteni mindazokat, akik építkeznek, társas vagy családi ház építésére adták a fejüket, vagy új lakást vásárolnak. TovábbTovább


hirdetés


hirdetés


hirdetés